Şimdi Ara

sharp XD1E serisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
591
Cevap
0
Favori
35.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: adtsa

Teknosa Sharp markasının Elektronik cihazlarda Türkiye distribütörü, 25 Aralık'ta 42', 46' full HD modeller Teknosa mağazalarında olacakmış. Fiyatlar fena görünmüyor. Crea fiyatına Sharp full HD 46' satacaklar diye duydum. Fiyat 7.499 olacakmış galiba.

46" beni fiyat olarak aşar, zaten koyucagım yerede sıgmaz. 42XD1E nin fiyatı 5.999 YTL. Magazada konustugum yetkılıde peşin ödemelerde %10 indirim yaptıklarını söledi. En iyi seçenek benim için bu olucaktır

• DubLanC, verdiğin linki inceledim. 1080P de hdmi-pc yada hdmi-dvd bağlantıda bazı overscan sorunları yaşatıyormuş Samsung F serisi ama bir yazılım update ile halletmişler. Aynı sorun sonyde de VGA-PC bağlantısında oluyormus. Herkes birşeyler soyluyor, HDCP uyumlu medyalar olmadıgından diyen var, HDMI 1.3 olmadıgından diyen var. Karışık daha işler.

Benim anlamadığım panel çözünürlüğü arttıkça SD yayınlar daha fazla pikselleşir ve rahatsız edici olur diye konusuyorduk hep oylede olması beklenir ama tüm yorumcular SD ( uydu ve komponent kablo ) ile çok iyi goruntu aldıklarını söylüyorlar. HDMI uyumlu bir uydu alıcı alırsak sorun yaşamayacaz anlaşılan full HD de. Bence asıl yapılması gereken gelen sinyali asla analog yapmadan panele aktarmak.

Yinede full HD de SD yayınların nasıl iyi gözüktüğünü anlatabilecek varsa dinlemeye hazırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ooncan

DubLanC, verdiğin linki inceledim. 1080P de hdmi-pc yada hdmi-dvd bağlantıda bazı overscan sorunları yaşatıyormuş Samsung F serisi ama bir yazılım update ile halletmişler. Aynı sorun sonyde de VGA-PC bağlantısında oluyormus. Herkes birşeyler soyluyor, HDCP uyumlu medyalar olmadıgından diyen var, HDMI 1.3 olmadıgından diyen var. Karışık daha işler.

Benim anlamadığım panel çözünürlüğü arttıkça SD yayınlar daha fazla pikselleşir ve rahatsız edici olur diye konusuyorduk hep oylede olması beklenir ama tüm yorumcular SD ( uydu ve komponent kablo ) ile çok iyi goruntu aldıklarını söylüyorlar. HDMI uyumlu bir uydu alıcı alırsak sorun yaşamayacaz anlaşılan full HD de. Bence asıl yapılması gereken gelen sinyali asla analog yapmadan panele aktarmak.

Yinede full HD de SD yayınların nasıl iyi gözüktüğünü anlatabilecek varsa dinlemeye hazırım.

Üzümü ye, bağını sorma demişler zamanında . Vermiş olduğum 2. SD görüntüsünü yok sayarsak (2. görüntüdeki bayan arkadaşın birde gözünü yakından gösteren bir resim daha vardı, onu buraya koysam, sizin halinizi düşünemiyorum), ben ilk görüntüye yakın birşey elde etsem yeterli. TV seyretmek benim kullanım önceliklerimin sonunda yer alıyor. Digiturk baglayıp, sinema, belgesel, spor kanallarını seyredicem sadece, tabı oyun oynamaktan zamanım olursa. Görüntü kalitesinin bekledıgımızın ustunde olmasında TV deki yazılım + donanıma ek olarak bır cok etken var. Bu görüntüyü kendi sistemimiz de alırız diye kesin bir durum yok. Her TV de oldugu gibi Sharp XD1E serisinde de sorunlar cıkabılıyor. Sayıları az da olsa bazı kullanıcıların sıkıntısı "color banding". Bu sorunla hıc karsılasmayan da var, karsılasıp TV sini garantıden degıstıren de var. Sahsen bu TV yı aldıgım zaman en kısa surede butun baglantılarda deneyıp, ölü piksel testini yapıp, sorun varmı yokmu diye kontrol edecegim.

• Sharp LC-46XD1E Teknosa nın sitesinde gözüküyor, fiyatı da "atdsa" nın sölemiş olduğu gibi 7499 YTL. %10 nakit ödeme indirimi ile 6750 YTL olur. İlgilenen arkadaşlara duyrulur. (Mezura elimde oda yerleşim planı, ölçümleri tekrar yapim en iyisi, satın alma işini şubata sarkıtırsam, bende talibim 46" e )
  • iyi güzelde bu 46XD teknosada yok yav arkadaşlar adamlar ellerinde olmayan malları nasıl pazarlıyolar bu ne biçim bi işdir anlamak mümkün deel vallah
  • Tahminimce TV ler yakında zamanda ellerine ulaşacaktır. Sitelerine koyup tanıtım ve fiyat bilgisi vermek istemişler diye düşünüyorum.
  • LC-46XD1E den elde edilmiş PS3 görüntüleri

