Şimdi Ara

Sharp cd-bp1500 Mini component system arızası ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu gün müzik dinlerken cihazım pat dedi kapandı ama pat sesi cihazın içinden değil kabinlerden geldi cihaz 4 yıldır aktif olarak kullanılmıyordu geçen hafta hoparlörlerimin arıza yapması üzerine bilgisayarıma bağladım mükkemmel ses veren cihazım 2-3 günden beri sapıtıyordu kapat tuşuna bastığımda good-bye diyip kapanıyor sonra tekrar açılıyordu cd sürücü yeri açılmıyor kaset çalmıyordu sadece video çıkışından bilgisayara bağlayıp kullanıyordum şu anda cihazın ekranında PROTECT yazıyor ve hiçbir türkçe bilgi bulamadım içimi açtım baktım şişmiş kondansatör fazla ısı vb. bişi yok sizce ne yapmalıyım fotolar aşarıda...

Lütfen yardımcı olun arkadaşlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

Bu mesaj silindi.
    EDİT: Bu (tıklayınız) linkte yabanci bir arkadaş benimle aynı sorunu yaşadığını ifade etmiş tık diye bir ses geldikten sonra protect yazdığını söylüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EasyBell -- 25 Aralık 2013; 18:53:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EasyBell

Hocam tıbbi cihazlar teknolojisi 1. sınıfım elektronik işlerine elim yatkındır ama dedeiklerinizden hiç birşey anlamadım biraz daha basitleştirir misiniz ?

Muhtemelen çıkış katı arızasından cihaz korumaya geçiyor , teknik bilgin yetersiz görünüyor bir elektronikçiye göster bilinçsiz kurcalayıp arızayı büyütebilirsin
  • UP acil yardım ses çıkışlarında ıcb51, q831 ve ıc841 transistörleri var bunlar soğutucu ya bağlanmış stk402-040n buda büyük birşey hoca stk ile başlayan bişi göstermişti sesle ilgiliydi buda galiba anfi gibi bişeyle ilgili büyük fanlı bir soğutucuya bağlı... birde çıkışta 2 tane hava nüveli bobin 1 zener diyot 2-3 tane direnç 2 tanede kondansatör vardı... Birde sigorta gibi acayip kara bi kutu vardı fotoğrafını çektim siz bilirsiniz ne olduğunu birde yukarda bir arkadaş amp. entegresi falan dedi onu bulamadım....

FOTOĞRAF :  Sharp cd-bp1500 Mini component system arızası ?

• OFF şimdi yine gitti :D
  • Yapacak bişey yok bu iş iyice beni aştı 1-2 gün yatsın... ses çıkışına tip31 ile yaptığım hobi devresi bağlıydı 1 haftadan beri sorunsuz çalışıyordu galiba o sebep oldu bu soruna....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam biraz önce dayanamadım açtım baktım o kaoağı açtığımızda sarı renkte gözüken pcb nin üzerinde yanık parça yok o yeşil pcb de olmalı büyük ihtimalle o yüzden kapadım yeşil pcb nin arka yüzü gözüküyor sökmekte zahmetli yarın gelince bakarım sizde bana yardımcı olursunuz teşekkürler...
  • Zaten 8 liralık şeyden ne beklersin bana değer verse yeter okuldakiler değişikti hoca 50 liraya aldım dedi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hocam bu gün gittim bi tane yeni havya bi tanede multimetre aldım... Multimetre ile ölçtüm 15k çıkıyor.. Ondan sonra seti komple dağıttım soğutucuyu çıkarınca 4 bacaklı bi tane diyot vardı semiconductor baktım ortasındaki iki bacağı yanmıs gittim aynısından 1 tane aldım değiştirdim baktım yine koruma moduna alıyo şu amp. entegresini sökeyim dedim söktüm cihazı bağladım baktım çalıştı koruma moduna almıyodu artık bayağı bir mutlu oldum sonra sevinçten her zaman benim fayans gibi bişeyim vardır onun üstünde lehim yaparım yine onun üzerinde çalışıyorum sandım havyayı yere bıraktım söktüğüm parçaya bakıyordum ki bi baktım duman çıkıyo halı yandı :D annemle papaz olduk neyse iki yağ çektim aramız düzeldi .... Yarın çarşıya çıkıp amp. entegresi alıcam umarım yarın şu meseleyi hallederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EasyBell -- 25 Aralık 2013; 18:57:16 >

• Nedir bu halıların havyalarımızdan çilesi
    Çıkardığın entegrenin üzerinde yazanları verebilir misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Nedir bu halıların havyalarımızdan çilesi
    Çıkardığın entegrenin üzerinde yazanları verebilir misin ?

STK402-040N yazıyor tam olarak...
  • http://www.bdent.com/v/vspfiles/downloadables/STK402-050.pdf
    Bu datasheet teki tablodakilerden birisi olabilir... Ama en doğrusu aynısı olması... 3$ civarı birşey olmalı sizinki...
    Saygılar.
  • quote:

http://www.bdent.com/v/vspfiles/downloadables/STK402-050.pdf
    Bu datasheet teki tablodakilerden birisi olabilir... Ama en doğrusu aynısı olması... 3$ civarı birşey olmalı sizinki...
    Saygılar.

Hocam sonunda n olmayan modelini buldum aldım 9 liraymış acaba aynı işlevi görürmü kullanmadan geri vereyimmi aynı işi görmicekse...
  • quote:

http://www.bdent.com/v/vspfiles/downloadables/STK402-050.pdf
    Saygılar.

Hocam sonu n ile bitmeyen amp. entegresini bağladım cihaz sonunda çalıştı ama bu seferde ses boğuk gelmeye başladı bende sıkıldım gittim salona attım ilerleyen zamanlarda sonu n ile biten geçerse elime belki tamir ederim yardımlarınız için teşekkürler... Siz olmasanız yapamazdım...

• Konudaki birçok mesajımı yardım eden arkadaşın forumu bırakması yüzünden silmek zorunda kaldım. Forumu bırakan arkadaş isminin geçtiği tüm mesajları silmemi istedi... Setteki sorun stk entegresinden kaynaklanıyordu. Bu entegreyi değiştirirseniz sorunu çözersiniz. Konuyu hortlattım kusura bakmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.