Şimdi Ara

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (1114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.219
Cevap
107
Favori
781.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11121113111411151116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Şimdi teslim aldım. FedEx Express ile geldi. İlk sipariş verenlerden biriydim güya Bu kadar gecikme olmayaydı iyiydi. Ben üzerine 1 ay kadar kartı kullandım, değişim istedim, değişimden kart geldi, sonra iki kartı iade için gönderdim. Yeni kart aldım, yeni kart Türkiye'ye gönderildi bunca yoğunluğun arasında... Thermal pad ise ancak geldi. kart elimdeyken gelseydi hiç değilse denerdim.

    bana da geldi şimdi fedex ten bu sabah arayıp adres doğrulama yaptılar. hem yılbaşı hem doğum günüm falan hiç düşünmemiştim pad geldiğini

    nasıl monte edildiğini gösteren bir video varsa hiç fena olmaz. ısınmayla ilgili bir sorunum yok ama en önemlisi kartı açmaya pek dötüm yemiyor




  • Deli Komutan kullanıcısına yanıt
    İçinden anlatım için bir kağıt çıkıyor. Hem de renkli baskı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    İçinden anlatım için bir kağıt çıkıyor. Hem de renkli baskı

    Biraz baktim ama çekingen olduğum için alıcı gozuyle bakmadım



    Eski kartimi bozulunca ilk defa açmıştım buna simdi kiyamam bir sorun vs olursa elimizde patlamasın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HaybridX kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, kartınız gerçektende sağlam duruyor. Eğilme geçen zaman içinde de oluşabilir, pcb veya slot eğilebilir ve bunlara bağlı arızalar meydana gelebilir. PCI-ex güç kabloları kasanızın sağ üst kablo deliğinden ekran kartına bir miktar gergin olacak biçimde ulaştırılması eğilmeyi önleyebilir veya eğilmemesi için az bir miktar da olsa yardımcı olabilir. Gerçi kış aylarındayız ama kasanızın alt tarafındaki fanın ekran kartı soğutmasına negatif etkisi olabilir, yönünü değiştirerek soğutmaya katkısı gözlemlenebilir ama bu seferde kasanın üstündeki fanlarla ters düşecek sıcak havayı alttan çekmesi power için sıkıntı oluşurabilir, ya da iptal edilebilir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Interstellar

    Hayırlı olsun, kartınız gerçektende sağlam duruyor. Eğilme geçen zaman içinde de oluşabilir, pcb veya slot eğilebilir ve bunlara bağlı arızalar meydana gelebilir. PCI-ex güç kabloları kasanızın sağ üst kablo deliğinden ekran kartına bir miktar gergin olacak biçimde ulaştırılması eğilmeyi önleyebilir veya eğilmemesi için az bir miktar da olsa yardımcı olabilir. Gerçi kış aylarındayız ama kasanızın alt tarafındaki fanın ekran kartı soğutmasına negatif etkisi olabilir, yönünü değiştirerek soğutmaya katkısı gözlemlenebilir ama bu seferde kasanın üstündeki fanlarla ters düşecek sıcak havayı alttan çekmesi power için sıkıntı oluşurabilir, ya da iptal edilebilir.





    Bence alttaki fan faydalı yukarı soguk hava vererek karta daha temiz hava akışı sağlıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önerileniz için teşekkürler.

    Ekran kartının eğilmesi söz konusu değil, bunu şu şekilde çözdüm: Sleeve kablolar 5.25" HDD yuvasının tam köşesine baskı uyguluyor ve kartı yukarı itiyor. Kablolar HDD yuvasının köşesine kelepçe yardımı ile tutuluyor. Kablolar kuvveti yukarıya doğru uyguluyor ve kartı eğilmeden tutabiliyor. Hatta elimle karta biraz baskı uyguladım ve kabloların aynı şekilde tepki kuvveti uyguladığı gördüm. Anlayacağınız herhangi bir eğilme durumu olmayacak.

