Şimdi Ara

LYS DENEMELERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
89
Favori
22.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar piyasadaki birçok deneme hakkında bilgim var. Bildiklerimi burada nasıl olduğunu belirteceğim. Sizin de bu denemelerden veya burada olmayanlar hakkında bi fikriniz varsa lütfen belirtin hepimiz faydalanalım.

    LYS-1 Matematik ve Geometri Denemeleri

    1- Denge Matematik

     LYS DENEMELERİ

    Bu deneme gerçekten çok iyi. Karekök soru bankasını çözdüyseniz ve bunu bitirdiyseniz iyi bi sonuç elde edebilirsiniz. Matematik sınavına girecek herkesin bunu çözmeden girmemesi önerilir.
    LYS ye de oldukça yakın. Ayrıca türev-integralden de değişik tarzda sorular geliyor. Başlarda netleriniz düşük gelebilir. Hiç sıkıntı yapmadan yapamadıklarınızı izleyin ve gelişin!

    2- Denge Geometri

     LYS DENEMELERİ

    Açıkçası bu bana çok kolay geldi. Değişik tarzda soru yok ve sürekli aynı sorular tekrar ediyor. Ama geometriyle arası iyi olmayanların işine yarayabileceği güzel bi kaynak.

    3- Arıkan Yayınları Matematik-Geometri Denemesi

     LYS DENEMELERİ

    Bu da orta seviye denilebilecek bir deneme. Ama diğer yayınlar varken bununla zaman harcamanızı önermem. Ben de yarıda bıraktım zaten.

    4- Körfez 5 li Matematik-Geometri

     LYS DENEMELERİ

    Bunu bitirdim. Matematiği 30 dakikada 48-50 yapılacak türden. Farklı tarz soru da yok. Matematikten dert yanan TM ler varsa onların işine yarayabilir. Geometrisi yine çok zor olmasa da fena değil. (Zaten geometrisi için almıştım.) Matematiği kötü olmayanlar denge alsın bununla uğraşmasın.

    5- Üç- Dört-Beş Yayınları Denemeleri

     LYS DENEMELERİ

    Bu yayın baya sağlam hazırlıyor. Bırakın türev-integral kısmını ilk baştaki soruları bile sağlam gelebiliyor. Moral bozacaklar bunu çözmesin ama 50 soruda 30 net yapsanız da çözümlerine baktıktan sonra öğreneceğiniz çok şey olur. Ayrıca orta-kolay çözdüğümüz kadar zora da alışmamız gerekli. Bence hedefi yüksek olan her sayısalcı mutlaka çözmeli. İleri seviye yazısını görüp hemen korkmayın. Sınav esnasında ''Aaa bu soru çok zor yapamam'' dediğiniz olur sonra eve gidince 20 saniyelik soru olduğunu öğrenirsiniz ya. İşte aynen öyle oluyor. Çözümüne baktıktan sonra aydınlanıyorsunuz. MUTLAKA ÇÖZÜN!
    EDİT: Geometri açısından ÖSYM ile bire-bir . Katlamalı,döndürmeli,şekilli değişik sorularla geometri düzeyinizi sınav düzeyine getirmek için oldukça iyi bir deneme. Bundan başka da iyi geometri denemesi görmedim.

    6- FEM-4-6-9 LYS Denemeleri

     LYS DENEMELERİ

    9 lu olan geçen senenin denemesi. 4 ve 6 lının içinde aynı sorular var . Ayıca 9 ludaki sorular da dengede var. Bir sürü yayın da çıktı. Ha bire FEM çözmemek gerek.

    7- Akıllı Adam Denemesi

     LYS DENEMELERİ

    Hay bu denemeyi çıkaranın.... Yahu üzerine ÖSYM tarzı 8 deneme sınavı yazmışlar aldık baktık meğersem çıkmış sorular var içinde :)))
    Bari belirtin üzerine be abiler çıkmış sorular diye.
    Ben 10 liraya aldım 2010-2014 kitapçıklarının hepsi var içinde kendileri de 2-3 deneme koymuş . Eğer çıkmış soruları çözmediyseniz her bir yılı ayrı ayrı almak yerine hepsini bu sette bulabilirsiniz.

