Arkadaslar uzun bi zamandan beri lcd tv almak istiyodum.Ve sizler sayesinde lcd tv ler hakkinda bilgi edindim tesekkurler hepinize.
Ben gecen gun bu tv nin 46 inch ini en az yan yana dizilmis degisik markalarda 20 tane lcd tv nin icinde bariz bir sekilde goruntu kalitesiyle farkettim.Bide bu tv nin LC42XD1E 42inch ini dun gordum.Bana fazla tatmin edici gelmedi ama kafama cok takildi bu tv.Ve cok ucuz ayriyetten hd full.
Aranizda SHARP LC42XD1E kullanan varmi acaba veya bu tv hakkinda bilgisi olan sizce bu tv yi almalimiyim cunku fiyat olarak cok makul bi urun.Yorumlarinizi bekliyorum ve cok tesekkurler ediyorum.
Almak istedigim tv:http://www.dixons.co.uk/martprd/store/dix_page.jsp?BV_SessionID=@@@@1050599158.1168105816@@@@&BV_EngineID=ccejaddjldifhlhcflgceggdhhmdgmi.0&page=Product&sku=317042&fm=11&sm=undefined&tm=undefined
Donanımhaber forumunda XD1E serisi ile ilgili açılan başlık için link :
TV lerin teknik özelliklerini az çok bildiginizi varsayarsak bunun dışında bu forumda kullanıcıların karsılastıgı sorun color banding. 42" de nadiren kullanıcılar bu sorunu yasamıs, 46 ve 52 de ise 42 gore daha fazla yasayan var ama garantiden degistirmişler. Bu sorun cıkmadıgı surece cok iyi bir TV. AVForumu bastan sona goz gezdırmelisiniz. Bu arada bu TV ler gibi 1080p destekleyen Sony W2000 ve X2000 serisinde de backlight bleeding sorunu ortaya cıkabılıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: DubLanC
Donanımhaber forumunda XD1E serisi ile ilgili açılan başlık için link :
TV lerin teknik özelliklerini az çok bildiginizi varsayarsak bunun dışında bu forumda kullanıcıların karsılastıgı sorun color banding. 42" de nadiren kullanıcılar bu sorunu yasamıs, 46 ve 52 de ise 42 gore daha fazla yasayan var ama garantiden degistirmişler. Bu sorun cıkmadıgı surece cok iyi bir TV. AVForumu bastan sona goz gezdırmelisiniz. Bu arada bu TV ler gibi 1080p destekleyen Sony W2000 ve X2000 serisinde de backlight bleeding sorunu ortaya cıkabılıyor.
hocam backligh bleeding ne demek. ingi,izcem var ama anlayamadim. kristallere renk vermek icin arkadan verilen isigin fazla gelmesi, sacilmasi gibi bir sey mi?
Aynen dediğiniz gibi . Anlamak için yapmanız gereken çok basit. Karanlık bir ortam da TV nize DVD playerdan yada bilgisayardan siyah goruntu verin yada karanlık sahnelerın oldugu bir film izleyin. TV nizde yapmıs oldugunuz backlight ayarını degıstırmeden ekranda parlak, bulut seklınde bır kısım olup olmadıgını kontrol edin. Backlightı maksimuma getirerek de ayrıca kontrol edebilirsiniz.
Yukardaki resimlerde TV nin sag alt kosesındeki bulutlu kısım backlight bleeding.
Peki sizce fiyat nasil Turkiye ye gore de kiyaslamak istiyorum,Turkiye de ne kadar hicbir fikrim yok.Bir de galiba 412 no lu tv ler sorunsuz oluyomus 411 no lu ise sorunlu oluyomus.Insallah bize de 412 no lu cihaz duser online oldugu icin gidip goremiyoruz ki.
