Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (277. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Wadjet
1 Kayıtlı Üye ve 11 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
34.460
Cevap
510
Favori
2.749.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
60 oy
Giriş
    Ön ve arka fren yok
  • Ben izmir de yaşıyorum aracı İstinye Borusan’dan aldım. O kadar söyleyeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bakımla ilgili bilgi paylaşayım.Geçtiğimiz hafta 30 bin bakımı yaptırdım arka balatalar da değişti 4400 tl tuttu.Şu ana kadar bir bakım için ödediğim en yüksek tutar ilk başta 5600 tl dediler şok oldum.Euro belimizi büküyor çok geçen sene böyle bir bakım 3 bin civarı tutuyordu.

F10 da , önceki g30 da hep arka önlerden önce bitti...
    Ne iş anlamadım

F10 ve en son geçen sene eski g30 da garanti bittiği için dışarda 4 balata değiştirdim 1000₺ gibi rakam çıkmıştı
    Servis fena öpüyor...
    Aslında balatalar dışarda değişebilir...
    ama garanti nedeniyle tırsıyoruz işte...
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt

G20 ozelinde, bazi balatalarda ve bazi kaliperlerde fabrikasyon sikinti var. Bu yuzden erken degisim istiyor. Garantiden ucretsiz degisiyor

F30 da bir sikayetim yoktu. 35 binde sattim, bi 15 bin daha vardi bitmesine. Kullanima gore degisir bu. Agresif, yanlamali, bol frenli kullanimlarda erken biter.

balatayla garantinin bir ilgisi yok. sarf malzemesi

disarda degistirebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cseyfe -- 20 Aralık 2020; 20:44:25 >

Orijinalden alıntı: guvenxoca

Ya arkadaş çocukluğumdan beri araba hastasıyım , 8 yaşımdan beri sanayiye giderim
    babamınkilerle birlikte şimdiye kadar belki 30 aracımız olmuştur bir tek BMW de arka balatanın önden önce bittiğini , hatta 30 binde balata değiştiğini hem de arka balata değiştiğini görüyorum...
    F10 da , önceki g30 da hep arka önlerden önce bitti...
    Ne iş anlamadım

F10 ve en son geçen sene eski g30 da garanti bittiği için dışarda 4 balata değiştirdim 1000₺ gibi rakam çıkmıştı
    Servis fena öpüyor...
    Aslında balatalar dışarda değişebilir...
    ama garanti nedeniyle tırsıyoruz işte...

Arka balatayı bitirmenin yolu sert kullanımdır. Siz bastıkça ve arka tutmadıkça frene yüklenir. Önden çekiş bir araçta arka balata neredeyse işlevsizdir, sakin kullanıcı 100 bine kadar kullanabilir.

BMW'de ise xDrive araç kullananlara sorun, arka balataları zor biter. Araç 40 ön 60 arka aktarır her zaman (zaten lastik eskimesinden de bu anlaşılır), arkaya güç fazla geldiği anda da diferansiyel öne verir, frene ihtiyaç olmaz.

Sakin kullanmanıza rağmen arka balata bitiyorsa, o zaman bir terslik vardır, araştırmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 20 Aralık 2020; 23:8:26 >

• G20 de bazı araçlarda kronik arka balata bitirme sorunu var, 10 binde bile bitebiliyor. Keşke bunu bilip te servise gitseydiniz eminim itiraz edince garantiden karşılarlardı. Servise gidecek arkadaşlara bilgi olsun.
  • İyi günler herkese. Fren balatalarıyla ilgili olarak, g20 ile ilgili bir bilgim yok şu anda ancak f30 da 147 bin km de ön ve arka balataları birer kez değiştirdim. İkinci değişimede 10 bin civarı vardı. Ortalama 70-80 bin arası. Arkadan itişli araçta arka her zaman önce değişiyor haliyle. Ne kadar sakin kullanılsada arada ani gazlama (özellikle ıslak zemin), karda kullanım gibi sebeplerden arkalar daha erken bitiyor. Bence fazlasıyla yeterli km olarak. G20 yi görecez bakalım.

