Şimdi Ara

LÜTFEN YARDIM CORDOBA-ALBEA-SYMBOL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar. 2. el bir dizel arac alacagım. 20 civarı.25 kesinlikle gecmeyecek. internette ilanlara bakarak araba secimi yapacagım. simdilik 3 kisilik bir ailem var. once getz almayı dusunuyordum vazgectim. sonra dizel symbol veya albea bakmaya basladım. albea clio dan daha cok hosuma gidiyor. bide vergi avantajı oldugu icin oncelik tercihim albea. ama albea nın da 2. elide cok para. o kadar para verecekken iyi bir araba arastırayım derken seat cordoba cıktı karsıma. simdi sormak istedigim cordoba 1.4 motoru nasıl. kasayı rahat tasıyabiliyomu, serimi, arahızlanmalar nasıl. yedek parca ve servis fiyatı nedir. bide kac km ye kadar 2. el cordoba alınabilir. rastladıgım ilanlardaki cordobalarda cogunlukla radyo kaset var. buda bence eksisi. kullananlara soruyorum seat ın artı ve eksileri nelerdir. iyi bir aile arabası diye alınırmı ve uzun sure sorunsuz kullanılırmı. seat ın hangi modeli tercih edilebilir sizce. tesekkurler.

• Dostum biz ibiza kullanıyoruz 1.4 tdi olanından ama araç full.

Motor arabayı gayet rahat taşıyor. Ara hızlanmaları çok güzel. Bastın mı uzuyo. Test edebilirsin kendin.

Yedek parça biraz tuzlu. Servis fiyatına 300 ytl verdik 15.000 bakımı

Ama sapasağlam bi otomobildir. Biz biraz hor kullanırız. O kadar çukurlara girdik süspansion hala sapasağlam.

Motor biraz gürültülüdür. Traktor misali.

Şimdi gelelim aile arabası mı değil mi?

Biz bu arabayı 2. bi araba olarak aldık.Genelde abim veya ben sürüyorum. Arkaya oturmak benim için biraz zor oluyor çünkü boyum uzun pek rahat edemiom.

Tam bi aile arabası sayılmaz bence. Sen, eşin ve çocuğun binceksen alabilirsin ama çok konfor bekleme.

Biraz süspansionu serttir ama bu da yol tutuşunu iyileştirio. Ayrıca yere yakındır.

Bence o paraya C segmenti lpg li bi araç bakabilirsin. Benim tavsiyem budur

Ya da B segmenti Mpv tarzı araçlar bakabilirsin. Geniş olması açısından.

• Dosrum merhaba,
    3-4 ay kadar önce 2. araba ihtiyacı doğduğundan bende dizel bir araç araştırmaya başladım , niyetim 206 yada fiesta almaktı. Daha sonra ibiza'yıda listeye ekledim , donanım ve kalite olarak diğer 2 araçtan çok üstün ve fiatlarda birbirine yakın olunca ibizayı tercih ettim.
    3 aydır kullanıyorum , cordaba ile aynı motor var üzerinde. 2004 model 36,000 km.de hatasız ( Boya , değişen kaza yok ) 22,000 ytl ye aldım.
    Arabadan çok memnunum , şehir içinde çok devirli kullanmazsan 5,5 - 6 gibi yakıyor. Ben 3,000 km. yaptım yol bilgisayarında ortalama tüketim 5,5 lt. olarak görünüyor. İşyerim Bakırköy'de , evim 4.Levent te. Hergün bu güzergahda gidip geliyorum.
    37,500 bakımını ben yaptırdım. 170 ytl tuttu. Zaten bunun büyük bir kısmı motor yağına gidiyor.
    Gelelim araca , doonanımı biliyorsun heralde detaya girmeye gerek yok , yalnız signo modelini al mutlaka. Araba biraz sert , çukurlarda ve kasislerde araç pek esnemiyor , kütle halinde salınıma giriyor. Ama araç içinde rahatsız edici bir ses yok , sert olmasından ötürü yol tutuşu çok başarılı , düz gidişte ve virajlarda son derece sitabil. Motor 3 silindir VW motoru , 75 hp ( 2006'lar 80 Hp) 195 nm tork. 2,000 devire doğru torku hissetmeye başlıyorsun , 2,000 devirden sonra aracın hızlanması çok çok iyi. Özellikle ara hızlnamlar konusunda çok başarılı. Frenaj gayet iyi , direksiyon tepkileri iyi , kullanması keyifli , donanım olarak üst sınıf otomobillere yakın , güvenlik olarak sizin düşündüğünüz 2 araçtan çok daha sağlam bir araç, Ncap ta 4 yıldız almış.

Aklıma gelenler bunlar , sormak istediğin bişi olursa çekinme , yardımcı olmaya çalışırım.
    Bu arada cordoba kullanan bir arkadaşım var 2004 de sıfır almıştı , 90,000 lerde aracı şu an , periyodik bakımların haricinde 1 kuruş masraf çıkarmamış araba. VW servisi olan bir arkadaşıma danışmıştım almadan önce , bana gözün kapalı al , çok iyi arabadır demişti , hakikaten de öle

•  LÜTFEN YARDIM CORDOBA-ALBEA-SYMBOL

• tercik sıram şöle olurdu;
    1-)cordoba tdi
    2-)albea multijet
    3-)clio symbol dci

Orjinalden alıntı: bucakli

tercik sıram şöle olurdu;
    1-)cordoba tdi
    2-)albea multijet
    3-)clio symbol dci

sorun cozuldu!!
    konuyu kitliyorum

Orjinalden alıntı: cilikka

quote:

1-)cordoba tdi
    2-)albea multijet
    3-)clio symbol dci

sorun cozuldu!!
    konuyu kitliyorum

Orjinalden alıntı: cilikka

quote:

1-)cordoba tdi
    2-)albea multijet
    3-)clio symbol dci

sorun cozuldu!!
    konuyu kitliyorum

sorun nasıl cozuldu yaww. bu ne agresiflik gorus almaktamı suc..

neyse araclar aynı sınıfmı bilemiyorum o konuda bilgim yok. ben 20 civarı aile arabası olabilecek, bagajı genis, az yakan, yedek parca ve servis uygun bir araba bakıyorum. tavsiye almak istedim.. suc islemisim?
  • albea alma da ne istersen o nu al.güvenlik sıfırın altında.

albea
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.