    Soğutma konusuna gelirsek bana göre resimde göstermiş olduğunuz şekil yanlış. Ekran kartından çıkan sıcak hava aşağı doğru değil, yukarı doğru gider. En alttaki fan aşağıdan aldığı soğuk havayı yukarıya yani ekran kartına üflüyor. Tepedeki 3 fan ise gelen havayı tamamen dışarı atıyor. Öndeki 2x14cm fan ise direk karta üflüyor, yine aşağıdaki fanın yardımıyla o hava da dışarı atılmış oluyor. Anlayacağınız kasa içi sirkülasyon tamamen uygun durumda. Bu kurulumu tamamen Corsair ve diğer donanım forumlarından bilgi edinerek yaptım. Muhtemelen gözünüzden bir şey kaçtı.

    Genel olarak soğutma performansından çok memnunum. Kart boşta 27 derece. İşlemci olarak i7 6700K kullanıyorum ve boşta 25 Derece civarında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaybridX -- 30 Aralık 2016; 18:5:13 >




  • Hocam bu tip soğutmalarda ekran kartının PCB'sine doğru üfler fanlar. HAF X'in yan kapağındaki fanın yönünü değiştirerek denemiştim yaz sıcaklarında(odanın içi 35-40 arasıydı). İlk defa 80 derece görmüştüm sistemde Karta basınçlı temiz hava gelmesi elzem olay. Gerisi teferruat. Neden basınçlı olması önemli? Kartın arkasındaki(kasadaki duruma göre üst taraf) ısınan havayı tahliye etmek için.
  • Yanlış bilgilendirme yapmayın, kasa tabanında ki fanlar mutlaka kasanın içine üflemelidirler yani intake olarak takılmalıdır.

    Eğer yazdığın şekilde dışa üfleyecek şekilde takarsan asıl olumsuzluğu o zaman yaratır ve tamamen kasa akışını bozar, hem önde ki içeri üfleyen fanların cpu ve gpu ya gitmesi gereken havasını direkt dışarı atar, vga ve alt fan arasında türbülans oluşturur ayrıca alta bakması gereken psu fanıylada ters akım oluştrurur kısaca tamamen yanlış olduğu gibi olumsuzluk yaratır.

    Ekran kartı soğtutucusuda havayı ekran kartı pcb'sine daha doğrusu heatsinkine doğru üfler eğer bunu daha bilmiyorsan böyle bir yorum yapman normal.

    Tekrar yazayım eğer kasa tabanına fan takıyorsanız mutlaka kasa içine üfleyecek şekilde takmalısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 30 Aralık 2016; 19:28:38 >
  • Bana 2 takım ped gelmesi gerekiyordu 4 geldi



    2 TW Fedex ile, 2 DM MNG ile Sadece bilgi amaçlı yazdim arkadaslar, umarım trol yemem. Bu konuda bir sey söylemeye korkar oldum, yorumları oldukça..
  • Gayet büyükçe bir ekran kartı ve kablolar ile birlikte hdd bloğu köşeyi neredeyse kapatıyor ve kasanın üstünde ki fanların sıcak havayı çekmesini zorlaştırıyor gibi ve önden gelen soğuk hava pcb'nin arka yüzeyine fayda ediyor. Ekran kartı fanları sıcak havayı aşağıya doğru üflemiyor mu yani? Bunu yaparken alttaki fan ekran kartı üzerine yaptığı basınçla oluşan sıcak hava tahliyesini hiç zorlamıyor mudur diyorsunuz? Ben karşı karşıya birbirine doğru üfleyen fanlar görmüyor muyum...) Koskoca firmaların ne hatalar yaptığını biliyoruz. Ayrıca her tasarım doğru olsaydı örneğin power yukardan aşağıya alınmazdı ve aşağıda iken de aslında durum iyi sayılmaz, çünkü bu seferde powerın tam arkasına ekran kartı yük altındayken adeta fön makinası gibi üflüyor...

    Kasanın resmine buyrun bir daha bakın derim.........






  • Arkadaşlar uygun bir fiyata Strix 1080 o8g cihaz buldum.


    Ocak ayında GTX 1080 ti çıkacakmış sanırım net bir bilgi var mı bekleyim mi yoksa GTX 1080'i alayım mı ?

