Şimdi Ara

▓ Dell U2312HM Mini İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Yaklaşık 2.5 sene gecikmeli olarak açılmış bu konu ile karşınızdayım. Bu kadar gecikme için özür borcum var aslında sizlere. İncelemeyi okuduktan sonra beğenmenizi beklemiyorum bu sebeple. Taşlamayın yeter...

    Başlığın "Mini İnceleme" olmasına bakmayın. Konuyu açmaktaki esas maksadım:

    1- Dell monitörlerin ne kadar özenli bir şekilde kutulandığını göstermek,
    2- "IPS monitörlerden oyun monitörü olmaz" ön yargısını kırmak ve bu ezberi bozmak,
    3- Dell monitörlerin kalitesini bilmeyen arkadaşların bu monitörler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak.





    KUTU, KUTU AÇMA VE KUTU İÇERİĞİ:
    Firma, mükemmel kusursuz denebilecek bir kutu hazırlamışlar monitör için. Monitör için, panel koruyucu haricinde bir de genel kılıf olmasını çok olumlu buldum.
    Kutu içeriğinde, resimde görülen VGA, DVI, USB ve güç kabloları ile klavuz ve kurulum CD'si çıkıyor. Display port kablosu çıkmadı malesef.

     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme
     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme
     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme
     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme
     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme



    AYAK YAPISI:
    Monitörün ayak yapısı tek kelimeyle mükemmel. Yükseklik ayarlı, pivot özelliği var. Asansör gibi bir sistem yapmışlar. Sabitlemek için herhangi bir ek vida vs yok. Paneli bıraktığınız yerde kalıyor. Pivot halinden resim çekmeyi unutmuşum o zaman. Sadece şu ayak yapısı için bile 100 TL fark verilir inanın.

     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme
     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme



    BAĞLANTILAR:
    Monitörde Dual DVI, Display Port, VGA ve USB portları var. USB portunu, monitörün sol tarafında bulunan 2 USB portunu kasaya uzatma kablosu amacıyla kullanmak için kasaya bağlıyorsunuz. Monitörü DVI ve VGA kabloları ile ayrı ayrı denediğimde, VGA kablosu ile yaklaşık 18-20 ms kadar lag yaptığını fark ettiğimde şaşırmıştım. Burdan şunu anlıyoruz: Oyun monitörü alacak kişiler, sadece VGA portlu monitörleri seçenek olmaktan çıkartacaklar.

     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme



    GENEL GÖRÜNÜM VE GÖRÜŞ AÇISI:
    Monitörün görüş açıları çok iyi. Hangi açıdan bakarsanız bakın, renklerde bir sapma görmüyorsunuz. Resimlerin çok kaliteli olduğunu söyleyemem ama fikir verecek derecede iyiler yine de. Tavsiyemle bu monitörü alan bir üyenin "Ben DH'nin rengini sarı sanıyordum. Meğerse turuncuymuş ama ben bu monitörü alınca fark ettim." demesini unutamıyorum mesela.

     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme
     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme
     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme
     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme



    MENÜ VE AYARLAR:
    Şu anda elimde monitör olmadığı için ayarların tamamını hatırlamıyorum ama klasik Dell menüleri bunda da mevcut. Oyun modu dahil olmak üzere birkaç modu var. Hepsini tek tek denemedim açıkçası. Gölgelenme önleyici olarak Overdrive ayarı var.


    INPUT LAG TESTİ:
    Gelelim, oyuncular için can alıcı noktaya. Resimlere göre 0-20 arasında değişen, belli-belirsiz bir gecikme gürünüyor ama emin olun ki oyuna zerre kadar yansımıyor bu. Boşuna en iyi ikinci IPS oyun monitörü* değildi zaten.

     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme
     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme
     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme
     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme

     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme
     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme
     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme
     ▓ Dell U2312HM Mini İnceleme



    GARANTİ KONUSU:
    Monitörü aldıktan kısa bir süre sonra monitörle birlikte gelen DVI kablosu bozulmuştu ve Dell distribütörünü aradım. Beklemediğim bir şekilde "Adresinizi verin, gönderelim hemen" diyince şaşırmıştım. Ama ben istemedim sonradan.
    Monitörü sattıktan sonra Dell Distribütörü ile yaşadığı güzel hâdiseyi ise monitörü sattığım arkadaş** kendisi yazsın.


    NETİCE-İ KELÂM:
    Sattığıma pişman olduğum bir monitördü. Ekranda gri tonlar varken hafif bir sarılık oluşuyordu sadece. Onu da yeni revizyonda çözmüşlerdi. Onun dışında, tek kelimeyle mükemmel bir üründü diyebilirim.

