Şimdi Ara

Windows Tabletlerde Şarj/Data/OTG Çözümü + MediaPlayer/HTPC Rehberi (REEDER W7İC)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
22
Favori
18.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LCD Tv'nizde uygun fiyatlı windows çalıştırmak için tecrübe ettiğim deneyimlerimi sürekli güncelleyerek aktarmaya çalışıcam. Cihaz REEDER W7İC marka windows x86 platformlu tablet. Masaüstü PC lerdeki tüm .exe uygulamalarını kurabilirsiniz ve LCD 'ye 1080p çözünürlüğünde tam oturtarak izleyebilirsiniz. Aldığımda 170Tl idi ve aparatlar ise 20TL civarı.

Windows Tabletlerde Şarj/Data/OTG Çözümü + MediaPlayer/HTPC Rehberi (REEDER W7İC)

**Düzenek yukarıdaki fotğraftaki gibi. Ayrıca HDMI bağlantısı ile televizyona 1080p görüntüyü aktarıyorsunuz. Bu düzenek ile hem tableti şarj etmiş oluyoruz hem de usb çoklayıcı ile istediğimiz usb aygıtını windows'a bağlayabiliyoruz. Neden bu kadar uğraşı diye soranlar için, tablette ayrı şarj girişi bulunmuyor, hem şarj hem data tek micro usb girişinden sağlanıyor.

**Uyarmam gereken husus bu sistemle şarj ediyor ama şarjı yükselmiyor yavaş yavaş iniyor. Şöyle belirteyim, tabletin şarjı pil gücüyle 2 saatte tükenirken bu sistemle kullanım durumunuza göre rahat 12 saatleri görecektir. İnternet gezintileri ile %100 'den %85 'e 6 saatte düşüyor mesela. Video oynatımında daha hızlı düşüyor bilginize.

** Harici beslemesi olmayan 2,5'luk harici harddiskleri yani HDD 'leri yukardaki düzenek ile sağlıklı çalıştıramadım. Bazen çalışsa bile bazen çalışmıyor, HDD 'de kafa vurma sesleri ve kopmalar oluyordu. Bu sebeple harici beslemesi olan yani adaptörlü usb çoklayıcı ile bu sıkıntıyı da giderdim. Aldığım alet hem ucuz hem markalı hem iş görüyor. Belkin f5u415 model usb çoklayıcı >
    www.vatanbilgisayar.com
    F5u415 Belkın 4 Port Usb Coklayıcı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/f5u415-belkin-4-port-usb-coklayici.html

NOT: 2. mesajda tabletin dahili belleğini nasıl daha boş kullanabiliriz uyguladıklarımı sıraladım.

Alınacak aparatlar 3 adet. Alınacakları sıralıyorum.

Windows Tabletlerde Şarj/Data/OTG Çözümü + MediaPlayer/HTPC Rehberi (REEDER W7İC) Windows Tabletlerde Şarj/Data/OTG Çözümü + MediaPlayer/HTPC Rehberi (REEDER W7İC) Windows Tabletlerde Şarj/Data/OTG Çözümü + MediaPlayer/HTPC Rehberi (REEDER W7İC)

1- Eski Harddisklerin yanında gelen çatal Y kablo. Bir ucu mini usb 'li olan. (Benim elimde vardı)
    2- mini usb dişi'den micro usb erkeğe adaptör. (Ben BURDAN aldım)
    3- USB A standart giriş Dişiden Dişiye adaptör. (Ben BURDAN aldım)

Ve ucuz yollu bir HTPC niz olacak. Yapacaklarınız sizinle sınırlı.

TECRÜBELERİM:
    1- Elinizde OTG kablosu varsa yukardaki düzenekten daha ucuza getirme durumunuz var. >>> TIKLA
    2- Şarj ve OTG/DATA sorununu farklı kablo veya adaptörlerle de çözme yoluna da gitseniz dahi şuna emin oldum tablet kafasına göre şarj dolumu yapıyor. Sanıyorum aynı anda data kullanımı varken şarjı kısıyor, data kullanımı bir süre kesildiğinde şarjı açıyor. Bu sebeple böyle adaptörlere çok para kaçırmayın derim.
    3- Evde bana notebook almaktan vazgeçirdi diyebilirim. Hiç beklemediğim bir verim aldım bu sistemden. Harici HDD 'ye 1080p film indirip izliyorum, youtube veya başka sitelerden 720p flash içerik izliyorum, internet gezintilerimi yapıyorum, gerekirse flash oyunlar oynuyorum. 170TL lik kıçı kırık bir tablet ile :) Sana laflar hazırladım İntel ve Bill.

