Şimdi Ara

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (754. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.785
Cevap
408
Favori
789.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
48 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Her tv aynı yöntemle temizlenmiyor bilginiz olsun. Bazı tv modellerine kesinlikle kimyasal madde değmemesi gerekiyor.

Açıklaması bu şekilde;

Silikon, alkol ve toksit madde içermez. Su bazlıdır. Yanıcı değildir.

Doğada biyolojik olarak %100 oranda parçalanır. Petrokimya içermez.

Yıllardır çeşitli ekran türlerinde kullanıyorum, sorun yaşamadım. Zaten internette aratınca farklı farklı sitelerde yüzlerce kullanıcının yorumları mevcut, ekrana zarar verdi gibi bir şikayete denk gelmedim. Ben önerimi yaptım, alıp almamak tercih meselesi tabii. Sıvı olmadan temizliğin olabileceğini düşünmüyorum.

3.20m'den 65 inch bana ideal geliyor. 4.60m'den de 85 inch tam ideal olur bence.

Onu yazan kişi muhtemelen ekrana zarar vermiştir, suçu da beze atmış olabilir. Ekranı temizlerken dikkat edilmesi gereken maddeler; TV'nin fişinin en az 1 saat önceden çekilmiş olması yani TV kesinlikle yeni kapatılıp temizlenmemeli. Solüsyona göre değişiyor bazılarında direkt ekrana bazılarında ise beze sıkılıp ekran temizleniyor. Doğru düzgün solüsyonların açıklama sayfalarında veya kutularında bu zaten belirtilir. Zararı yoksa direkt ekrana sıkıp temizleyebilirsiniz yazıyorlar. Temizlerken kesinlikle ekrana bastırılmaması yani güç uygulamamak gerekiyor ve dairesel hareketler yerine dik ve yana doğru hareketlerle temizlemek gerekiyor. Mümkünse 2. bir bezle (kuru) işlemin sonlandırılması iyi oluyor.

Temizlik yapıldıktan sonra bezi 30 C'yi geçmeyecek suda nemlendirici madde içermeyen bir sabunla yıkamak gerekir. Yoksa sonraki temizlikte ekranda leke bırakabilir.

Tek kişi yazsa haklısın derdim ama o gecen sene forumda 2-3 kişi yazdı hatta yabancı kaynaklardan da pek çok şikayet örneği vermişlerdi. Bazı modellerin ekran kaplaması kimyasal madde ile temas edince leke oluşmasına çok uygunmuş.

Ben samsung qe60TA Tv sahibiyim fiber bezi su ile ıslatıp temizliyorum ekran tertemiz oluyor. Fişini de hiç çekmeden yapıyorum hiç iz kalmadı

Çıkarın izlerken bir şey olmaz fiber bez ile silin arada. Solüsyon şöyle iyi, böyle doğal geçsinler yok öyle bir şey. Yalan hepsi zararlı hemen olmasa bile uzun vadede zarar verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yazdığımı zorla kabul ettiremeyeceğime göre sonuç olarak sizin bileceğiniz iş. :) Bahsettiğim gibi ben Samsung'un kullanmayın dediği maddeleri içermeyen solüsyonlarla temizliyorum ve öneriyorum. He ben çekiniyorum diyenler Samsung'un birebir önerisindeki gibi internetten saf su/distile su alıp spreyli şişeye doldurup onunla da temizleyebilirler.

Aşağıya eklediğim link'te hem kullanılmaması gereken maddeleri hem de aşamaları detaylıca belirtmişler.

Clean your Samsung TV

Alıntı

metni:
    Fişini de hiç çekmeden yapıyorum

1. ve 4. maddeye dikkat edin. Kesinlikle önerilen bir şey değil. Hatta telefon temizlerken bile kapatılmadan temizlenmesi önerilmez.

Bu arada recep ivedik üslubuyla biri bana hitaben mesaj yazmış sanırım, onu şimdilik görmezden geliyorum.

• Der Meister. kullanıcısına yanıt

Haklısınınız fakat 1-2 model o önerilen temizlik ürünlerinde bile sıkıntı çıkarıyormuş. Gecen sene forumda bir dönem çok şikayet vardı.

Fişi çekmek önerilir onda da hakkısınız ama onun genel sebebinin ekranların temizlik sonrası ıslak bırakılması sebebiyle olduğunu düşünüyorum. Ben genelde ıslak bırakmam hemen ardından kuru bezle silerim.