    Bazı arkadaşlar şimdi "Bu monitörü nerden bulabiliriz. Hiçbir yerde bulamadım" diyecektir eminim ki. Cevap şu: Bu monitör artık üretilmiyor ama yeni versiyonları var. Nedir onlar? Mat ekran olarak P2214H, P2314H, P2414H, U2414H, U2415. Parlak ekran olarak: S2240L, S2340L, S2440L.



    * Birinci Eizo Foris FS2333
    ** lossenergie



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 18 Mart 2015; 7:34:15 >







  • Güzel inceleme
  • Bu güzel inceleme için teşekkür ederim. Kararımı netleştirmede çok faydalı oldu.
  • DELL marka bir monitör alıp herhangi bir arızayla karşılaştıgınızda servisi arayıp sorunla ilgili durumu anlatıp bilgi veriyorsunuz akabinde sizden mail adresinizi istiyorlar ve size DELLTEAM'dan bir mail geliyor bundan sonraki aşamaları bu mail üzerinden yapıyorsunuz arızalı monitörün arka kısmında bulunan servis konudu (service tag diye yazıyor ) faturasını (kendi adınıza olup olmaması önemli değil bu konuda herhangi bir sorun çıkarmıyorlar ) arızayla ilgili bölge yada bölgelerin fotoğraflarını göderiyorsunuz birkaç mail alışverişyle aynı gün içinde sorunu çözüyorlar ve arızalı olan monitörü siz onlara göndermeden onlar size yeni monitörünüzü gönderiyorlar 2 yada 3 iş günü içinde elinizede oluyo yeni gelen monitörün kutusuna elinizeki eski monitörü koyup kargo görevlisine teslim ediyorsunuz (sizi hiç üzmeden yıpratmadan sorunsuz bir şekilde sorunu çözüyorlar) servis konusunda gerçekten mükemmel bir firma (umarım yardımcı olabilmişimdir)




  • lossenergie kullanıcısına yanıt
    Parmaklarına sağlık. Çok değerli bir paylaşım ve katkı oldu bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eline sağlık, paylaşım için teşekkür ederim

    Dell marka ürünler notebook tarafında da oldukça başarılı, şahsen bir kaç arkadşaıma da aldırmıştım, zamanında monitör olarak 19" kare ekranlarından kullanmıştım ve memnun kalmıştım.

    Monitör de bulunan parlaklık oranı çok bir şey ifade ediyor mu bilmiyorum ama 300cd/m2 dğeil çoğu ürünler, genel de 250cd/m2 olarak geliyor, bir de 8ms olması bir dezavantaj yaratıyor mu ?
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Uygun fiyatlı monitörlerin çoğunun ışığı 250 oluyor. Bu rakam ne kadar yüksekse, görüntü kalitesi de o kadar artıyor.

    8 ms olması sorun olmadı. "Dell farkı" diyorum ben buna. Hatta sözde! 2 ms diye satılan bi monitör vardı. Masaüstünde fareyi hareket ettirirken bile deli gibi gölgelenme yapıyordu. Hatta web sayfalarını aşağı-yukarı kaydırırken de yazılar gölgeleniyordu ama bu sorunların hiçbirini U2312HM'de yaşamadım.
  • Anladım hocam, panelin kalitesi vs. etkiliyor mu bu ms durumunu alakası var mı bilmiyorum, bu durumda 5ms ve üstü ekranlarda tercih edilebilir diyebilir miyiz ?
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Panele göre ne kadar etkisi var, bilmiyorum ama markaya göre değişkenlik gösterdiği muhakkak.

    Tercihte yine markaya göre olmalı bence. Bu monitör, kağıt üzerinde 8 ms olmasına rağmen, sözde 2 ms tepki süreli başka bir monitörden daha iyi işte. O sebeple marka Dell olunca, fazla düşünmeye gerek yok özetle.

    Resimlerde de görüleceği üzere, ürünün paketlemesi ve ayak yapısı bile başlı başına üstün yönleri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marka ve markaya bağlı üretime göre değişkenlik gösteriyor sanırım bu durum, Dell hemen hemen her platforma da kendini kanıtlamış bir marka, bilgiler için teşekkür ederim hocam
  • Görüntü olarak gerçekten iyi bir monitör , he sorsan bilmeyen adam aoc ile falan kıyaslar bunu şimdi

    IPS apayrı bir güzellik ayrıca, lcd ve led monitörlerden sonra böylesi üst seviye bir üründeki IPS panel insanı başka bir boyuta sokuyor sanki.

    Ama bir 120/144hz değil deyip bombayı kurup kaçayım
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    quote:

    IPS apayrı bir güzellik ayrıca, lcd ve led monitörlerden sonra böylesi üst seviye bir üründeki IPS panel insanı başka bir boyuta sokuyor sanki.

    Aynen öyle. Sattığıma pişman olduğum bi monitördü.

