evet ilk aldığımdan beri 0 ve 6 tuşları zaman zaman basmıyor. cihazda da bazen kasma donma oluyor. harici klavye ile de basmama durumu oluyordu, format attım, kullandığım programları yüklemedim, yine aynı şeyleri yapınca garantiye verdim. ilk defa bir apple ürününü garantiye veriyorum. yurt dışından almayı önermem, amazon'da falan taksitle kovala, zaten aman aman fark olmuyor diye biliyorum. şimdi baktım benim cihaz abd'de 2400 dolar, ben öğrenci indirimi ve 3 taksitle 104 bine almıştım. değmez bence. |
Setup'ı tamamladım güzel olmuş mu? (2. sayfa)

-
-
kullanıyorum hocam windows pc'de yüklü. linux dersimiz de var zaten.
-
klavye değişecek hocam, bunu da çok ucuza denk geldiği için geçen sene öylesine almıştım.
ben de o kulaklığı düşünüyordum.
monitör 27". aslında ben bunu mac için ucuz bir şey olsun diye aldım type c girişi var diye ama memnun kaldım 8 bine aldım sonuçta. f/p ürünü.
bilmiyorum lisansta 9700x gereken işler yapacak mıyım? ana odak backend/distributed systems yan skill olarak cloud ve ai. bir de abd'ye gitmeyi kafaya koydum muhtemelen 3 sene sonra mezun olunca abd olmasa bile türkiye'de kalmayacağım. o yüzden çok geleceğe yönelik toplamadım, kasayı abd'ye götüremem sonuçta
. oyunluk eh işte bir sistem topladım 35 bine mal oldu kasa tamamen, parçaları kendim tek tek indirim kovalayarak aldım (hepsi sıfır, mağazalardan), ps5 almaktan iyidir diye düşündüm. anakartım dandik asrock a620m var, takabileceğim anakart ile en verimli işlemci 7700x imiş.
-
Klavyeyi kullanmayacaksan bana versene. Ben çulsuzum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
senin durumun benden daha iyidir.
-
Tamam her seyi birakiyoruz once mobo degistiriyoruz, bulabilirsen asrock x870e nova wifi çekiyoruz, a serisi anakart gormeyeli baya olduydu. Daha iyi islemci her turlu daha çok mutlu eder, ufacik bir scriptte 20 saniye yerine 18 saniye surmesi paha bicilemez bisi
Kasayi götürmezsin cpu+gpuyu alirsin gerekirse (gpu bulmak dert zaten sy an), ve 3 yil az bir sure değil
yeni cihaz verdiler bugün.
10k kar etmek için yurt dışından alsaydım (imkan vardı) 104k çöpe gidecekti. tr garantisi candır.
-
teşekkürler hocam.
ama dediğiniz anakart benim sistem kadar pahalı. 2. pc olarak -genelde oyun amaçlı- kullanıyorum sonuçta. ana pc olsa dediğiniz gibi premium bir sistem toplardım da. 2k monitörde dlss ile güzel fps alayım, linux ve macte yapamadığım işleri yapayım yeter. aslında ps5 alacaktım ne gerek var kasa toplayayım bari kafası ile dizdim bunu da
3 sene sonra 4060ti çöp olur zaten. abd'de gidince premium bi deskop dizerim. öğrenci işi bu kadar oluyo şu an. klavye için 2-3k param ayırabildim başka bütçem yok mlsf.
-
Bu karti stokta bulmak mesele, normalde msrpsi 350 dolardi ve bu tarz kartlar piyasada 300e bulunurdu ama piyasa felaket kotu oldugu (ve bu arkadas piyasada makul fiyatlı olan tek x870e kart oldugu icin) salak sacma fiyatlara satiyorlar. 320ye filan almayi basaran bi arkadaşım oldu, o fiyata bulursan ömürlük sayilir
Oyun icin su an olan yeter de artar bile zaten, deneyimini gelistirecek tek sey peripherals, belki para toplayip ucuza da yakalarsan oled bisey cekmeyi dusunebilirsin ultrawide (oled veya iyi miniled cok ama cok fark ediyor, benim monitor masamin desktop tasiyacagini planlamadigim icin zamaninda miniminnacik oldugu icin lcd ye kaldim, canim sikiliyor)
Sarisin Tayyip efendi biraz daha gumruk vergisi getirirse 4060ti i sarip sarmalayip getirebilirsin🥰🥰 Gecen benim buradaki microcenterda 1050+ dolara cikti 5070ler bu olaylar yuzunden ve stok kalmamis arada bana stok bilgisi atiyo canlarim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam nasılsınız?
Hayattayiz (daha fazla olumlu bisi yok
) ya siz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X