Şimdi Ara

Playstation Oyun ve Plus Fırsatları [ANA KONU] (1986. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: sekil_a Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84.762
Cevap
1.773
Favori
4.697.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
188 oy
Sayfa: önceki 19841985198619871988
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tr psnde bir oyunun çıkış fiyatının 300 liradan fazla olmaması lazım. Alım gücümüze göre ayarlamaları lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şeyler değişir mi bilmiyorum ama sosyal medyanın gücünü mutlaka kullanmak lazım, hashtag Çalışması mı yapılır artık ne yapılır bilmiyorum, birilerimizin öncülük yapıp bu işi başlatması lazım ama bir türlü icraat yapamıyoruz diğer konularda olduğu gibi, burada konuşmayla olmayacak bu iş!!!

Bir şeyler yapmak şart, orası kesin.
  • Sony'nin Türkiye'de giderlerinin büyük bölümü tl üzerinden olduğu için zam gelmemeli demek olaya sığ baktığımızı gösteriyor aslında. Arkadaşlar global şirketler çeşitli ülkelerdeki yatırımlarına hedef koyarken hedefi o ülkenin parası üzerinden vermezler.

Basitçe kendimizi Sony olarak düşünelim. Diyelim ki her Far Cry 5 satışı için Ubisoft'a 10 dolar para ödüyoruz. Dolar 4 tl iken Ubisoft'a vermek için 40tl ek maliyet varken bugün dolardan dolayı 65tl tl bu maliyet. Bu yüzden de Sony her hesabı dolar olarak yapmak zorunda. Çünkü tl-dolar paritesi değiştiği için Ubisoft abi sen artık 6 dolar ver yeter demiyor. Bu yüzden de Sony Global, Sony Türkiye'ye yıl sonu bana 20 milyon dolar getir der ve kurun kaç olduğuna bakmaz. Çünkü sandığımızın aksine büyük giderleri dolar üzerinden.

Tabii ki işin böle olması Sony'i tamamen haklı çıkarmıyor. Yapılan zamlar kur farkının çok üstünde. Sürümden kaybettiklerinin farkına er geç varacaklar. Çünkü alım gücünün düştüğü, insanların hayati ihtiyaçlara öncelik vermeye başlayacağı bir dönemde bu fiyatlar satışları dip yapar.

• Belki komik gelebilir ama ben tr deki satış rakamlarını düşündüklerini sanmıyorum.bunu gösteren hiç birşey yok.tek dıyebılecegımız sonucta burası bır tıcaret hane kazancını gelırını gıderını dusunecek ama ne yazıkki bizleri düşündüklerini sanmıyorum.fiyatlandırma vs de yapmayacaklar.

en sonunda çok ciddi anlamda satış düştüğünde ki bunu mali hesap yaptıklarında görecek o zaman gündeme gelebilir.ben yazılanlar hakkında hem fıkır olsamda sony türkiye ayagı veya avrup ayagı ne yazıkkı ilgisiz bilgisiz çaresiz

Bu fiyata ancak geliri 5000 ve ustu kisiler oyun satin alabilir. Onun dışında orta gelirli kişiler guncel oyunlari ancak ciktiktan 2-3 ay sonra olmasi gereken fiyattan satin alabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosquito -- 26 Eylül 2018; 12:39:36 >

Orijinalden alıntı: lyldz

Belki komik gelebilir ama ben tr deki satış rakamlarını düşündüklerini sanmıyorum.bunu gösteren hiç birşey yok.tek dıyebılecegımız sonucta burası bır tıcaret hane kazancını gelırını gıderını dusunecek ama ne yazıkki bizleri düşündüklerini sanmıyorum.fiyatlandırma vs de yapmayacaklar.

en sonunda çok ciddi anlamda satış düştüğünde ki bunu mali hesap yaptıklarında görecek o zaman gündeme gelebilir.ben yazılanlar hakkında hem fıkır olsamda sony türkiye ayagı veya avrup ayagı ne yazıkkı ilgisiz bilgisiz çaresiz
    hocam olay net budur. günlerdir boşuna konuşuluyor yok boykotlar yok fiyatlandırmalar hiçbir şey olacağı yok hocam yeni fiyatlandırmalar bu şekilde kalacak. şimdi herkesin sesi çıkiyor ama alişacak herkes 460 burdan almassın 360 us psn alirsin veya baska psnden. oyun oynamak istiyen alip oynayacaktır. asıl gerçek paramızın değerinın düştüğüdür..

• bu yüksek fiyatların bundan sonra kolay kolay düşeceğini sanmıyorum sanırım giderek daha da yükselecek. indirim olayı artık fiilen bitmiştir oyunu 600tl yap indirimle 400 e sat olacak iş değil. yurt dışı bizi düşünmüyorsa biz de onları düşünecek değiliz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu daha iyi günlerimiz değildir umarım
    Ryzen 5 2600 • Msi B450 Tomahawk • Msi GTX 1060 6GB Gaming X • Corsair VS650 W 80 • Samsung 750 Evo 250GB SSD•James Donkey JD480 480GB SSD• Corsair Carbide Spec 02 • Kingston Gskill Flare X 16GB 3200 Mhz • Zowie EC2-B Mouse • Hyperx Revolver S •
  • Korgeneral1071 kullanıcısına yanıt
    evet
    Ryzen 5 2600 • Msi B450 Tomahawk • Msi GTX 1060 6GB Gaming X • Corsair VS650 W 80 • Samsung 750 Evo 250GB SSD•James Donkey JD480 480GB SSD• Corsair Carbide Spec 02 • Kingston Gskill Flare X 16GB 3200 Mhz • Zowie EC2-B Mouse • Hyperx Revolver S •
  • Önceden buraya indirim var mı diye girerdim şimdi bindirim var mı diye giriyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • [sizer]Playstation Oyun ve Plus Fırsatları [ANA KONU]

Orijinalden alıntı: Myres

bu nedir yaya aahahahah muhtesem.

• indirim yerine bindirim olunca konu nereye kaymış

Konu dışı mesajlar temizlenip, gerekli uyarılar verilene kadar konu kilitlenmiştir.

İyi forumlar.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.