1080p PS3 Blu-ray İce Age 2

sharp XD1E serisi

1080p Resistance: Fall of Man

sharp XD1E serisi
  • XBox 360 ve PS3 görüntüleri neden 1080 çözünürlükte? 1366'da oynanamıyor mu?
  • Tv nin panel cozunurlugu 1920*1080 dir. 1080i ve 1080p video sinyali geldiğinde de oldugu gibi ekrana yansıtılır. 720p sinyal gönderdiğiniz zamanda TV, görüntüyü kendi çözünürlüğüne yükseltir. XBOX ile bu TV den en fazla 1080i görüntü elde edilir, sebebide TV deki girişin maksimum bu video sinyalini desteklemesidir. HDMI girişinden 1080p desteklediği için de PS3 den 1080p/60hz e kadar görüntü elde edilir.
  • biraz daha resim

sharp XD1E serisi

sharp XD1E serisi

sharp XD1E serisi

sharp XD1E serisi

• kumanda dandik olmus o kadar para verdikten sonra, sonunda baglantilar yanda
  • felmali,sen sharp mı aldın?
    hayırlı olsun
  • ben de yandan baglantiyi cok onemsiyorum
    boylece maksimum yer kazanmak icin, cihazi duvara tamamiyla dayayabilirsin
    selamlar
  • yok be dostum
    benim merakim, kullanici fotograflarini arayip bulmak
    reklam amacli verilen fotolardan daha gercek ve dogal oluyor
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: dandini2000

felmali,sen sharp mı aldın?
    hayırlı olsun
  • Sharp LC-52XD1E LCD or Pioneer PDP-507XD plasma MUKAYESE:

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=445811
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=445812

AV forumda yapilan birkac mukayeseyle ilgili ozet bir tercume yaptim:

.............................

507XD'yi tercih eden bir kullanici:

Neden Pioneer?

1. Sharp bir LCD cihaz,
    dolayisiyla siyah renkleri (plazmadan) kotu
    Ayrica Pio 427XD'de gozuyle gordugu siyah kalitesinin cok iyi oldugunu soyluyor.

2. Baska kullancilarin da belirttigi gibi, Pioneer'in genel goruntu kalitesi insanin aklini basindan aliyor
    kendi 436 XDE'sini almadan da LCD ve Plasmalari magazada tek tek incelemis
    hic bir LCD Pio'nun goruntu kalitesinin yakinina bile ulasamamis

3. BULANIKLASMA/ GOLGELENME (Blurring/ghosting)
    LCD imalatcilarinin cihazlardaki bu pb'i duzeltmeye calistigi biliniyor
    ancak bu pb hala var ve goruntu deneyiminizi hala ciddi olarak etkiliyor

Bunlarin onemli eksiklikler oldugunu dusunuyor. Ayrica kendi cihazini almadan LCD ve Plazma lari detayli olarak mukayese edebilmek icin cok zaman harcamasi ve onun gozunde plazma kazanmis.

Elbette LCDler cozunurlukte ve burn in dayanikliliginda daha ustun ki
    burn in pb lerinde plazmalarin yeni nesillerde, bu acigi kapatmaya basladigini dusunuyor

Bu tuketicinn dusuncesine gore, goruntu konusunda ve genel olarak LCDler cihaz uzerinde gercekten gorulmeye deger bir degisiklik yapmadikca, plazma goruntu kalitesini asla yakalayamayacaklar

............................

LCD ve Sharp taraftari bir tuketici:

Pioneer 507'nin 1366x768 cozunurlugunun, ne 1080i ne de 1080p bir goruntuyu sunamayacagini hatirlatiyor
    Ama bu Sharp XD1E'nin sundugu bir konfor
    aslinda 1080 goruntuyu kabul ediyor ama bunu 1080 yerine 720 formatinda sunabiliyor

.............................

Bir diger tuketici de sunlari soyluyor:

Uzun sure bu iki tv'yi inceleyip mukayese etmis
    Sonunda ikisini de bir magazada gozleriyle gordukten sonra
    her ikisinin goruntusunun de ayni derecee guzel olduguna karar vermis

Sonunda Sharp'i secmis 1920x1080 cozunurlukten cok memnunmus (onun ulkesinde bu ozellik ise yariyor tabii )

Ayrica pioneer 507'nin 1080i sinyal alabilecegini,
    piyasadaki mevcut modellerin arasinda blu-ray/HD-DVD gostericilerinden 1080p24 sinyali kabul edebilecek sayili modellerden biri oldugunu soyluyor

Elbette 1080i, veya baska her turlu sinyali ayristirip,
    kendi 1366x768 ekranina uyduracagini (daraltacagini) hatirlatiyor ve bunun cok onemli bir performans oldugunu soyluyor

• Yapılan mukayese, hepimizin bildigi plazma ve LCD lerin artı ve eksi yönleri. Çözünürlük, kontrast, tepkime süresi, burn in vb. Sonuçta her güzelin bir kusuru vardır
  • dogrusun dostum
    zaten tercumeyi yapinca, daha once burada da bazi seylerin soylendigini hatirladim ve
    'yaw acaba bizim arkadaslarin hepsi bu yazilari coktan okumuslar midir' dedim

selamlar
  • anlamadığım birşey bu adamcağız şu tv yi duvara asamamış mı? veya en azından bir sehba alır.
    insaf,adam yere koymuş cihazı
    zevk meselesi
    parası mı yokmuş acaba?
  • bence ilk heves ne yapacagini sasirmis
  • quote:

Orjinalden alıntı: dandini2000

anlamadığım birşey bu adamcağız şu tv yi duvara asamamış mı? veya en azından bir sehba alır.
    insaf,adam yere koymuş cihazı
    zevk meselesi
    parası mı yokmuş acaba?

Vermiş oldugum SD görüntülerinden ilki bu arkadaşa ait. Panel yaptırmadan önce kendine, TV yi bu şekilde kullanmıştı bir süre
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.