İlave: Bu tür windows tabletlerde yaşanan hem şarj hem hem data bağlantısı yapılamaması problemi sadece bizde değil tüm dünyada problem. Çok forumu gezdim ve insanlar kabloları kesme ekleme yöntemi ile birşeyler yapmaya çalışıyorlar halihazırda.
    HDD Y kablo düzeneğini başka bir yerde görmedim. Başka bir yerden bulmuştur diyenler için aşağıdaki forum linkimden önceki bir tarihte bu düzenekten bahsediliyorsa orayı referans verebilirim. Copyright böyle birşeymiş :)
    http://forum.donanimhaber.com/m_100479431/mpage_4/tm.htm#msglink_101163064

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koppa -- 23 Temmuz 2015; 10:53:18 >

• Tabletin dahili harddiskini olabildiğince verimli kullanmak için yaptıklarımı sıralıcam. Şu anda gerekli programlar ve güncellemeler yüklü ve 5.39GB 'lık boş yerim var.

1- Tableti yeni aldığınızda veya fabrika ayarlarına döndürdüğünüzde windows güncellemelerini kapatın. İlk etapta kapalı olsun. Diğer ilk açılış ayarlarınızı yaptıktan sonra Denetim Masası > Windows Update > Ayarları Değiştir (soldaki liste) > Önemli Güncelleştirmeler den "Güncelleştirmeleri denetle, ancak indirme ve kurma konusundaki kararı bana bırak" seçin. Böylece istemediğiniz update'ler tablette yer kaplamayacaktır.
    2- Windows Defender ve Wİndows Kötü Amaçlı Yazılımlar güncellemelerini ben indirmedim ve kurmadım tavsiye de etmiyorum. 150MB karımız oluyor. Önemli güncellemeleri kurarken bunları seçmeyin ve tik*lerini kaldırın.
    3- Denetim Masası > Sistem > Gelişmiş Sistem Ayarları (soldaki liste) > Gelişmiş sekmesi > Performans penceresinde Ayarlar 'ı tıkla > Gelişmiş sekmesi > Değiştir tıkla > Özel Boyut seç Başlangıç boyutunu 200 En büyük boyutu 1024 olarak ayarlayın. Çok detayını bilmiyorum fakat bize 700-800 MB 'lık bir kazanç sağlıyor.
    4- Ben Office kullanmadığım için office 'i de kaldırıyorum. Yaklaşık 750MB 'lık kazancımız oluyor. Denetim Masası > Programlar ve Özellikler 'den office 'i kaldırıyorum.
    5- Metro arayüzündeki programlar internetten veri indiriyorlar. Özellikle haber ve hava durumu uygulamarı. Ben kullanmadığım için çoğunu kaldırdım. Ekranın sağından parmakla içe sürün. Gelen menüden Ayarlar > Bilgisayar Ayarlarını Değiştir (altta) > Bilgisayar ve Cihazlar > Disk Alanı > Uygulamanın Boyutlarına Bak buradan istediğinizi kaldırın.
    6- Microsoft'un gereksiz bulduğum uygulamalarından biri olan Windows Defender'ın işlemciyi epey meşgul ettiğini farkedince kendi ayarlarından "aktif koruma" sını kapatın. İnternet gezintinizin rahatladığını farkedeceksiniz. Tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koppa -- 23 Mart 2015; 22:47:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fati14
    A 101 e gelen klavyeli kılıfı aldım şimdi oğlum minecraft oynuyor :)

senin bağlanyıtıda şöyle net gösterebilirmisin.

benimde derdim direkt kablo ile
    ac + klavye + mouse

• quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

quote:

Orijinalden alıntı: fati14
    A 101 e gelen klavyeli kılıfı aldım şimdi oğlum minecraft oynuyor :)

senin bağlanyıtıda şöyle net gösterebilirmisin.

benimde derdim direkt kablo ile
    ac + klavye + mouse

Burada şarj yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: koppa

Şunu belirtmeliyim ki anlatacağım yöntemle sanıyorum ki tablete 2Amper akım yerine 0,5Amperlik akım ile şarj gidiyor ama gördüğüm kadarıyla 1 saat içinde %5 lik bir düşüş oldu pilde ki bu bence çok iyi bir değer.

