Evet soğutması problemli bir kasa özellikle işlemci tarafında. Performanstan ziyade bileşen kalitesi premium bir kasa olduğundan övülmüştü ilk çıktığında, fiyatı da 300 dolardı zaten. Fakat içindeki PCIe 4.0 kabloya bile 2000-2500 TL istenen piyasada 6K fiyatıyla makul göründü bana, en kötü dış çerçevesiz open frame kullanılır < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SFF / MINI ITX Severler Kulübü (268. sayfa)

-
-
-
-
Teşekkürler 🙏🙏
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok güzel olmuş hocam, güle güle kullanın, bende aynı kasa ile yaklaşık 2 ay kadar önce başladığım serüvenimde sona geldim, tüm parçalarım hazır, sadece toplaması kaldı, kendim toplamaya cesaret edemedim, önümdeki hafta sonu bi bilgisayarcıya toplattıracağım, inşallah sorunsuz hallederiz, detayları buradan paylaşırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
.
Iyi günlerde kullanın. Goruntu hoş olmuş fakat çok fazla egsoz fanı kullanmışsınız içeride negatif bir hava basıncı oluşuyor. Cam panel kullandığınız için kasa içeri hava da çekemiyor. Mesh panel ile daha iyi verim alinir kanaatindeyim. Veya arkadaki fanlar fayda saglamak yerine sadece ses yapiyor diye dusunuyorum.. performanstan memnunsaniz sorun yok tabiki.. Sadece kendi tecrübelerimi aktarmak istedim..
Selamlar, geçen gün konusu açılmıştı SSUPD Meshroom S kasaya aşağıda paylaştığım parçalardan oluşan bir sistem kurdum. Kurarken biraz uğraştırdı ama sonuç buna değdi açıkcası. Testlerde de hem sıcaklık değerleri hem de performans nerdeyse önceki sistemle aynı çıktı. (Lian li 216 kasadan geçiş yaptım). Sığmayan herhangi bir parça olmadı. Sadece kurulum yapmadan 4 slot sistemine geçiş yapmam gerekti. Kasanın kullanım kılavuzunda da yazıyor.
Ek bir modifiye yapmadım henüz. 3D printer alıp parçaları kendim basıp yapmayı düşünüyorum. Merak ettikleriniz olursa cevaplamaya hazırım. (Net görünsün diye kapakları takmadım).
Sistem parçaları :
- GPU : PNY GeForce RTX 4080 16GB XLR8 Gaming VERTO EPIC-X
- CPU : AMD Ryzen 7 7800x3d
- Anakart : Asus ROG Strix B650E-I Gaming
- Kasa : SSUPD Meshroom S (Amazon.com'dan aldım 150 dolar + vergi)
- PSU : CORSAIR SF750 80 PLUS Platinum SFX (maalesef tr de bulma şansınız çok yok. Ben de şansıma sahibinden'de yurtdışından getiren birinden almıştım)
- Soğutucu : Phanteks GLACIER ONE 280MP sıvı soğutucu (2x140mm Noctua fan)
- RAM: GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 NEO RGB DDR5 6000MHz CL30
- SSD: Kingston KC3000 2TB PCIe 4.0 + Samsung NVMe 980 PRO 500 gb PCIe 4.0
- GPU Power Kablosu : Corsair 600w 12VHPWR kablo (kırmızı olan)
- Kablolar radyatör fanına değmesin diye 2 adet fan filtresi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxspenc3 -- 25 Aralık 2023; 12:5:11 >
-
Asrock STX yada SBC anakartların satıldığı yerler konusunda bilginiz var mı?
-
Eline sağlık sade ve güçlü bir sistem olmuş. Bir meshlicious kullanıcısı olarak ülkede sfx ve itx piyasası yaygınlaşıp ucuzlar diye ümit edenlerdenim. Forumu epeydir takip edemiyordum, vakit bulursam ben de sistemi paylaşayım. Bu arada kasa için tavsiyem, görüntü kablosunda problem var ise, ayak ekleyip biraz yükseltmen. Bir de üste slim fan ekleyebilirsin. Eline sağlık.
amazon
Tertullus 4 Adet HiFi Emici Ayaklar Cihaz Ayakları 40 mm × 20 mm Subwoofer Ayakları Alüminyum Hoparlör Emici Ayaklar Vidalamak için M4 (40 mm × 20 mm,https://www.amazon.com.tr/dp/B0B4D7MWJB/?coliid=I178YQ5Y4OBD76&colid=14H6RGWVNJ6OP&psc=0&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_it
-
Gelbura ID-Cooling soğutucularda indirim yapmış. Birçok model low profil soğutucu mevcut ama hem indirim miktarı, hem de performansıyla öne çıkan iki tanesi olarak şu modelleri gördüm:
Üstteki modeli A4-H2O için düşünüyordum ama kağıt üzerinde uysa da Reddit'te gördüğüm kadarıyla soğutucu kasaya uymuyor. Yine de Terra gibi başka ufak kasalarda değerlendirilebilir. Fiyatı 2023 yazında 1590 TL falandı, şu fiyat gayet makul. Ötekisi ise 2mm daha yüksek ama onun fiyatı ise ekstra uygun. 120mm fanlı olup da bu yükseklikte pek bir soğutucu yok.
-
Şu soğutucuların lga1700 için kit'i yok sanıyorum olsaydı almıştım. Araştırdım ama hep AMD üzerine yorumlar yapılmış.
-
Açılan sayfada kalın fontla “LGA 1700 kit dahildir” yazmışlar ama almadığım için bir şey diyemem.
Hocam bakan körmüşüm gerçekten yazıyormuş, alttaki kısımlara bakınıyorum görselde göremeyince. Alayım o zaman ben bunu çok teşekkürler.
-
Rica ederim güle güle kullanın.
Teşekkür ederim hocam. Görüntü konusunda şu an için kendi içinden çıkan kablo ile sadece 1 adet hdmi portu kullanabiliyorum, söylediğiniz gibi ayak eklemeyi düşünüyorum. Linkteki ayaklar güzelmiş o markayı bir inceleyeyim.
Bu üste fan ekleme olayı çok da verimli değilmiş. Deneyenler ürün yorumlarına da yazmış ondan vazgeçtim.
-
yeni mini ıtx sistem kurarsam alırım hocam aklımda var yeni bir sistem kurmak
-
Hocalarım Mini ITX sistemler çok hoşuma gidiyor. 1080p/2K rahat oyun oynayabilecek sistem kurmamda yardımcı olabilir misiniz? soğutması falan iyi olsun istiyorum. Hali hazırda Laptop kullanıyorum. Bu sisteme geçmek çok maliyetli olur mu ?
-
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B0BY6X4C2C/ref=ox_sc_saved_image_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1
Vergi dahil €158 ediyor. Loki 850W gibi SFX-L boyutunda ve ondan 3500 TL civarı daha ucuz.
Aldım ama büyük ikilemdeyim iptal etsem mi gelsin mi diye. Sanal kartta 5000tl limit bırakıp sipariş verdim. Euro’yu 30tl hesapladım tabi. Yetmemiş, mail geldi. Meğer euro çoktan 33,35tl’yi görmüş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X