Orijinalden alıntı: fakcakaya

Arkadaşlar g20 lerimizdeki max AC tuşu ne işe yarıyor tam olarak?

Özeliikle soğuk havalarda dağ tepe geçişlerinde hava değişimi neticesinde aniden meydana gelen camda buğulanma gibi durumlarda görüşün kaybolmaması ve risk yaratmaması için konulduğunu düşünüyorum. Bastığınız anda tüm buğuyu olduğu gibi yok ediyor bir iki saniye içerisinde.

Balata için ise daha önceki 320d aracımda 70-80 bin km gidiyordu 1 set balata. Sadece tahmin olarak , g20 de mevcut çarpışma önleme sistemleri , sürüş yardımcıları, park yardımcıları gibi sistemlerin frene ekstra bir yük oluşturduğunu düşünüyorum. Ayrıca daha önce burada bir arkadaş , arka kaliperin gereğinden fazla sıktığından bahsetmişti. Bu da bir ihtimal.

• quote:

Orijinalden alıntı: fakcakaya

Arkadaşlar g20 lerimizdeki max AC tuşu ne işe yarıyor tam olarak?

Adi ustunde maksimum klima gucu. Iceriyi en hizli sekilde sogutmak icin degisken geometrili klima kompresorunu tam guce alip, ic sirkulasyon modunu acip arabayi en hizli sekilde sogutmaya yariyor. Araci normal bir ayarda calistirirsaniz klimaniz tam gucte calismayabilir dis ve ic ortam sicakliklari, guneslenme durumu vs gibi parametrelere bagli olarak. Bu sekilde butun parametrelerden arinmis sekilde tam gucte calisiyor.

• Arkadaşlar benzini nerden alıyorsunuz? Tek bir markadan mı yoksa hangisi denk gelirse mi? Ben Shell den aldım ilk benzinini sadece Shell den alırım herhalde bundan sonra da. Farklı markalardan ya da tek bi yerden katkılı veya katkısız almak farkediyor mu bilenler cevaplarsa sevinirim

Bir iki defa mecburen farklı yerden aldım onun dışında hep shellden alıyorum.

• Arkadaşlar aracında "acil çağrı sistemi mevcut değil" uyarısı alan oldu mu? Yaklaşık 2 aydır bu uyarı var ve duzelmeyince servisi aradım. Sunroof önündeki S.o.s bölümüne ait bataryanın bittiği için bu uyarının olduğu söylendi. Kendiliğinden şarj olup duzelebiliyormus. Benim düzelmedi hatta bu yüzden GPS konum algilamiyor ve araç navigasyonunda başka ilde görünüyorum. Batarya değişimi yapılacak ancak bunun için tavan döşemesinin sökülmesi gerekiyormuş. Bu şekilde yeni 3 serisinde batarya değişimi yaptıkları araçlar olmuş
  • slmessi kullanıcısına yanıt

Evet dogrudur. Gariptirki gecen haftada g30 olan arkadasimin basina geldi. Sans biraz. Sadece bunu cok duymaya basladim. Sanirim birseyler bataryayi fazla mi tuketiyor nedir. Bu kadar kisa surede bitmesi normal degil. Servis halleder. Yapildiktan sonra pek sikintisi olan duymadim.

Her zaman opet maslak. Genel de yari depo biraz dustugu an aliyorum. Asla ceyrege bile getirmiyorum. Ne olur ne olmaz.  

Shell v-power.👌
  • Herkese selamlar, aracinda 19” orjinal jant kullanan arkadaslar var ise 17” den sonra konfor, gurultu anlaminda asiri fark oluyor mu, bilgisi olan var midir acaba. 18” V Kol stil 780 esas istegim fakat 19” ile arada cok gurultu farki olmadigini soyluyor Borusandaki arkadaslar.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.