Merhaba,

Öncelikle elinize sağlık. Lakin HTPC olabilmesi için pilde hiç düşüş olmaması lazım diye düşünüyorum. Ya da benim gibi 7/24 açık bırakmayı düşünenler için.
  • Akşam tabletin işletim sistemi düzenlemesine epey kafa patlattığımdan başka foto ile uğraşasım gelmedi açıkçası. Bu akşam bağırsakları düzenleyip bir foto koyarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

quote:

Şunu belirtmeliyim ki anlatacağım yöntemle sanıyorum ki tablete 2Amper akım yerine 0,5Amperlik akım ile şarj gidiyor ama gördüğüm kadarıyla 1 saat içinde %5 lik bir düşüş oldu pilde ki bu bence çok iyi bir değer.

Merhaba,

Öncelikle elinize sağlık. Lakin HTPC olabilmesi için pilde hiç düşüş olmaması lazım diye düşünüyorum. Ya da benim gibi 7/24 açık bırakmayı düşünenler için.

Haklısınız. Torrent, vs tüm gün cihazını açık tutmak isteyenler için verimli bir düzenek değil. Ama benim gibi akşamdan akşama internet video veya dosyadan video oyntacaklar çok yeterli. Çünkü bu düzenek olmadan tabletin şarjı 1,5 - 2 saatte bitiyordu.

Arada bir usb hub bağlantısını iptal edip ana şarja bağlanabilir. Kullanacaklar buna göre değerlendirsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koppa -- 9 Ocak 2015; 10:48:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tablet usb ve OS yükleme
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan_emp

Sadece şarj cihazı sisteme bağlı iken şarj oluyor mu? Cihaz taktıkça şarja gitmeden harcanacak enerji. Daha yüksek amperli adaptör sorunu çözecektir. (2A 5V gibi)

Görüntüyü nasıl aktarıyorsunuz?

Sıra sıra cevap vereyim

- "Sadece şarj bağlantısıyla" tablet açıkken şarj oluyor soru bu ise. Ama ya pilinden ya da sisemin çektiği enerjiden sadece 2A şarja takıldığında bile hızlı yükselmiyor şarj yüzdesi.

- Kutusunda gelen şarj aleti hiç güven vermedi bana. Elimde nexus 7 tabletin 2Amper kaliteli bir şarj cihazı var onu kullanıyorum zaten ama durum değişik. Bu şekil HDD Y kablosu ile bağlantıda anladığım kadarı ile isterseniz 5A bir şarj verseniz bile yine 0,5A şarj alıyor alet. Açıklamasını anlayan biri teknoseyire yazmış, buraya kopyalıyorum.

" Usb portunun standart güç çıkışı 500mah başka bir deyişle 0.5 Amper olarak belirlenmiştir. Piyasada 2 amper 2.5 amper usb şarj adaptörleri bulunuyor, bunlar nasıl çalışıyor? Diyeceksiniz.
    Şöyle ki bu şarj cihazlarının usb portlarının data pinleri kısadevre durumdadır ve bu şekilde bu porta bağlanılan tablet telefon vs gibi cihazlara şarj cihazı “ben 0.5 amperden daha fazla güç sağlayabiliyorum” der ve bağlanılan cihaz ihtiyacına göre bu gücü çeker. Eğer bu data pinleri şarj aletinde kısa devre olmaz ise bağlanılacak cihaz güvenlik nedeniyle 0.5 amperden fazla güç çekmez. Tabi bu bahsettiğim endüstriyel standartarla üretilmiş cihazlar için geçerli, ne olduğu belirsiz çin malı ürünlerde farklı sonuçlar görülebilir.
    0.5 amper ise bir tableti kullanılırken yani ekranı açık ve uygulamalar çalışır iken pilini doldurabilmesi için yeterli değil. Ekranda şarj oluyor ibaresi görülebilir fakat pili dolmaz, en fazla pilin boşalma süresi uzar. "

http://teknoseyir.com/inceleme/windows-tablet-usb-sarj-otg-aparati

- Tabletin mini HDMI portu var. Görüntü almada bir sıkıntı yok. LG LCD TV'me bire bire oturarak 1080p alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koppa -- 1 Mart 2015; 13:47:56 >

