Şimdi Ara

MSI GE73 7RD-013XTR vs MSI GE73VR 7RE-085TR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yıllar sonra foruma dönmenin tatlı heyecanı içindeyim...

Şimdi sizden ricam şu yönde,

internetten bir zamandır başlıkta yazan laptop konusunda araştırma durumundayım. Lakin kullanıcısına pek rastlayamadım, rastladıklarım da genel bilgiler verdiler... Bu laptopu kullanan arkadaşlardan genel kullanımının yanında, bilgisayar boştayken dahi fanların rahatsız edici derecede sesli çalıştığından ve yüklü duruma geçtiğinde de bu sesin çok ciddi boyutlara ulaştığı ve ilaveten de kullanım sıcaklıklarının ciddi miktarda arttığından bahsedilmiş. 90 dereceleri gördüğünden bahsedilmiş ki sınır değer bunun üzeri artık sıkıntı yaratmaya başlar.

Klavye üstünün de hissedilir miktarda sıcaklıkla karşılaştığından bahsedilmiş.

Üzerinde de dış kapak kısmı ve bileklerimizi koyduğumuz touchpad yanları ve tuşların üstünün de parmak izi ve eldeki yağdan kaynaklanan lekelenmelerin çok miktarda olduğu söylenmiş.

Oyunlardaki renderlardaki vs performansını zaten sormuyorum, bu bütün incelemelerde açık açık bahsedilmiş lakin incelemelerde yer alan sıcaklık ve kullanım konforu işinin asıl kullanıcılar tarafından söylenmediğini farkettim. Ki benim için öncelikle bilgisayarın konforlu olması gerekmekte. Sonrasında performans ve ihtiyaç karşılama durumu gelir. Dünyanın en iyisi olsa benim için konforsuz olduktan sonra bir hayrı yok diye düşünüyorum.

Bu sebeple bu laptopun teşhirde yer aldığı mağaza bileniniz var mıdır? Yerinde bunu görerek, kullanma fırsatı bularak satın almak niyetindeyim. Bu konuda fikri olan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

GL753 tek fanlı, GL702VM de RGB aydınlatma yok bunlar bu sebeple ve ilaveten GL703VM de pCIEX NVMe SSD var sanırım, daha arka sıralarda yer almakta. Ama yine de bu laptop kullanıcıları da fikirlerini yazarak bilgilendirme yaparlarsa belki de tercih yapmakta etkili olabilir.

Şimdiden teşekkürler...

Edit: Düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infsphinx -- 14 Şubat 2018; 23:49:15 >

• Ürünü ben de incelemekteyim. Vatan bilgisayar topkapıda ürünü inceledim ancak bir program kurup test etme şansım olmadı. Siz ne yaptınız aldınız mı?
    Ayrıca yazdığınız modelde pcie psd yok, sonu T olanda var. Benim merak ettiklerim sizinle aynı ve Ram slotu 1 mi 2 mi onu öğrenemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLogic -- 6 Şubat 2018; 22:36:40 >
  • BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    Yok henüz almadım çünkü bu modelle ilgili kafamdaki sorular henüz tam anlamıyla yanıtlanmadı.

Asus un kendi ROG forumunu okudukça ASUS tan uzaklaşır oldum resmen... Çok fazla ısınma ve ses problemi konusunda bilgi var.

MSI GE73 7RD modelini de radara aldım onunla ilgili inceleme durumundayım şu sıralar. Technopat ın incelemesi gayet başarılı olmuş.
    Yurtdışı forumlardan okuyorum şu aralar, dikkatimi çeken iyi soğutma sistemi, sessizlik ve çok hızlı (2200 2300 mertebelerinde) SSd performansı oldu.

Bu modelle ilgili siz hiç araştırma yaptınız mı veya bilginiz var mı?

MSI larda sağ tıkta anlık donma harici bişey gözüme çarpmadı o da sanırım bilgisayar ile alakalı değil de windows ile alakalı. bir güncelleme paketi ile çözebilirler sanırım.

İyi forumlar.
  • O msi modelini incelemedim. Hepsiburada dan ürünü geçtiğimiz çarşamba aldım be aynı gün iade ettim. Ürünü açıp windows bile kurmadan iade ettim. 1 tane ram slotu var. Ürünün kapak kısmı hatalı geldi ve para iademi yaptılar. Amerikaya giden bir tanıdık var sanırım onunla macbook pro aldıracağım.
    Amacım oyun değil iş o yüzden macbook daha iyi gibi.
    MSI GE73 7RD-013XTR vs MSI GE73VR 7RE-085TR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLogic -- 9 Şubat 2018; 21:9:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun öncelikle,

dediğiniz gibi tek ram slotu var ise zaten daha hayırlı olmuş diyebilirim ve ben de bu bilgisayarı listeden çıkardım o zaman.

geriye MSI kalıyor şu durumda. Onda da 2 bilgisayar üzerinde yoğunlaştım diyebilirim.

biri GE73 7RD - 013XTR diğeri de GE73VR 7RE - 085TR vatanda şu anda indirim var gözüküyor lakin henüz yerinde göremediğim için şu an için almayacağım. Yerinde gördükten sonra da indirimin tekrar gelmesini beklemek durumundayım.

ikisi arasında tek fark 1050ti ve 1060 olması gibi gözüküyor. SSD performansları çok önemli benim için sanırım ikisi de NVme bunların, o da en az 2400 - 2500 arası yazma okuma eder ki normal sataların neredeyse 5 katı. Ekranları da 120Hz TN panel diye biliyorum. Gerisi de ikisinde de aynı gibi.
  • Vatandaki modellerde vatanın sitesinde M2 Sata SSD diyor ikisi içinde ama msi’ın sitesinde pcie ssd diyor. Vatan çalışanları M2 slot sata ile pcie ssd arasındaki farkı bilmiyor ona dikkat edin. TR modelleri sata ssd olabilir. Alırsanız yada incelerseniz bilgilendirin lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler,
    Ürün aldınız mı? Bende "MSI NB GE73VR 7RE(Raider)-084XTR" almayı düşünüyorum ama kararsızım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: infsphinx

Geçmiş olsun öncelikle,

dediğiniz gibi tek ram slotu var ise zaten daha hayırlı olmuş diyebilirim ve ben de bu bilgisayarı listeden çıkardım o zaman.

geriye MSI kalıyor şu durumda. Onda da 2 bilgisayar üzerinde yoğunlaştım diyebilirim.

biri GE73 7RD - 013XTR diğeri de GE73VR 7RE - 085TR vatanda şu anda indirim var gözüküyor lakin henüz yerinde göremediğim için şu an için almayacağım. Yerinde gördükten sonra da indirimin tekrar gelmesini beklemek durumundayım.

ikisi arasında tek fark 1050ti ve 1060 olması gibi gözüküyor. SSD performansları çok önemli benim için sanırım ikisi de NVme bunların, o da en az 2400 - 2500 arası yazma okuma eder ki normal sataların neredeyse 5 katı. Ekranları da 120Hz TN panel diye biliyorum. Gerisi de ikisinde de aynı gibi.

MSI GE73VR 7RE(Raider)-084XTR'de GTX 1060 ekran kartı ve 32GB sistem belleği farkı var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.