    8- Apotemi Yayınları Denemesi

     LYS DENEMELERİ

    Denge bunun yanında çerez kalıyor. Baya bi sağlam. Zaten üzerine de yazmışlar ''Hedefi yüksek olanlar için'' diye. Gerçekten de öyleymiş. Peki hedefi yüksek olanlar için derken ne demek istiyor? Sorular gerçekten zor. Belli bi birikimi olmayan biri 15 boş bırakabilir. Ayrıca çok kafa karıştırabilir sınav öncesi.Ama hedefi full e yakın yapmak olan varsa yayın tercih etmeden bunu da çözmeli derim. Sitesine çözümlerini de eklemeleri ayrı bi güzel olmuş.

    9- Metin Yayınları Denemesi

     LYS DENEMELERİ

    Bu deneme de mutlaka çözülmeli. Geometri soruları da oldukça kaliteli. Matematikte de yine orjinal sorular var. Belli bi seviyede olmadan çözenler zorlanıp çok boş bırakabilir. Mümkün olduğunca konularınız bittikten sonra çözmeniz tavsiye edilir. Sitesinde çözümlerinin de olması yönünden avantajlı.


    LYS-2 FEN BİLİMLERİ DENEMELERİ

    1- Denge Fizik Denemesi

     LYS DENEMELERİ

    Zor değil orta seviye diyelim. Piyasadaki diğerlerine bakarsak yine bu fena değil. İçinde geçen senenin 9 lusunda olan sorular da var. Çözümleri de olduğu için denemeye yeni başlayanlar veya fizikte iyi olmayanlar için idealdir. Her ne kadar karekök fizik denemesinden kolay olsa da ÖSYM nin sevdiği sözel sorular var içinde.

    2- Denge Kimya Denemesi

     LYS DENEMELERİ

    FEM in bütün kimya denemeleri bana bi garip gelmiştir. Bunu da hiç sevmedim. Soruları kaliteli değil. Yani başka bi yayından bulursanız onu alın eğer bulamazsanız son çare bunu alabilirsiniz.

    3- Denge Biyoloji Denemesi

     LYS DENEMELERİ

    Sistemler açısından oldukça güzel soruları var. Biyolojiye önem veren herkesin sınav öncesi çözmesi gerekir.

    4- Körfez Teknodeneme 7li

     LYS DENEMELERİ

    Bu da zor mu kolay mı anlayamadığım değişik bi deneme. Çözüm DVD si var yanında. Kimya biyosu fena değil gibi. Fiziğinde bolca hareket ve enerji soruları var bence lys ye daha yakın olabilirdi. Ayrıca çözümlerinde kimya hocasının dediğinden hiçbirşey anlaşılmıyo 5 kere başa sarıp dinlediğim videolar var. Sanırım içip içip ders anlatıyo adam :))
    Denge ve apotemi varken tavsiye edilmez!

    5- Körfez 5 Lİ Deneme

     LYS DENEMELERİ

    Evet bu deneme gerçekten çok güzel. Matematik denemesi her ne kadar kötü olsa da kimya ve biyoloji sorularını lys 2014 e yakın buldum. Fiziğinde de ÖSYM nin sevdiği bilimsel bilgi-bilim adamları vs... o tarz sorular var. Bence hep FEM çözüyoruz diyenler için çok farklı olacaktır. Çözmeden girmeyin derim.

    6- Karekök Fizik Denemesi

     LYS DENEMELERİ

    Bunu bitirdim. Başları kolay ortalara doğru zorlaşıyo gibi sonra tekrar eski haline dönüyor :))
    Orta ayar bi deneme. Dengeden 1 tık daha zor. Zafer yayınlarının denemesi çıkmış. Dengeden sonra ona bakılabilir ben de görmedim henüz zaferi. Karekök de güzeldi . Çözdüğüm için memnunum. Tercih sizin.

    7- Karekök Biyoloji Denemesi

     LYS DENEMELERİ

    Bunun da başlarından biraz çözdüm. Çok ilginç yorum soruları var. Biraz da zor geldi bana. Çözümlü deneme arayanlar düşünebilir.

    8- FEM 9-4-6 lı Denemeler

     LYS DENEMELERİ

    Herkeste denge var zaten. Dengenin içinde de bu soruların aynısı var. Onun için bununla zaman kaybetmeyin ve başka yayınlara yönelin.

    9- Akıllı Adam Denemesi

     LYS DENEMELERİ

    Yine üzerine ÖSYM tarzı yazmışlar. Ulan bari çıkmış soruları koyduk deyin de millet yanlış anlamasın. Çıkmış soruları bir arada almak isteyenler için ideal.

