Şimdi Ara

Shadowhunters (2016) | ABC Family (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anladım , yaş itibari ile pek sevmiyorum o tarz dizileri Vampire diaries i 3 sezon kadar takip edip bıraktım . Zira iyice saçmaladılar konu bitince gereksiz uzatıyorlar dizileri oda aldığın tadı yok ediyor . Çayın demine su eklersin de mahvolur ya aynı o hesap (haşlama ). Teen Wolf desen zaten direk ergen dizisi 16-18 yaş aralığına hitap ediyor. Yinede 2. sezona kadar güzeldi arada yine bakıyorum ne olmuş ne değişmiş diye karakterler değişmiş kurgu yine aynı ... Grimm izlemedim onada bir ara bakacağım . Supernatural i takip ediyorum yinede atladğım neredeyse 20 bölüm var ve konuyu unuttum onada bir reset atacağım Saydıkların arasında bana göre en başarılısı supernatural dir .

Shadowhunters da bu düzeyde gidecekse izlenilir . Kitapları varsa ve kurgusu iyiyse dizide kitabın izinden giderse başarılı olur bakınız Game Of Thrones .

• kitapları var tabi olmaz mı :) bir zamanlar yeni kitabın çıkmasını her yaz beklerdim ve tabi saydıklarım arasında en iyisi supernatural bu dizi de en az onun kadar iyi olur umarım, teenwolfu zar zor izliyorum cidden bozdu o dizi son olarak ise tabiiki game of thrones candır :)
  • Lionel Fusco kullanıcısına yanıt
    tamamdır :)
  • İlk bölümü izledim.Fantastik türde dizi arıyordum şu sıralar tam denk geldi.
    İlk bölüm için eh işte diyebilirim.Ara sıra saçma muhabbetler, olaylar oldu.Birkaç bölüm daha izlerim.Sonra karar veririm izleyip izlemeyeceğime.
  • Lu£ kullanıcısına yanıt
    saçma buldukların nedir hocam belki ben mantığa oturtabilirim :)

• Kızın annesinin kendini zehirlemesi saçmaydı portal açabiliyorsun madem sende kaçsaydın.
    Avcının kızı iyileştirdikten sonraki sahnede annemi kurtarmama yardım etmelisin diyor çocuğa yalvarıyor resmen, çocuk kabul ediyor, kız ama ben seni tanımıyorum triplerine giriyor.
    Baş roldeki kızın erkek arkadaşının konuya hiçbir katkısı yok hele bölümün sonunda avcının kendini göstermesi falan gereksizdi.

Konunun temeliyle sorunum yok hocam böyle birkaç şeye takıldım sadece. :)
    geleceğe yönelik bayağı şey söyledim istersen okuma hocam uyarıyım :) ama çok kilit bir olaydan bahsetmedim tabi

kadının kendini zehirlemesindeki amaç valentine'in onu zorla konuşturup kupanın yerini öğrenmemesi, kupanın gölge avcısı yaratma gücü var jocelyn yıllar önce kupayı çalıp kaçıyordu, bu kupa nasıl bir şey dersen tarot gibi bir şey vardı ya ordaki kupa, jocelyn(annesi) de clarry güvende olsun diye kaçmadı çünkü baştada dediğim gibi valantine yıllardır kupanın peşinde tekrar bulurdu onları sonra kızın arkadaşı simon o gölge avcılarının peşinde dolanacağı için başına gelmeyen kalmıyor bir gün büyü yüzünden fareye dönüşecek bir gün gelecek gündüz yürüyen bir vampire dönüşecek hatta bir mühür çizecek clary onun alnına ve mühür sonucunda ona saldırana 7 katını gösteren bi laneti olcak,savaşa katılacak falan hikayeye bayağı katkısı olacak ilerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 14 Ocak 2016; 1:26:44 >

• Fantastik hikayeleri severim .Konusuda ilgi çekici şimdilik.Sağol hocam bilgilendirme için.Epey bilgilendim.
    rice ederim hocam merak ettiğin bir şey olursa sorabilirsin :D
  • 2. bölümü de izledim güzel gidiyor hocam.
    Clary'nin babasının valentine olması büyük bir bombaydı ve erken patlattılar gibi.Sezon finali bombası olabilirdi mesela bu.
    Bakalım önümüzdeki bölümlerde böyle şaşırtıcı şeyler görebilecek miyiz. :)
    daha ikinci bölümü izlemedim akşam izliyeceğim harbiden erken patlatmışlar ama çok daha şaşırtıcı şeyler olacak ilerde :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lu£

Kızın annesinin kendini zehirlemesi saçmaydı portal açabiliyorsun madem sende kaçsaydın.
    Avcının kızı iyileştirdikten sonraki sahnede annemi kurtarmama yardım etmelisin diyor çocuğa yalvarıyor resmen, çocuk kabul ediyor, kız ama ben seni tanımıyorum triplerine giriyor.
    Baş roldeki kızın erkek arkadaşının konuya hiçbir katkısı yok hele bölümün sonunda avcının kendini göstermesi falan gereksizdi.

Konunun temeliyle sorunum yok hocam böyle birkaç şeye takıldım sadece. :)

Nedeni senaristlerin saçmalaması hocam.Bu seriyi çok sevmiştim baya bir takip ettim filmi çıkınca üzüldüm aklımdaki yerini mahvetti diye sonra bu çıkınca iyice çıldırdım.Baktım ilk 2-3 dksına hatta ileri de sardım bir iki dakika da öyle izledim kapattım direkt.Sorularınızı spoiler vermeden cevaplayacağım.