    IPS ve 120+ hz momitörler yeni yeni geliyor. İlk modeli duyuran Acer oldu ama Dell, aynı zamanda (daha doğrusu ekseriyetle) iş amaçlı monitörler de ürettiği için, renk olarak bi Dell olamaz zannımca.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende AOC i2369Vm 23" 5ms ips modelini aldım beğenmeyim iade ettim...mevcut monitörüm asus tn panel daha güzel net akıcıydı...bence henüz oyuncu için ips ler tam anlamıyla hazır değil..!
  • fakcakaya kullanıcısına yanıt
    Nasıl ki her sakallı dede değilse, her IPS monitör de oyun için uygun değildir. Bu durum, bütün paneller için geçerlidir aslında.

    Yani demem o ki, i2369 değil de bi Dell almış olsaydın, kesinlikle memnun kalırdın. Linkini verdiğim konuda atabey444'ün mesajını oku, ne demek istediğimi daha iyi anlacaksın. Özellikle de tepki süresiyle ilgili yorumu manidar.

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=102603013&p=1#102603013

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • al kardeşim adam iki monitörüde incelemiş soldaki şuanki en iyi asus tn 1ms oyuncu monitörü...ben şahsen ne olursa olsun hala ips tam anlamıyla oyunculara yönelik değil...

    https://www.youtube.com/watch?v=QT81CBx27-4
  • Ben bizzat kullandığım üründen ve ürünü bizzat kullanan kişilerin yorumlarından bahsediyorum. Sense kullanmadığın ürünü nette bulduğun videoya dayanarak kötülüyorsun. Olacak iş değil. Hele de VN247H gibi bana göre sorunlu bir monitörle kıyaslayarak.

    Ayrıca, monitör alırken sadece tepki süresine bakılarak alınmaz. Birçok etken var ve tepki süresi, bunlardan yalnızca biri. Üstelik oyun için lag süresi, tepki süresinden önce gelir ki Dell'in çoğu monitörü de bu konuda iyidir. Bir şeyi tekrar etmem gerekiyor: Nasıl ki her (VN247H gibi) TN panel monitör oyun için uygun değilse, her IPS monitör de oyun için uygun değildir. Oyuna uygun olup-olmadığındaki ilk etken tepki süresi değil, lag süresidir ki, yukarıda (ilk mesajda) bunun da testi var.

    Yukarıda verdiğim linke bakmadın sanırım. Buraya alayım bari.

    quote:

    Orijinalden alıntı: atabey444

    Selam. Monitörüm dün geldi Dell S2440L. Önceki Asus IPS VS239HR monitörümdü mat panelinden baya muzdariptim. Bana bu monitörü önerdiğiniz için çok teşekkür ederim. Hani nokta atışı derler ya aynen öyle oldu. Bu monitörü gördükten sonra MAT kaplamalı panel kesinlikle kullanmam artık. (iş yerinde hariç) Monitörü kurdum hiçbir ayarına dokunmadan bir kaç deneme yaptım. Görüntü gerçekten çok net ve ayrıntılar açığa çıkıyor. Daha önce izlediğim filmlerden bir kaçını tekrar kıyaslamak için hızlı hızlı geçtim. Meğersem ben filmin yarısını izlememişim(abartmıyorum) Özellikle karanlık sahnelerdeki o ayrıntılar beni şaşırttı açıkçası. Eski IPS monitörüm 5 ms tepki süresi vardı (sözde) Dell S2440L ise 7 ms. Teoride Dell daha çok hayalet iz bırakması gerekirken şok oldum. Hareketli sahnelerde göze batan bir bozulma göremedim. Demekki her 5 ms diyene inanmamak gerekiyormuş. Bu arada benim monitörümde ghosting olayı yok diyenlere bir uyarıda bulunmak istiyorum. Kayan yazılara dikkatli bakın anlarsınız. Bir diğer konuda panel 8 bitmiş buda sürprizoldu Eğer amacınız film izlemekse mat ekranlardan uzak durun. Tabi monitörün konumuda çok önemli. Biliyorsunuz parlak ekran Ayna görevide görüyor :) Odanızdaki ışık gelen yerlere göre ayarlamanız gerekiyor. Dell S2440L IPS panel değil. AMVA diye bir panel teknolojisi kullanmışlar fakat ben renk doygunluğu tepkime süresi ve parlaklık bakımından İpad Air'e çok benzettim. Hatta dün bir kıyaslama yaptım 2 fotoğrafı ve videoyu aynı anda ekrana getirip baktım. Gerçekten benzerlik var. IPS panelde parlaklığı ve kontrası köklediğim zaman renklerde patlamalar görüyordum. Ayrıntılar kayboluyordu. Bu monitörde renkler daha canlı ve doygun olurken görüntü bozulmuyor. Buda 8 bit olduğundan bence. Şimdilik gözlemlerim bu kadar. Tekrar teşekürler

    Mesaj linki

    * * *

    Alttaki mesaj ise daha bugün yazıldı ve VN247H ile ilgili bu da.

    quote:

    Orijinalden alıntı: lonely warrior

    Asus monitörden öyle bir soğudum ki artık yanından bile geçmem. Yeşil mavi kırmızı renk patlamaları, ışık sızması vs. Film izlerken mavi yeşil çizgiler çıkıyor. Neyse şu an viewsonic te karar kıldım gibi.