• şöyle yapanlarda var...

quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

quote:

Orijinalden alıntı: chiefmate

alın arkadaşlar resim cektim tabletten aynı anda hem şarj edip hemde 2.5 hdd takılı buyrun.
     Windows Tabletlerde Şarj/Data/OTG Çözümü + MediaPlayer/HTPC Rehberi (REEDER W7İC) Windows Tabletlerde Şarj/Data/OTG Çözümü + MediaPlayer/HTPC Rehberi (REEDER W7İC) Windows Tabletlerde Şarj/Data/OTG Çözümü + MediaPlayer/HTPC Rehberi (REEDER W7İC)

quote:

Orijinalden alıntı: chiefmate

quote:

Orijinalden alıntı: search in vain

quote:

Orijinalden alıntı: DOĞA_AŞKI

http://www.buyincoins.com/item/39626.html#.VKFioF4gwo

ben bunu aldım şimdi büyük ihtimal olur. Diğer arkadaşınkinde kutuda seçenek var ya şarj ya usb diye bence o olmaz demiştim ama şarjı açıp kapatıyor herhalde olur pardon

Cannot charge the phone or tablet.

yazıyor ama açıklamada

hocam tek başına kullanmıyosun zaten 3 lü kombinasyon yapıyorsun. altta verdigim resimlerle.
     Windows Tabletlerde Şarj/Data/OTG Çözümü + MediaPlayer/HTPC Rehberi (REEDER W7İC) Windows Tabletlerde Şarj/Data/OTG Çözümü + MediaPlayer/HTPC Rehberi (REEDER W7İC) Windows Tabletlerde Şarj/Data/OTG Çözümü + MediaPlayer/HTPC Rehberi (REEDER W7İC) Windows Tabletlerde Şarj/Data/OTG Çözümü + MediaPlayer/HTPC Rehberi (REEDER W7İC) Windows Tabletlerde Şarj/Data/OTG Çözümü + MediaPlayer/HTPC Rehberi (REEDER W7İC)

tam olarak linkleri verebilirmisin yanlış bir şey almayayım

tam pc gibi kullanmak istiyorum
    -monitöre full hd görüntü verip
    -klavye mouse
    -hdd bağlamak 2,5-3,5 fark etmez arada yüksek gb oyun indirmek için.

bide klavye şeffaf olmuyormu ?

teşekkürler

bide burası sıçak fırsatlar konusu varmış esasında çözümleri orda paylaşsak daha iyi olur.
    http://forum.donanimhaber.com/m_100479431/mpage_4/tm.htm

@Theologist
    @chiefmate

• Hocam ordakiler için Çin'den sipariş geçmek lazım ki mesela ben Çin üzerinden bir şey getirmeyi henüz beceremedim.

Benim düzenekte tüm kablolar Türkiye 'de mevcut. Ama isteyenler o şekil de deneyebilir.
  • Cossie C kullanıcısına yanıt
    Logitech Cordless Mediaboard Pro ben de aldım ama malesef çok kopma yaşadım ve kullanışsız bana sorarsan. Uzaktan yönetmek daha zahmetli.

Ayrıca benim düzeneğe bir tane daha HDD Y kablo ekledim Hardisk'i çalıştırmak için. TV'nin usbsinden güç alıyor şimdi. Nazlanmayı şimdi kesti.
  • quote:

Hocam ordakiler için Çin'den sipariş geçmek lazım ki mesela ben Çin üzerinden bir şey getirmeyi henüz beceremedim.

