Şimdi Ara

Shellden V-Power Aldım Hiçbir Fark Yok (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Class Oil motorin kullaniyorum. Litresi 5.05 TL. 10.000 kmden fazla oldu bir sorun olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BP Ultimate Diesel tavsiye ederim. 2-3 depo sonra daha fazla km yaptığınızı anlarsınız. Ayrıca yakıttan daha çok istasyonun önemli olduğunu düşünenlerdenim.

• Bende Shell V Power aldım ama hala 0-100 hızlanması 10 saniye. Bir fark göremedim.

Ben 6-7 saniye civarı bir şey bekliyordum. Olsa iyi olurdu.

Tamamen para tuzağı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Bende Shell V Power aldım ama hala 0-100 hızlanması 10 saniye. Bir fark göremedim.

Ben 6-7 saniye civarı bir şey bekliyordum. Olsa iyi olurdu.

Tamamen para tuzağı.
    çok net bir yazı olmuş tebrik ederim. performans konusunda bende sizin gibi düşünüyorum bariz farkı yoksa para tuzağı resmen ki bana göre hepsi aynı. zaten açılan konulara bakılınca herkes farklı farklı sonuc cıkarıyor coğu psikolojik oldugunu düşünüyorum.

fakat asıl yakıtın temiz olması önemli ki motorun ömrü için. Bu konuda en iyi bilenler sanırım taksiciler olacaktır. Tanıdıgım taksici en iyi dizelin vpower oldugunu çünkü ince yakıt olduğunu iletti. Sanırım cogu taksici vpower kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gili trawangan

Ekim 2017'de sıfır aracı aldığım gün, yakıtı eve yakın Shell'den alırım diyordum çünkü Shell'in kendi işlettiği istasyon, sıkıntısız diye.
    Aracım benzinli, turbo destekli ve 140HP - 220nm değerlerine sahip.

Aldığım her yakıtı excel'e kayıt ederim.
    Ekim 2017'den beri 17 kere yakıt almışım, hepsi depoyu tam fulleyerek.

bahsettiğim shell'den 6 kere,
    Total'den 7 kere
    4 kerede OPET'ten yakıt almışım, shell harici yerlerden alma sebebim akaryakıt kampanyaları.

Shell'den aldığım 6 yakıtın tüketim ortalaması 7.5 Lt.
    Total'den aldığım 7 yakıtın tüketim ortalaması 8 Lt.
    Opet'ten aldığım 4 yakıtın tüketim ortalaması 7 Lt.

Total yüksek çıkmasının sebebi, 7 yakıtta nispeten soğuk hava ve hep şehir içine denk gelmesi.
    Lakin fark ettiğim Opet ile bariz daha verimli yakıt tüketiyorum Shell'e oranla.
    Opet kullanmak istemediğim, Shell kullanmak istediğim yakıt ama 10-15 kere daha Shell ve Opet karşılaştırmalı gideceğim sonra nihai kararımı vereceğim sanırım.
    GÜNCELLEME

Ekim 2017 - Ekim 2018 toplam 1 sene yakıt hesabım, araç Ekim 2017'de sıfır km olarak alındı.
    Lokasyon istanbul. % 65 şehir içi % 35 şehir dışı kullanım olarak hesaplanabilir.
    Araç 1.4 motor 140HP - 220nm değerlere sahip.

1 sene içinde toplam 18.300 km yapmışım.
    Ekim 2017'de ilk aldığım benzin fiyatı 5,33 TL
    Ekim 2018'de son aldığım benzin fiyatı 6,91 TL
    Bu 1 sene içinde 18.300 km için toplam 8.340 TL benzin parası ödemişim. Bu paranın 340 TL'sini çeşitli kampanyalardan aldıgım indirimlerdir ( zubizu - shell, Opet - World vs..) , yani cebimden net çıkan para 8.340 - 340 = 8.000 TL'dir.
    Bir sene içinde aracın gösterdiği yakıt ortalaması 7 LT'dir, excel listemin gösterdiği tüketim ise 7,4 LT'dir.

İstanbul içi kullanılan bir araca göre bu değerlerin verimli buluyorum.
    Şehir dışı istanbul - edirne otobanda 300 km'lik yolu 90 km/h bandında 5 Lt, 110 km/h bandında 5.8 Lt, 130 km/h bandında 6.7 Lt olarak tamamlamıştır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.