|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
_____________________________ |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atm10 -- 8 Kasım 2017; 20:9:10 > |
|
|
|
|
_____________________________ |
|
İstikbal ![]() |
|
İstikbal ![]() |
|
|
hocam merhaba yardımcı olabilirseniz çok sevinirim Bir sitem var. Sitemde Türkçe dahil 3 adet dil seçeneğim var. Şu an mevcut şekilde çalışıyorlar. Fakat kullanıcı tarayıcı bilgisinden gelen dile göre bu 3 dilden biri seçilsin istiyorum. header: Location kodum çalışmadı. Meta refresh yapıyorum çalışıyor fakat sürekli kendini yeniliyor sonsuz bir döngüye giriyor site. Şu Şekilde ilerliyor; index.php açılıyor config.php dahil ediliyor (içinde dil dosyaları var çalışmaya başlıyor) index.php ye header.php yi dahil ediyorum header php de yazdığım kod; eğer kullanıcı tarayıcısından gelen di tr ye eşitse site index.php?lang=tr olarak aç diyorum. Ve index.php?lang=tr olarak açıyor. Ama aynı işlemler tekrarlandığı için sonsuz bir döngüye girmiş oluyor sitem. Sorunu nasıl çözebilirim? |
Merhaba; Diğer arkadaşlarında belirttiği gibi ob_start(); ve ob_end_flush(); etiketlerini eklemek gerekir. Ancak server ve ya hosting değişikliği sonrası header fonksiyonunuz çalışmıyor ise php sürümünüzde bulunan br tagın eksikliğinden kaynaklanır. Paylaşımlı hosting kullanımlarında bir anda header çalışmaması da aynı durumdan kaynaklıdır. Yapmanız gereken hosting yönetim pnaelinizden PHP etiketlerini düzenlemektir. Şayet panel erişiminizde php.ini düzenleme yetkiniz yok ise hosting sağlayıcınıza durumu iletmeniz gerekmektedir. Cpanel kullananlar için yapmanız gereken panelinize girdikten sonra MultiPHP INI Düzenleyicisi kısmına tıklamak. domain adresinizi seçtikten sonra php tagları arasında zlib.output_compression etiketini etkin konuma alarak kaydetmeniz gerekir. düzenleyici modunda ise php.ini dosyanıza zlib.output_compression = On şeklinde etiketi eklemeniz gerekir. |