Benim düzenekte tüm kablolar Türkiye 'de mevcut. Ama isteyenler o şekil de deneyebilir.

bide bu var alternatif bakıyorum

http://www.aliexpress.com/store/product/Universal-usb-OTG-Charger-HUB-cable-for-Tablet-PC-thinkpad-8-X98-M80ta-WT-8-Miix2/317532_2038609573.html

• Benim anladığım hem şarj aynı anda data bağlantısı şeklinde 0,5Amperden fazla akım veremiyoruz. (Akım mı denir bilmiyorum). Yukarıda anlayan birinin teknoseyirde yazdığı yorumu alıntıladım. Okudun mu bilmiyorum.
  • quote:

Benim anladığım hem şarj aynı anda data bağlantısı şeklinde 0,5Amperden fazla akım veremiyoruz. (Akım mı denir bilmiyorum). Yukarıda anlayan birinin teknoseyirde yazdığı yorumu alıntıladım. Okudun mu bilmiyorum.

hepsini gördüm ama benimde bilmediğim konular olduğu için bulduklarımı paylaşıyorumki
    anlayanlar bu olur bu olmaz ha bu iyiymiş şunla şu birleşirse güzel olur diye yapıyorum.
    ama 3 başlıık var 2 si aktif hepsi biyerde olsa daha iyi olur.

• Anladım.

Ana konusuna yazayım dedim ama ayrı konu açmayı uygun buldum. Bu konu farklı kullanıma yönelik olduğundan konusuna ait çözümler üretilir, herkes yararlanır.

Yeni jenerasyonun oyuncağı android'ken, bizim jenerasyonun oyuncağı windows'tu. Hernekadar sürekli taşınabilir olmasa da, mevsimlik mobiliteye uygun. Yazlığa götürüp eski tüplü Tv de akıllandırılır.
  • quote:

Benim anladığım hem şarj aynı anda data bağlantısı şeklinde 0,5Amperden fazla akım veremiyoruz. (Akım mı denir bilmiyorum). Yukarıda anlayan birinin teknoseyirde yazdığı yorumu alıntıladım. Okudun mu bilmiyorum.

eğer bu doğruysa çok kötü zira bende diğer konudaki çinden y kabloya benzeyenlerden sipariş ettim dişi ve erkek.. sorunu çözüyor diye..aynı anda hem şarj edip hem klavye,mouse,flash disk bağlamam gerekiyo ama bunu sağlayabilsek bile teknoseyirde yazdığı doğruysa harcadığından fazlasını dolduramıyorsa hiçbir işe yaramıyor o halde bu çözüm
    Sonuçta sistemi kapatmadan enerjiyi devam ettirirken harici klavye mouse vs.sürekli kullanabilmek gerekli..bu durumda bunu sağlayamayacak bu çözümü de denesek yani?
    O halde dc şarj girişi ayrıca olan cihazlarda böyle bir durum olmaz diyebilirmiyiz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

quote:

eğer bu doğruysa çok kötü zira bende diğer konudaki çinden y kabloya benzeyenlerden sipariş ettim dişi ve erkek.. sorunu çözüyor diye..aynı anda hem şarj edip hem klavye,mouse,flash disk bağlamam gerekiyo ama bunu sağlayabilsek bile teknoseyirde yazdığı doğruysa harcadığından fazlasını dolduramıyorsa hiçbir işe yaramıyor o halde bu çözüm
    Sonuçta sistemi kapatmadan enerjiyi devam ettirirken harici klavye mouse vs.sürekli kullanabilmek gerekli..bu durumda bunu sağlayamayacak bu çözümü de denesek yani?
    O halde dc şarj girişi ayrıca olan cihazlarda böyle bir durum olmaz diyebilirmiyiz...

Benim anladığım hangi tür bağlantı yapılırsa yapılsın 0,5A den fazla şarj edemiyoruz hem şarj hem data olarak tabi.

Mesela dün akşamdan örnek vereyim sana, benim düzenek ile, akşam 20:00 de eve gittim ve gece saat 2'ye kadar LCD TV 'ye bağlı şekilde, internet gezintisi, youtube, video vs pek boş bırakmamak kaydı ile sürekli açıktı tablet ve %100 şarjdan %83'e düştü.

6 saat için bence çok iyi bir değer. Şarj olmadan kendi pili ile 1,5 saat dayanmazdı tablet. Benim için yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koppa -- 29 Ocak 2015; 18:02:03 >

• koppa kullanıcısına yanıt
    O zaman yani doldurmasada sonuçta kullanım süresini uzatabiliyor düzenekler
    Bu arada ben diğer konuda resimleri paylaşılan düzeneği çözemedim hala tablet adaptörüne hangi kablo nereye bağlanıyor anlamadım resimlere göre..

• righteous@ kullanıcısına yanıt
    Bu konudaki resimler mi? Hangi diğer konu anlamadım.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 30 Ocak 2015; 10:32:21 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.