Bende yeni sayilirim 1 seneyi gecti artik arada bir recine ile print aliyorum ama malesef henuz 1 tane bile basarisiz print alamadim. malesef dememin sebebi hatam olmadigi icin duzeltemiyorum o yuzden cok tecrube de edinemedim. 1-Fep filmini hic temizlemiyorum daha henuz alkol degidirmedim sadece icindeki recineyi siseye bosaltiyorum, bosaltirkende suzuyorum okadar. Suzmemin sebebi kalintilar varsa onlari elemek icin. 2-Z:0 duzlemini herhalde totalde 2 yada 3 kere yapmisimdir onla fazla oynamaya gerek yok. 3- bunun cok bir onemi oldugunu sanmiyorum 4- isi onemli, 25-30 derece idealdir Attigin ilk iki resimde zaten hatayi gorebiliyor olman gerek. O objenin failure yazan kisminidaki koni sekilleri olusmamasi gerek orasi tamam dogru ama success yazan arka tarafinda ise hepsinin print olmasi gerek ki sende 1 tanesi bile print olmamis. Bu bana senin verdigin exposure suresinin cok dusuk kaldigini gosteriyor. Her recinenin ayari farklidir ama eger monochrome ekrana sahipse standart recineler asagi yukari 2 saniye exposureda ve 30 saniye ilk 6 katman exposure suresinde bir sonuc vermesi gerekiyor. Birde genel olarak benim mantigim su sekilde, eger tereddutte kaliyorsan support ekle. hic bir zarari yok sadece duzgun olmasini istedigin yuzeye degmeyecek sekilde oryantasyon ayarlaman gerekiyor. edit: bu arada o cit cit kopma sesleri normal, hatta o ses gelmezse ben strese giriyorum. ses gelmiyorsa print fepte kalmis olabilir. gerci o ses recineden recineye degisiyor bazi recinelerde o ses hic gelmeyebiliyor bazilarinda sanki agac dali kopuyor degisiyor yani duruma gore. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 22 Şubat 2023; 21:38:28 > |