Şimdi Ara

Notebook işlemcim 0.8 ghz sabitlendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • i5 4200m notebook işlemcim normalde 3.2 ghz'a kadar çıkabilirken son 1 haftadır 0.8 ghz'a sabitlendi.Notebook 1 yıllık (Lenovo z510).3 ay öncesinde bataryası bozulmuştu.Batarya %0 gösteriyor ve dolmuyor.İşlemcinin sıcaklık değerleri yüksüz 35-40 derece yükte ise 70-75 dereceye kadar çıkıyor.Isınmadan kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü laptopu aldığım günden beri değerler hep böyleydi.Fişi çekip taktığımda 10 saniyeliğine yeniden 3.2 ghza çıkıyor ancak sonra yeniden 0.8 e iniyor ve kalıyor.Aynı şekilde reset attığımdada başta 3.2 ghz iken 5 dk sonra 0.8 e sabitleniyor.Adaptörden kaynaklanabileceğini düşünüyorum ama kesin emin değilim.Laptopun güç seçeneklerinden tüm değerleri %100 yaptım yinede 0.8 den yukarı çıkmıyor.

Cpu değerleri şu şekilde;

Notebook işlemcim 0.8 ghz sabitlendi

• nirvana323 N kullanıcısına yanıt
    1- aygıt yöneticisinden işlemci driverilerini kontröl et dpğru çalışıyor mu çalışmıyor mu çalışıyorsa güncelemeyi dene çalışmıyor ise yeniden dirverlerini indir ve kur
    2-batarya ayarlarından dengelide kullanıyorsan Diğer güçsecenekleri/dengeli/planayarlarını değiştir/gelişmiş güç ayarlarını değiştir/işlemci güç yönetimine gel pirizde ve pilde ikende en yüksek performan olarak ayarla
    3-Pc yi güveli modda çalıştır ve görev yöneticisinde iken bak sorun aynı mı değilse oturm ayarlarındandır
    4-garantisi bittiyse termal macun çekmeni öneriririm
  • 1-Tüm driverlar güncel format atıp tüm driverları kurdum
    2-Denedim sonuç alamadım
    3-Güvenli modda çalıştırıncada sorun devam ediyor.
    4-Garantisi bitmedi ancak eğer adaptör kablosu veya yazılımsal bir arızası varsa garantiye vermek istemiyorum.

Termal macununu yenileyebilirim ancak dediğim gibi sıcaklık değerlerinde bi anormallik yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 2600 4 ghz yaptım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.