bende sharp ın yenı serısı xde1 serısıyle ılgılenıyorum sabah carousel dekı teknosada reklamı vardı 42ınchı 5999ytl nakıtte ıse 5400ytl yazıyor ama tv ortada yok ama ben ne yapacagımı bılırım yarın ızınlıyım ve dogubanka gıdecegım almanyadan tv ıthal eden abımızle gorusup 42 ve 46ınch ını ve samsung unda full hd olan F serısını getırmesını ısteyecegım cunku alman ıdealo sıtesınde ıkı markanında bu serılerı sony nın x ve w serısınden daha uygun bakın su anda sony nın w serısı dogubankta 3200euro ya satılıyor sharp ve sony nın serılerı ortalama 2500euro cıvarına sırkecıye gelırse bence cok satılır gıbıme gelıyor ben sahsen w serısıne 700euro fark vermem sharp yada samsung u tercıh ederım sız ne dersınız bu fıkrıme?
quote:
Orjinalden alıntı: insom
Peki sizce fiyat nasil Turkiye ye gore de kiyaslamak istiyorum,Turkiye de ne kadar hicbir fikrim yok.Bir de galiba 412 no lu tv ler sorunsuz oluyomus 411 no lu ise sorunlu oluyomus.Insallah bize de 412 no lu cihaz duser online oldugu icin gidip goremiyoruz ki.
Seri numarası olarak da ben 611 ve 612 diye okumustum. İlk rakım yıl, sonraki 2 rakam da üretildiği ayı temsil ediyor.
Türkiye deki fiyat da "eros33" un soledigi gibi 5.999 YTL, suan sadece Teknosa nın internet sitesinden alınabiliyor, yaklasık 1 aydır magazalara gelmesini bekliyorum (ozellıkle seri nosunu kontrol etmek icin). Konustugum yetkili bayramdan sonra gelicegini yanımda getirebilecegım film, kablo, cihazlarla test edebilecegimi ve nakit ödemede %10 indirim de yapılacagını soledi, yani fiyat 42" icin 5400 YTL, gelirse 46" icin de 6750 YTL olucak. Kartvizt bıraktım, aramalarını bekliyorum.
bende sharp ın yenı serısı xde1 serısıyle ılgılenıyorum sabah carousel dekı teknosada reklamı vardı 42ınchı 5999ytl nakıtte ıse 5400ytl yazıyor ama tv ortada yok ama ben ne yapacagımı bılırım yarın ızınlıyım ve dogubanka gıdecegım almanyadan tv ıthal eden abımızle gorusup 42 ve 46ınch ını ve samsung unda full hd olan F serısını getırmesını ısteyecegım cunku alman ıdealo sıtesınde ıkı markanında bu serılerı sony nın x ve w serısınden daha uygun bakın su anda sony nın w serısı dogubankta 3200euro ya satılıyor sharp ve sony nın serılerı ortalama 2500euro cıvarına sırkecıye gelırse bence cok satılır gıbıme gelıyor ben sahsen w serısıne 700euro fark vermem sharp yada samsung u tercıh ederım sız ne dersınız bu fıkrıme?
Yurtdisinda da X ve W serisi yerine Sharp ı tercih eden bircok kullanıcı var. Ozellıkle bu cıhazların 46" olan modellerinin fiyatı 40" W ve X serisiyle hemen hemen aynı. Bu arada Sharp 46" ve 52" de kullanılan paneller gibi 4ms tepki sureli 2000:1 sabit, 10000:1 dinamik kontrastlı farklı model nosuna sahip 32" 1080p destekli TV lerinin duyrusunu yaptı. Bu arada kontrast degerlerine pek itibar edilmemesi gerektiğini daha once acıklamıstınız. 1920*1080 cozunurluk ve 32" ebatıyla, bilgisayar masasına koyup, pc ve oyun konsolu monıtoru olarak kullanmak ıcın cok ıdeal.
Vallah suanda 42 inch olani aldim telefonla cok da iyi bi fiyata aldim burdan.Bence Turkiye`de fiyatlar gercekten ucmus allah hepinize kolaylik versin sabir versin.
Hayırlı olsun, gule gule kullanın. İzlenimlerinizi bekliyoruz
Tesekkur ederim insallah memnun kaliriz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme