Şimdi Ara

9 bin btu inverter klima tavsiyesi - Bütçe 1800 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Odamdaki arçelik 9 bin btu active plus plazma klimayı diğer odaya alacağımızdan, 20 metrekare civarı olan odama inverter klima alacağım.

Sabahtan beri araştırıyorum ancak işin içinden çıkamadım, gönül ister mitsibushi almak ama bütçeyi fazlasıyla aşıyor.

Benim bulabildiklerim şu modeller oldu.

LG Deluxe Plus Inverter 9000 btu (Bunu satan yer pek bulamadım)

LG Deluxe inverter V 9000 btu AS-W096B7T0 (Verimlilik-sarfiyat değerleri deluxe plus ile hemen hemen aynı fiyatıda uygun)

Airfel AS09-0940/INV
    http://www.hepsiburada.com/liste/airfel-as09-0940-inv-9000-btu-h-a-enerji-sinifi-inverter-klima/productDetails.aspx?productId=evairfelas090933&categoryId=17453

Samsung AR5600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 11 Mayıs 2015; 2:16:25 >

• Yardımlar için teşekkür ederim herkese :) 4.16 ve 4.17 cop-eer değerleri nedeniyle lg deluxe v inverter modeline karar verdim, fiyatıda bütçemin altında.

http://www.buroteknik.com/LG-Deluxe-Inverter-V-AS-W096B7T0-09-000-Btu-h-Duvar-Tipi-Split-Klima_162102.html

Aynı klimanın 12.000 btu olanını listeme almıştım. Ancak servis ve kalite konusunda çokta güvenemiyorum, yakın fiyatlı bir Arçelik modeli daha mantıklı bir seçim olabilir.

Açıkçası sadece kağıt üzerindeki değerlerle hareket etmek pek doğru değil. Kararınızı verip alırsanız da bilgi paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada meşhur bakır boru kullanılması ve kurulumda vakum olayını dikkate almanızı tavsiye ederim.
  • Tesekkurler ancak kararımdan yine vazgectim. Kredi kartını ayarlayabilirsem taksitle daikin shira almaya karar verdim, butcenin baya ustune cikacagim ama pesin para vermektense taksitle daha kaliteli bir klima almak daha mantikli geldi. Lg nin urunu iyi ancak servisi konusunda benimde tereddutlerim var en son bir led tv montaji yapmislardi evlere senlik televizyon yamuk duruyordu ben duzelttim, servis cok sallama is yapiyor tv konusu neysede klima konusu hassas bir konu, ayni lakayitligi kurulum ve sonraki sureclerdede yaparlarsa cok papaz oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 12 Mayıs 2015; 1:52:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Shira'ya kadar çıktıysanız Mitsubishi EF serisine de bakmanız gerek, en azından ilgilenmediyseniz karar vermeden önce mutlaka inceleyin. Servis, montaj ve kalite konusunda sıkıntı yaşatmayacağını düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: MCMIII

Shira'ya kadar çıktıysanız Mitsubishi EF serisine de bakmanız gerek, en azından ilgilenmediyseniz karar vermeden önce mutlaka inceleyin. Servis, montaj ve kalite konusunda sıkıntı yaşatmayacağını düşünüyorum.

Daikini alacağım yer yakın bir dostumuzun yeri, bize 300-400 lira uyguna gelecek, o yüzden daikin tercih ettim, yinede me dende son bir fiyat alacağım indirim yaparlarsa ne ala yapmazlarsa daikin shira son kararım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 13 Mayıs 2015; 12:33:01 >

Orijinalden alıntı: donanımcı123

15 taksitle daikin shira FTX225K modelini totalde 4.100 liraya aldım, inşallah bizi üzmez.

Çok kaliteli bir klima aldınız hayırlı olsun

Orijinalden alıntı: Aseuz

quote:

15 taksitle daikin shira FTX225K modelini totalde 4.100 liraya aldım, inşallah bizi üzmez.