    10 - Karekök Matematik Denemesi

     LYS DENEMELERİ

    Soru bankasıyla bu kadar zıt bi deneme görmedim. Karekök matematiği iyidir diye aldık çok kolay çıktı. Bence bundan uzak durun FEM daha iyi

    11-Karekök FEN Denemesi

     LYS DENEMELERİ

    Denge-apotemi varken zaman kaybetmeyin bununla.

    12- Palme Fizik-Kimya-biyoloji bölüm denemeleri

     LYS DENEMELERİ

    Fiziği çok güzeldi. Her ne kadar ösym ye pek yakın olmasa da benim gibi fiziği seven varsa sıkılmadan çözebileceği bir deneme.

    Kimyası çok güzeldir. Zor değil fakat sınav için gayet yeterli. Dengeyle falan zaman harcamayın. İçinde 30 deneme var ve gayet güzel.

    Biyolojisini şu an çözüyorum. Baya zorladı beni. Sistemler açısından zayıf kalmış ama palmenin biyolojisinin kaliteli olduğunu herkes bilir.

    13- Apotemi Fen Denemesi

     LYS DENEMELERİ

    Bunu da şu an çözmekteyim. Çok hoşuma gitti. ÖSYM nin sorularıyla oynayarak koydukları sorular da var içinde. Bence çözmekte fayda var. Güzel deneme. Çözerken kendinizi sınav anında gibi hissedebilirsiniz. Çözümlerinin hepsini koymamışlar siteye. İçinden 5-10 soru seçip onları çözmüşler. Ama dediğim gibi faydalı olabilir.

    @Vahn dan alıntı :

    Bende bi kaç deneme aldım 2-3 şeyde ben yazayım bari;
    Fen bilimleri lys1-lys2 denemeleri (25li olan) => her dersten 5 deneme var, sorular kolay-orta arası ama her denemede 1-2 güzel soru çıkıyor
    Güray küçük matematik denemesi => Buda kolay sayılır daha çok tekrar amacıyla çözülebilir
    Fem kapsül geo => Başlarda kolay olur ama ilerledikçe güzel sorularla karşılaşabiliyorsunuz başlangıç için ideal
    Karekök geo çözümlü denemeler => Çözmeye başlamadım ama inceledigim kadarıyla güzel oldugunu söyleyebiliyirim degişik tarzda sorular var bu aklınızda bulunsun bence
    final geo => daha çok görme sorusu dedigimiz sorular ve işlem kalabalıgı olan sorulardan oluşmuş bi deneme, kapsülden zor bence
    fem kapsül bio => güzel yorum soruları var içinde tavsiye ederim


    @tomthejeer den alıntı

    Finalin 30'lu mat denemesini öneririm. Çok zorr değil, ancak özellikle Ygs kısmı bayağı kaliteli. Limit-Türev-integral üçlüsü çok zor gelmiyor genelde, onu da belirtmiş olayım.
    2013'ün Fem Kapsül Kimyası: Harika bence. Çok zor değil ama başlangıç için mükemmel. Soruları soru bankalarındaki klasikleşmiş sorular gibi değil, çok farklı ve ufuk açıcı. Sanırım yeni kapsülle aynıdır. Ben beğendim bunu.
    Körfez 12'li Mat-Geo: Bu da geçen senelerden. Matı kolay. Ama geosu aşırı aşırı sağlam. 10 boş bıraktığım oldu 30 soruda. Geometrim çok kötü sayılmaz, ancak bu denemelerde (özellikle 4-5-6.) dumur oldum.
    FDD Fen Denemeleri: Çok az çözdüm. Çözümü olmaması can sıkıcı olsa da, özellikle Biyolojisi fena. Fiyatı da bayağı ucuzdu ben aldığım sırada. Alıp çözebilirsiniz bunu da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozank_95 -- 12 Temmuz 2015; 16:11:38 >







  • bunlarin hepsini cozdun mu gercekten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam yorumlar için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faydalı teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstf0099

    bunlarin hepsini cozdun mu gercekten

    Çoğunu geçen seneden çözdüğüm için bilgim var bazılarına daha başlamadım çoğuna da yeni başlıyorum. Yoksa 1 yılda çözülmez hepsi :)
  • Arkadasin dedigi gibi karekok lys-1 den uzak durun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an elimde hiç deneme olmadığını varsayarak 5 dersten birer tane deneme önerseniz nasıl seçerdiniz hocam? Biraz zor sorular görmek istiyorum açıkçası,
    Denge Mat-Geo
    Fem Fizik, Biyoloji
    Karekök Kimya
    iyi midir?
    Yoksa feni körfez olarak mı almalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exodus*

    Şu an elimde hiç deneme olmadığını varsayarak 5 dersten birer tane deneme önerseniz nasıl seçerdiniz hocam? Biraz zor sorular görmek istiyorum açıkçası,
    Denge Mat-Geo
    Fem Fizik, Biyoloji
    Karekök Kimya
    iyi midir?
    Yoksa feni körfez olarak mı almalıyım?