    Mesaj linki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 7 Nisan 2015; 11:27:29 >




  • arkadaşım polemiğe gerek yok...elbetteki birkaç farklı ips ye baktım, aoc ips yide bizzat aldım bir süre test ettim iade ettim...öyle birşey söylüyorsunki videodaki bir karşılaştırma testidir...elbetteki sana kanıt olarak sunacağım...sıkı multi oyuncunun paneli ips şimdilik değil...ama gelişecek...

    sen videodaki karşılaştırmaya cevap ver hangisi daha iyi görünüyor???

    ayrıca o arkadaşın monitöründe bir arıza sözkonusu...bende takip ediyorum o arkadaşı...arızalı çıkan monitör ,hemen kötü oldu değilmi asus:)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakcakaya -- 7 Nisan 2015; 11:38:46 >
  • Valla hangi monitörü alacağımı ben de çok merak ediyorum 50 kere fiktim değişti :) fakcakaya sen kaç tane monitör denedin şimdi VN247 yi senden dinleyelim. Şu an elimdekini geri gönderip aynısının yenisini istemek fiktindeyim.

    @fakcakaya
  • fakcakaya kullanıcısına yanıt
    Markayla ne alakası var bunun. Modelle alakalı bi durum bu. Asus'un üst seviye monitörleri, çoğu markanın monitöründen üstündür ama orta sınıftaki tüm monitörleri için aynı şeyi söylemek zor.

    Videoyu baz almam. Çünkü herkes bilir ki IPS tüm monitörlerin bakış açıları TN panellerle kıyaslanmayacak kadar iyidir. Buna rağmen videoda eğer TN panel monitörün görüntüsü daha iyiyse eğer, bilinçli olarak birinin renk ayarı yapılmış, diğerininkiyse bozulmuş olduğunu anlarım ben. Kaç tane video biliyorum ki, ışığı sonuna kadar açılıpta "bunda şu sorun var" denilerek çekim yapılıp nete konulmuş.

    Ayrıca, IPS monitörde öncü firmalar Eizo ve Dell gibi lider firmalardır. AOC, F/P olarak bazı ürünlerinde önde olsa da, bu 2 firma kadar kaliteli ürün üretmesi için daha çok çalışması gerekiyor. Bu sebeple, sadece tek bir monitörü kullanıpta "IPS monitörler oyun için uygun değil" demek yanlış bir yaklaşımdır.

    Benim konuda da bana i2369'u sormuştun ve bak ne yazmıştım. Tavsiye etmediğim bir monitörü alıyorsun, sonra da "memnun kalmadım" diyorsun. "Alıntıları Göster" butonuna tıkla lütfen tüm mesajı görmek için...

    quote:

    Orijinalden alıntı: fakcakaya

    şu model nasıldır arkadaşlar hem oyun hem genel amaçlı???kullananlar bilgi verirse memnun kalırım AOC i2369Vm ah-ips 23"

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Multide liderliğe veya ilk sıralara oynayan bir oyuncu değilsen yeterli.

    quote:

    Orijinalden alıntı: fakcakaya

    iiyi bir multi oyuncusuyum...tam olarak hangi konuda tatmin etmeyebilir...akıcılık netlik vs..mevcut monitörümde ASUS 21.5" VK228H 5ms tn panel...
    ciddi manada almayı düşünüyorum bu modelide o yüzden soruyorum

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    VK228H'den geçilecek monitör değil bence. 1" ve IPS farkı var. VK228H, daha performanslıdır i2369'dan. Onu alacağına ikinci el 120 hz monitör al daha iyi. Kayda değer büyük bi geçiş olur öyle.




  • bak arkadaşım aoc ips hakkında haklıydın eyvallah...ayrıca açılardan bahsetmiyorum ben dikkat et!fakat madem video karşılaştırmalara güvenmiyorsun sen bir tn ve ips karşılaştırma videosu koyda görelim!nasılmış? ips lerle oyun oynanmaz değil oynanır fakat hızlı akıcı ve karanlık ortamlarda , renklerde bi ayrıcalık göremedim...8ms lik ips paneli övüp duruyorsun kardşeim sende iyide...işte videoda ne olduğu belli, inanki aoc ips de dell gibi görüntü verdi...keşke yanyana koyup video çekseymişim...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.