Temizlik sıvılarının çoğunun kullanım talimatında ekranı temizledikten sonra kurulamayın bir kaç dakika içinde kendi kendine buharlaşacağı filan yazar. O vakte kadar ekranda kalıp ekrana zarar verebilme durumu var.

Bir de ben genelde Tv veya pc de bir şey izlerken ekranda kirleri fark ediyorum ve on an temizleme gereksinimi hissediyorum. Öyle bir durumda kabul edersiniz ki ekranı kapatıp belli bir süre bekleme şansı yok. Mecbur bir durum oluyor. TV açık değilken leke fark edersem zaten açmadan önce silip kurulayıp öyle açıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vatal

hocam bu nedir ya? iade imkanın varsa hiç durma tüketici hakem heyeti falan zorla. rezilliktir şu görüntü 2022 de.

edge aydınlatmalı ips panellerin kronik problemidir ayrıca bi yandan. almayın şu panelleri lütfen.

Henüz iade değişim ile uğraşmadım. 2 defa yetkili servis geldi normal olduğunu söyledi. Gerçekten rezalet başka birşey değil. Işığı kapatıp tv izlerken karanlık sahneler inanılmaz can sıkıcı oluyor. Bilsem bu kadar kötü olduğunu tabiki almazdım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sony KD-65X80J Televizyon Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Sony 65XJ81J 13.949 Lira

Sony 65X81J 65'ƊK UHD Smart Google Televizyon Fiyatı - Vatan Bilgisayar

Samsung 65Q60A 16.019 Lira

Samsung 65Q60A 65" 163 Ekran 4K QLED TV Fiyatı ve Özellikleri Kampanyaları & Fırsatları - Teknosa

Arkadaşlar sizce hangisi tercih edilmeli ? 2270 lira daha fazla verip Samsung 65Q60A yı da alabilirim fakat Sony e göre ne kadar üstünlüğü var bilemiyorum.

Sony X80J ve X81J arasında ne fark var acaba ?

• Samsung TV'ler de son güncelleme sonrası dizibox.tv den dizi izleyebilen var mı? Browserı açıp siteye giriyorum daha sonra izlemek istediğim diziye ait bölümü açınca TV direk tv yayınına geri dönüyor. Browserı geri açtığımda zaman yetersiz hafıza ve başka sebeple kapandı diye uyarı ekranı çıkıyor. QE60TA TV de son güncelleme sonrası oldu. Sadece dizibox da oluyor. Deneme amaçlı browser dan youtube girip baktım onda da aynısı olacak mı diye onda bir sorun olmadı.

• Merhaba herkese, 55Q80R modelini kullanıyorum şu an tv açılıp logo geldiğinde tekrar kapanıyor döngüye girdi one connect box üzerinden gücü kesiyorum bir süre bekledim tekrar aynı şey oldu. Kumanda üzerinden hard reset boot ayarı gibi bağlanıp reset atabileceğim evde şu an denenebilecek bir yöntem var mıdır? Yoksa yarın servisi arayacağım. Garanti süresi 2 ay önce doldu o konudada ne yapılabilir tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam benim bildiğim kadarı ile Q60A ile Q67A arasında sadece kasa rengi farkı var. 60 serisinin kasa siyah 67 serisinin kasa gri.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

samsung de
    Neo QLED Fernseher - Alle Modelle
    https://www.samsung.com/de/tvs/qled-tv/neo-qled/

Quantum HDR 2000 ne demek arkadaş

bu tvler 2000 nit parlaklık sunacak mı demek istiyorsun?

öyle ise 2020 model q90tde bu ibare ne arıyor?

geçen sene ki modellerde neden yok

tek öğrendiğimiz A harfi B olacak demek ki 2023 modellerde C olacak döndük mü başa 15 sene önce de cli dli modeller vardı 64d8000 plazmam hala yatak odasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 4 Mart 2022; 13:36:37 >
  • Arkadaşlar yeni tv aldım. qn90a 50inç. Tv nin pin kodunu değiştiremiyorum çünkü bu ekrana geldiğimde rakam giremiyorum. Bir de bixby yi ingilizce olarak açmama rağmen YouTube da arama ekranında mikrofona bastıktan sonra kumandadan da mikrofona basılı tutarak bir şey söylediğimde çalışmıyor. Nasıl çözeriz?

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.