    Denge matı kesin al zaten. Onu geçiyorum geosu dediğim gibi kolay. Başka bi yayın aramanı öneririm.

    Fen için de direk ya palmeleri ya da körfez 5 liyi öneririm. Körfezle başlayabilirsin
  • Faydalı konu, teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vahn

    Reyiz hiç görünmüyosun ortalıkta nasılsın bakalım? biraz geç oldu ama ne yaptın bakim ygs de

    neyse konuya dönelim fizik için denge aldım, sen geçen sene lys ye girdign için bilirsin sence bunun üstüne palme fizik çözmelimiyim? Yoksa denge yeter mi?
    Denge kimyaya iyi degil demişsin, palme kimyayıda bi kişi hazırladıgı için sorular tekrar ediyor bi yerden sonra eee finalin kimyasındada lys sorularından uzaklaşmışlar? Ne almak lazım? Fem kapsül kimya nasıl sence veya önerebilecegin bişey var mı?
    Birde fdd nin denemeleri nasıl bi bilgin var mı? (final yayınları biliyorum ama belki bunun soruları biraz farklıdır)

    YGS 26 bin geldi ya Türkçe darma dağın etti :) Neyse LYS ye kaldı herşey.

    Bana sorsan palme fizik çöz derim. Ha zaman kalmazsa mecburen dengeyle devam ediceksin. Ama yıllardır fem sorularına alışığız zaten. Dengede geçmiş yıllardaki soruların aynıları da var . Farklı soru görmek amacıyla palme olabilir.

    Kapsüller dengeden de kötü. Kimya için ben palmeyi sevdim açıkçası başka yayın da bulamadım. Sorular tekrar ediyor zaten palme kimyada 30 deneme var 15-20 tanesini çözsen denge çözmekten daha karlı çıkarsın .

    fdd-final hakkında bilgim yok




  • Bu yararlı konu ve yardım için de teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli değil. İşinize yaradıysa sıkıntı yok
  • denge fiziğin hakkını yemeyelim. 4-5 tane sözel soru soran tek deneme piyasada. ösym nin de sözel fizik sorusu tutkusu var zaten bu aralar.
  • Vahn kullanıcısına yanıt
    İyi dedin ha. Türkçe mahvetti. Bi ara düzeltmiştim 38 lere falan çıkardım ama sınav geçirdi bana :)

    Final geo ya bakayım bi. Karekök geo çözüyordum ilk 5-6 çözdüm baya zor sorular var soru bankasındaki gibi.

    Bi de apotemi mat denemesi çıkmış YGS si sağlamdı bakalım LYS si nasıl
  • Yararlı bir konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozank_95 kullanıcısına yanıt
    İntegral konikler bitmeden deneme çözmeye başlanır mi sizce hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxride

    İntegral konikler bitmeden deneme çözmeye başlanır mi sizce hocam ?

    Geometrıde konıkler harıc cember-ucgen-dortgen vs.tamsa denemeye baslayabılırsın.

    Ama mat denemesıne tam bılgıyle baslaman daha ıyı olur. Sonucta lys mat denılınce akla ılk gelen turev-ıntegral

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apoteminin örnek denemesini çözdüm. Karekök 40-45 dkda rahat biterken bu 60-65 dk civarı sürdü mat1 kısmında ygs denemeaindeki bazı sorulardan var sonrasında güzel sorular var cok asırı zor değil ama piyasadaki bircok bölüm denemesini ezer geçer. Geometrisi daha kolay geldi bana matematiğine kıyasla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu karekökün lys1 olarak değil de 20 mat denemesi nasıl kolay mıdır o da?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozank_95 kullanıcısına yanıt
    dostum bu 3-4-5 yayınlarının denemesı sıtesınde 2 turlu gozukuyor bı orta sevıye bı ılreı sevıye senın cozdugun hangısıydı ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.