    Ek olarak Bene Thermal Take Element T kasa içerisinde gelen güç kaynağı var.BU Güç kaynağı Strix o8g 1080'i 1-2 ay kadar çaliştirir mi ?
  • ''aşağıda iken de aslında durum iyi sayılmaz, çünkü bu seferde powerın tam arkasına ekran kartı yük altındayken adeta fön makinası gibi üflüyor... ''

    Bu yorumun açıkça gösteriyorki ekran kartı fanlarının nereye üflediği bilmiyorsun.

    Ekran kartı fanları doğal olarak ekran kartının heatsinkine yani ekran kartı PCB'sine doğru üfler.

    Zaten soğutmanın ana prensibi budur, fanlar soğutulması gereken yüzeye(heatsinke) doğru üfler.






    Eğer senin düşündüğün gibi ekran kartı fanları tam tersi yöne üfleseydi yani alta doğru(ki böyle birşeyin hiçbir mantığı yok daha doğrusu bir işe yaramaz) o kasa altında ki fanın kasa dışına üfleyecek şekilde takmak doğru olurdu. Yani kendi mantığında doğruyu önermişsin ama ekran kartının nereye üflediğini bilmediğin için olay yanlış olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 30 Aralık 2016; 20:35:10 >




  • Sırf dediğini doğrulamak için kasanın kapağını açıp elimi ekran kartı fanlarının altına götürdüm ve karttan gelen herhangi bir hava akışını elime doğru hissetmedim. Muhtemelen yanlış biliyorsunuz ekran kartı fanları aşağıya doğru değil karta temiz(serin) hava versin diye PCB'ye doğru üfler. Kaldı ki ısınan hava yukarı yükselir, PC donanımlarını soğutmak için bu kural temel alınarak üzerinde çalışılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Interstellar

    Haklısınız, 372.90 sürümünden de memnundum daha önce sıkıntılı güncellemelerden sonra tekrar yüklediğim sürümdü, adeta durağımdı, şimdi yeni durağım 361.82...)

    373.06 o da canavar sürücü
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Haftaya CES 2017'de tanıtılacak muhtemelen.5-17 Şubat arası da global satışına başlanacağı söyleniyor. Öyle olursa şayet 1080 fiyatları düşüş gösterir. Ne kadar düşer onu bilmiyoruz. Döviz ne olur onu da bilmiyoruz. Çok çok cazip gelmiyorsa 1080,bekleyip görmek makul bir seçenek bence. Net bilgi yok ama muhtemelen Titan ayarında 10GB. G5X bellekli bir kart gelecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HaybridX kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun, amazon linki verebilirmisiniz, bir de aldiginiz urunun garanti sartlari nasil oluyor, bilgi verirmisinz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • haunt54 H kullanıcısına yanıt
    Sağolasın.

    Kart ilk 1 ay Amazon.de garantili. 1 aydan sonra ise 2 sene boyunca Amazon ilgileniyor, gerekli teknik servise yolluyor. Kısaca 2 yıl garantili diyebiliriz.

    Amazon.de linki:https://www.amazon.de/gp/product/B01HRYGTPQ/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

    Stoklarda kalmamış, dün 2 tane daha vardı.
  • HaybridX kullanıcısına yanıt
    1 ay dan sonra amazon garanti konusunda yardımcı olamıyor.Ben görüştüm.Kartlar TR'de garanti dışıdır.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Bana telefonda amazon garanti konusunda aracılık yapılıyor dendi. Sanırım HaybridX hocama da aynısı söylenmiş. Belki sizin sorunuzu Türkiye garantisi olarak anlamış olabilirler. 2 farklı kişiye sordum ve ikisi de aynı cevabı verdi bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 30 Aralık 2016; 22:33:46 >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Aracılık yapıyor. Tekrar araştırın isterseniz, zira 1 aydan sonra garantiye karışmayan Amazon.com, 2 yıl destek&garanti veren Amazon.de.

    Hatta bazı kullanıcıların bile Amazon.com'dan 1 ay geçse bile garanti hizmeti aldıklarını biliyoruz.

    Kısaca eğer Amazon'dan aldıysanız, yurt dışına geri yollamak sizin için problem değilse emin olun Türkiye'den daha iyi garanti hizmeti alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaybridX -- 30 Aralık 2016; 22:38:33 >
  • 
Sayfa: önceki 11121113111411151116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.