Şimdi Ara

SGH U600 //// K810i //// N80

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Üç telefon arasında biraz kararsız kaldım,

Samsung SGH U 600, Sony Ericsson K810i ve Nokia N80,

Şarj problem değil, 3G ve WLAN olursa da olur olmazsa da, video ve fotoğraf kalitesi önemli (K810i bu yöde diğerlerinden iyi gibi) ama fonksiyonel ve görüntüsü de şık olmalı...

Fiyat kotam max 750-YTL civarı.... Bu üç telefon haricinde tavsiye edebileceğiniz başka marka ve modeller olursa da açığım,

Şimdiden teşekkürler...

• üçünü de yakından kurcalayan ve K810 a sahip olan biri olarak söyleyim.

kamera çekimi olarak en iyisi K810 flaşı ve karanlıkta odak için yanan AF yardım ışığı çok etkili ve güzel bir özellik. ayrıca ses kalitesi olarakta iyi.

nokia n80 in en büyük avantajı tabiki kablosuz ağı, onun dışında symbianın SE ye göre en çok kullanılan ve öne çıkan tek avantajı olarak düşünürsek(bana göre) office yazılımlarını desteklemesi, K810 için piyasada yok java office programı, öğrenci isen ve bu özelliği kullanırsan ki kablosuz varken olmazsa olmaz bu konuyu düşün derim. onun dışında ses vs. k810 a göre pek avantajı yok.

k810 ve n80 in ekran piksel sayıları aynı olmasına rağmen n80 biraz daha büyük bu da biraz daha (çok az) görüntü bozukluğuna neden oluyor.

n80 in bir kaç dezavantajını söyleyim:
    -bir kere ekran çok hassas (arkadaşın telefonda resmen ekran aktı çok küçük(anlayamadığımız) bir darbe yüzünden).
    -kayan kapaklı ve biraz kalın olduğundan dolayı cebe koyarken ve çıkarırken sürekli açılıyor, bu da sinir bozucu bir durum
    -ağır bir telefon

bunların dışında ses kalitesi, fotoğraf çekimi, özellikleri sınıfı için ortanın üstü-üst seviyede. ama yine N serisinde olan birbirine benzerlikten dizayn açısından zayıf.

K810 un avantajları:
    -internetten sürekli yeni cam driverlar acoustic driverları vs. ile(eğer kurcalarsanız) kamera ve sesin en iyisine ulaşabilirsiniz bu açıdan iyi
    -kamerası zaten bilindiği üzere meşhur K serisi kameralardan. otofokus, kılavuz ışık, xenon flaş denilen bildiğimiz fot. mak. flaşı. öyle dandirik led değil. ayrıca kamerada kendi çektiğim fotoğraflardan gördüğüm ve şok olduğum kadarı ile 1/2000 sn enstantene hızlanıra ulaşabiliyor bu da dönen pervanenin bile fotosunu çekebilmeyi sağlıyor. ayrıca uzun pozlama sağlayan gece modu ve görüntü sabitleyici var.(n80 ve u600 de yok bunlar)
    -ekran çok kaliteli.(bu kadar diyebiliyorum)
    -dizayn olarak n80 geçecek ve u600 le burun farkıyla kazanabilecek bir telefon. ben yeni modelim diyor resmen.
    -2gb kart takınca hantallaşma olmuyor.

dezavantajları:
    -memory stick micro kullanıyor bu kartta piyasada pek rahat bulunmuyor, sandisk 2gb lığı zar zor buldum 70 ytl gibi bir rakam.
    -ekranı ve tuşlar kısacası ön kasa parlak malzemeden üretilmiş bu da sürekli yağ ve kir tutmasına neden oluyor. sürekli temizleme ve düzgün kullanım istiyor.
    -pili aşırı kullanımda (bluetooth, oyun müzik vs.) de 1-1.5 gün gidiyor ancak. (daha iyisi şamda kayısı aslında)

U600:

avant:
    -ekranı çok güzel, görüntü harika
    -ince olması
    -hafif olması
    -dizayn olarak güzel(k810 kadar olmasada)
    -servisi güzel, başarı servisiyle daha önce muattab oldum üzmemişlerdi samsung x100 üm için.

dezavantajları:
    -sadece dizayna hitap eden bir telefon.
    -EN BÜYÜK - Sİ O DOKUNMATİK TUŞLARI: eline alan herkes garanti rehberdeki ilk kişiyi arıyor. o çok kötü bir durum, tuşlar çok hassas.
    -k810 gibi yağ kir ne bulursa tutuyor parlak yapısından dolayı
    -kamerası gündüz iyi çekmesine rağman geceleri ve hareketli durumlarda çok başarısız. çok hassas bir kamera, en ufak titremede flu çıkıyor ve renkler patlama yapıyormuş gibi oluyor.
    -3G si yok yılbaşında gelecek deniyor.

bana kalırsa (artık k810 almışım moralimi bozmayım) tek bir kategori değilde üç kategoride karşılaştırmak daha akıllıca olur

fotoğraf, müzik, oyun vs. boş zamanlarda iyi arkadaş olsun zamanın eğlenceli geçsin sıkılmayım dersen
    1. K810
    2. N80
    3. U600

üsttekilere ek olarak internete de girerim, excel, word, pdf dosyalarıyla işim olur, iş adamıyım/öğrenciyim ben tek telefon herşeyime yetsin dersn
    1.N80
    2.K810
    3.U600

ben şekle bakarım, bulunduğum ortam tikky topluluğu, hem karizma olsun hem iyi bir şey olsun boş olmasın gibisinden dersen
    1.K810
    2.U600
    3.N80

ben görüşlerimi yazdım. u600 yengemde, n80 arkadaşımda, k810 bende var. dediğim gibi üçünüde derin derin kurcaladım(bende o arada kalmıştım)
    kablosuz internet istesemde n80 in fiyatı, piyasada kaldığı süre, hassaslığı vs. yüzünden k810 aldım.
    hiç olmazsa k810 5-6 aylık bir telefon, sürekli güncelleniyor, ayrıca kablosuz her yerde yok.

karar sana kalmış, inşallah işine yarar yazdıklarım.

şimdiden hayırlı olsun hangisini alırsan...

• Çok teşekkürler ccaparli, emeğine sağlık, başka cevap gerektirmeyecek kadar yeterli
  • K810i
  • ccaparli .o kadar güzel açıklamışşsın ki....
    üzerine söylenecek söz yok..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokia N95
    14 yıl önce açıldı
    ::::: SONY ERICSSON W810i :::::
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.