Şimdi Ara

SGK'YA TAZMİNATI VERMEYEN İŞ VERENİ ŞİKAYET!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kardeşim grafik tasarımcısı olarak,7 buçuk ay sigortalı çalışırken,sebebsiz yere işine son verildi,bunun üzerine öğrendiğimiz bilgilere göre 6 ayı geçen ve işten çıkartılanlar,iş veren tarafından aldığı maaşın + tazminatı veriliyormuş,işverene diretildiğin de tazminata yanaşmıyor,sgk ya şikayet ettiğimiz de acaba işlemler uzun sürermi,hak olan tazminatı almak için şayit gereklimi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Te Amo Querido

Kardeşim grafik tasarımcısı olarak,7 buçuk ay sigortalı çalışırken,sebebsiz yere işine son verildi,bunun üzerine öğrendiğimiz bilgilere göre 6 ayı geçen ve işten çıkartılanlar,iş veren tarafından aldığı maaşın + tazminatı veriliyormuş,işverene diretildiğin de tazminata yanaşmıyor,sgk ya şikayet ettiğimiz de acaba işlemler uzun sürermi,hak olan tazminatı almak için şayit gereklimi..

6 aydan fazla olan sgk prim dokumani ve isverene imzalatti isten cikarma islemi.Eger sana 15gun onceden demediyse +ihbar tazminati

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir soru sorayım, tazminatı sadece işten atılanlar mı alabiliyor yoksa kendi bırakanlarda alabiliyor mu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KnoXviLLe87

quote:

Kardeşim grafik tasarımcısı olarak,7 buçuk ay sigortalı çalışırken,sebebsiz yere işine son verildi,bunun üzerine öğrendiğimiz bilgilere göre 6 ayı geçen ve işten çıkartılanlar,iş veren tarafından aldığı maaşın + tazminatı veriliyormuş,işverene diretildiğin de tazminata yanaşmıyor,sgk ya şikayet ettiğimiz de acaba işlemler uzun sürermi,hak olan tazminatı almak için şayit gereklimi..

6 aydan fazla olan sgk prim dokumani ve isverene imzalatti isten cikarma islemi.Eger sana 15gun onceden demediyse +ihbar tazminati

Dostum daha iş yerin den,çıkartıldığına ve iş yerinden hak talep edilemiyceğine yönelik kağıt imzalanmadı,sebep tazminatı vermediği için,iş veren iş çıkışı kağıdı imzalamaya mutakıb,yanlız para vermemek kaydıyla..bu da zaten olacak iş değil,her halde şikayet etmekten başka çare yol kalmadı..

• quote:

Orijinalden alıntı: coyotec

Bende bir soru sorayım, tazminatı sadece işten atılanlar mı alabiliyor yoksa kendi bırakanlarda alabiliyor mu.

Dostum kendin çıkarsan,tazminat alamazsın maalesef.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: coyotec

Bende bir soru sorayım, tazminatı sadece işten atılanlar mı alabiliyor yoksa kendi bırakanlarda alabiliyor mu.

Dostum kendin çıkarsan,tazminat alamazsın maalesef.

Bir madde vardi bir konuda.Calisanin cikmasi icin gecerli bir sebeb varsa tazminat alabiliyordu.yasallastimi yoksa daha girmedimi bilmiyorum.

Buna ek olarak senin konuna deginecek olursak halen calisiyormusun? Devammi kagit imzalamadigin icin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Te Amo Querido kullanıcısına yanıt
    Kardeşiniz işten çıkartıldığı yazılı olarak bildirilene kadar işe vaktinde gitmeye ve mümkünse bunu belgelemeye devam etsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim de benzer bir sorum olacaktı yardım ederseniz çok sevinirim.
    Şimdi biri işten ayrılacağını söylüyor yerine eleman bakılıyor bulunuyor ancak bulunduğu gün ayrılacak kişi kendi isteğiyle ayrıldığı için kıdem tazminatı almak istiyor(2 yıllık çalışan).Patron vermek istemiyor haklı olarak o da ben her türlü alırım onu sizden mahkeme de görüşürüz olumlu da olsa olumsuz da olsa alırım diyerek resmen tehdit ediyor.Herneyse uzatmayayım şimdi bu kıdem tazminatını alamadığı için işe gelip ben çıkmaktan vazgeçtim diyor.Yani kovulup tazminat almak istiyor bu sefer.Bu durumda ne yapılabilir?kovulursa tazminat hakkı doğar,kendi de ayrılmayacakmış.VE ayrılmak istemesinin sebebi ondan önceki elemanın yerine yani daha iyi bir mertebeye geldiği için maaşının artmasını istediği ve patronun artırmadığıydı.Bir lise mezunu bile olmayan bir herife fazla bile veriyorlar ya neyse..evet arkadaşlar ne yapabiliriz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.