Normalde yani kitabında Clary ve arkadaşı Simon gece kulübüne gidiyor.Gece kulübündeyken annesini kaçırmaları için Valentine adamlarını yolluyor(iki tane avcı) Jocelyn de Valentine kupanın yerini öğrenmesin diye bir zehir içiyor bu zehir bilincini açık tutuyor yani etrafındaki olup bitenlerden haberdar oluyor ama asla tepki veremiyor.Kitapta Clary , Jace'e yalvarmıyor başka türlü çözülüyor o iş.Simon'ın önemi ikinci kitaptan sonra artıyor.

• Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, teşekkür ederim cevap için.Uyarlamalar çoğu zaman aslının yerini tutmuyor zaten.Bu dizi içinde böyle sanırım.Ben kitabını okumadığım ve konu ilgimi çektiği için şimdilik devam edeceğim.Bakalım ileride nasıl olacak. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lu£

Anladım hocam, teşekkür ederim cevap için.Uyarlamalar çoğu zaman aslının yerini tutmuyor zaten.Bu dizi içinde böyle sanırım.Ben kitabını okumadığım ve konu ilgimi çektiği için şimdilik devam edeceğim.Bakalım ileride nasıl olacak. :)

Konusundan'da bahsedeyim bu da spoiler'sız.

Bir zamanlar Jonathan Shadowhunter adında bir adam varmış(11 yüzyıl diyorlar).Bu adam dünyadaki şeytanlar bıkmış ve güçlü bir büyüyle Melek Raziel'i çağırtmış ve ondan onu şeytanlarla savaşabilecek bir güç vermesini istemiş.Melek Raziel kitaba da adını veren Ölümcül Oyuncukları ; ayna,kupa ve kılıcı yaratmış.Kupa'ya kendi kanını döküp Jonathan'a vermiş ve Jonathan bunu içip gölge avcısına dönüşmüş.Daha sonra kupadan içen insanlar gölge avcısına dönüşmüş yalnız şöyle bir sıkıntı var kupadan her içen gölge avcısı olamıyor 1 kişi oluyorsa 5-6 kişi ölüyor.Gelelim aşağı dünyalılara(aşağı dünyalılar periler,vampir,kurt,iblis efendilerini belirtmek için kullanılır).İblis efendileri güçlü iblislerle (güçlü iblisler Lucifer cennetten kovulduktan sonra onu takip edenlerdir yani melekten iblise dönüşmüşlerdir).Kurt adamlar ve vampirler ise iblis hastalığı kapmış insanlardır.Perilerse, gölge avcılarında önce hüküm süren melek ve iblis kanı taşıyanlardır.Nerde hile hurda var bunlarda bulunmaktadır.

Belki bu yazacaklarım dizi için ufakta olsa spoiler olabilir veyahut olmayabilir okuma size kalmış.Valentine 18-19 yaşlarında bir gençken Çember diye (yanlış hatırlamıyorsam) bir ekip kuruyor.Bu ekip tamamen Valentine'ın sözünden çıkmıyor,onun gibi düşünüp ona hayranlık besliyorlar.Valentine'a göre Clave amacından sapmış,kokuşmuş bir yönetim haline bürünmüş.Valentine'a göre Gölge Avcıları üstün bir ırk olup aşağı dünyalıları,iblisleri durmadan yok etmelidir.İnsanlardan da üstün olduğunu göstermelidir.(Gölge Avcıları Alicante denilen bir yerde yaşıyorlar ve dünyadan bağımsız bir mekan)Valentine'ın böyle düşünmesinin altında yatan neden dedesinin aşağı dünyalılar tarafından öldürülmesi ve babasını çok katı olup bu fikri Valentine'a dikte etmesi (yanlış hatırlamıyorumdur umarım.)

Sonunda Valentine , Clave'a darbe yapmaya karar verir.Ama bu planları Jocelyn tarafından bozulur çünkü Jocelyn buna katlanamamaktadır.Ölümcül kupayı alarak oradan kaçar.Ve hikaye günümüze gelir.

bende bu mesajı okuyumca hatırladım kitabı ne zaman okudun hocam sen ben okuyalı 5-6 yıl oldu hatırlıyamadığım detaylar var birde hangi olay hangi kitapta oluyordu hatırlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: histrio

bende bu mesajı okuyumca hatırladım kitabı ne zaman okudun hocam sen ben okuyalı 5-6 yıl oldu hatırlıyamadığım detaylar var birde hangi olay hangi kitapta oluyordu hatırlamıyorum

Valla unuttukça okuyorum ilk kitabı 2010'da okudum sanırım.Sonuncu kitabı da Ağustos'ta.
    oo sen aşmışsın hocam :) ben ilk kitabı bir kere okudum 2010 yada 2011 de bir daha da ellemedim neyse merak ettiğim bir şey var neden her gün bir bölüm çıkıyor haftalık değil biliyor musun
  • konu güzel gibi tutma ihtimali yüksek
    Oldukça derin temeli varmış hocam bu kadar olacağını tahmin etmemiştim.Aşk meşk işlerine girip ergen dizisine dönüştürmeden sağlam adımlarla ilerlerse güzel bir dizi olacağı kesin.Sahneleri,kurgusu , mekanları falan emek verilmiş uğraşılmış çünkü.
  • oldukça kötü bir dizi, ilk 2 bölümü izledim... sadece iyi görünüşlü kızlar erkekler var, vasat veya kötü rol yapıyorlar. Konu vasat, efektler çok kötü... Tutmaz bu dizi bi sezonu kurtarır umarım

3/10
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.