Teşekkür ederim üstad

quote:

Orijinalden alıntı: Aseuz

quote:

Teşekkür ederim üstad

Rica ederim ben sadece kullanıcıyım, malesef üstadlar mbirol ve 9köy artık bu forumda değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aseuz -- 13 Mayıs 2015; 16:12:40 >

• _____________________________
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunindelen

Marka çok önemli değilse;

Vestel 1350 TLhttp://www.nealsamacaba.com/vestel-raindrop-inverter-9-a-klima.html
    Altus 1290 TLhttp://www.nealsamacaba.com/altus-alk5128-inverter-klima.html

Öneri için teşekkürler ancak alımı yaptım.

Vestel klimalara hiç güvenmiyorum, altus arçelik üretimi fena klima değildir o bütçeye göre eski klimamda arçelikin activa plazma plus serisi, 5 yıldır kullanıyoruz daha tek arızası olmadı sadece senede bir içini yıkattık, bende 6 ayda bir filtreleri temizledim o kadar, ancak yazın sürekli açık kaldığı için faturayı baya şişiriyor 9 bin btu olmasına rağmen, o yüzden o klimayı sadece geceleri birkaç saat kullanılmak üzere babamların odasına aldırdım, kendi odamada daikin shira ftxs25 modelini aldım, haftaya montajı yapılacak.

Bu arada klimanın oda değişimi için arçelik servisi 120 tl fiyat verdi pazarlıkla 100 tl ye indirdim. Temiz çalıştılar ama borunun çıktığı kanalı öyle bıraktılar, dışarısı görünüyor nerdeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 14 Mayıs 2015; 16:19:17 >

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    hocam klimayı alalı 2 ayı geçmiş, shira nın elektrik tüketimi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Orijinalden alıntı: _kartal_07

hocam klimayı alalı 2 ayı geçmiş, shira nın elektrik tüketimi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Geçen ay günde 12-14 saat arası 20 günlük kullanım sonrası 20 lira fark etti fatura. Havalar malum geç ısındığından geçen ay 20 gün falan çalıştırdım. Bu ay günde 21-22 saat çalıştı henüz fatura gelmedi geldiğinde paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _kartal_07

sağolun hocam...

Faturamız geldi bugün. 30 günü geçti hatta fatura 34-35 günlük falan kesilmiş. Günlük 22-23 saatlik hiçbir ekonomi modu olmadan 23 derecede çalışmayla 100 liraya yakın fatura fark etmiş arkadaşlar. Bence iyi gelmiş bu kadar kullanıma, arçelik 9 bin btu klimayı önceki senelerde günde 8-9 saat kullanımla bile 100-120 lira faturaya yük biniyordu.

Ekonomi modunda kullansaydım en azından geceleri yatarken 60-65 lira civarı bir tüketim olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 5 Ağustos 2015; 1:01:48 >

Orijinalden alıntı: memnun olan

Çok iyi gelmiş bence. Bizde de 18 btu luk klima 130-150₺ arası fark yaratıyor. Normal midir pek bilemiyorum.
    Ses olayı nedir hava üflerken motor sesi de geliyor mu?

Fan seviyesi yüzde 50 üstüne çıktığında sessiz ortamda üfleme sesi duyuluyor ama rahatsız edici yükseklikte bir ses değil. Dış ünite klima ilk çalıştırıldığında biraz daha sesli ancak 5-10 dakika sonra kompresör devir yavaşlattığında iyice sessizleşiyor sadece fan sesini duyuyorsunuz o da klimanın yanına giderseniz, dış ünite kapının hemen üstünde olmasına rağmen içeriye kesinlikle ses gelmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: memnun olan

Teşekkür ederim. Kaç metre alanı soğutmak için kullanıyorsunuz?

20-22 metrekare civarı. Çift cam pimapen mevcut.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.