Cihazlar: M4 pro işlemci, 48 ram macbook pro (main pc ama serviste şu an) 2k 165hz dell monitör ipad pro k380s klavye (para kalmadı diye alamadım ama değiştircem bunu ne alsam kararsızım, mac ve windows uyumlu kablosuz red switch önerisi olan varsa alırım) g502s kablosuz mouse q30 anker kulaklık xbox controller kasayı alta koydum fotoda yok: 32gb ram, 2tb ssd, ryzen 5 7500f, 4060ti (16gb) sırf oyun için almıştım ama c programlama falan bunda daha iyi. elektronik cihazlara zaafım var, para varsa almadan duramıom. gerçi alacak bir şey de kalmadı. sosyalliği, karıyı kızı, alkolü bıraktım. odadan çıkmayıp yazılım, ders ve oyun ile takılcam. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F12949217 -- 23 Nisan 2025; 11:3:20 > |
Setup'ı tamamladım güzel olmuş mu?

-
-
Birileri AI öğrenmeye başlamış
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kurtuluş yok mlsf. ai, backend, distributed systems, cloud harmanı bir şey yapcam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F12949217 -- 23 Nisan 2025; 11:8:10 > -
Bir Apple Studio Display çak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam 100k be o kadar da vermem bi monitöre.
-
aga bu c programming işinde bir şeyi yanlış yapıyor olabilir misin bende akıyor gayet. yaptığın şeyler bu tarz şeylerse sorun çıkartacak bişi de yapmıyorsun. bölümdekilerin çoğu da mac kullanıyor gibi geliyor hatta dün recitteki hoca da mac kullanıyordu... ben de pek sıkıntı yaşamadım açıkçası.
-
-
ya hocam windows'taki kadar stabil değil, bizim bölümdekiler de sıkıntı yaşıyor. hoca da yeni başlayanlara mac almayın demişti. benim zaten bu dönem c ile olan işim bitiyor o yüzden sorun değil. sonraki dönem java'ya geçicez. kendim c++ çalışırsam çalışırım, onun için de orta-iyi arası deskopum var zaten.
-
16
-
Nasıl yaptın
O nasıl bir şeymiş ya
distributed systems zaten backend'in devamı gibi.
Cloud deployment için bi araç
AI/ML: AI kullanan bir backend sistemi yazabilecek kadar bilgi
aslında ana odak backend/ds yan skill cloud ve ai.
-
a=iki velisi de toplantıda
b=bir velisi toplantıda, bir velisi beklemede
c=tek velisi toplantıda, digeri gelmeyen
d=iki velisi de beklemede
a+b+c+d=65
2a+b+c=95
b+2d=24.
b=16
-
sıfırdan google benzeri bir şey yapacam diyorsun yani, kolay gelsin
Ben de seneye bizim bölümün research programına katılmayı düşünüyorum baya kompleks projeler açık da çoğu AI vision ile ilgili ama gömülü blockchain falan da ilginç duruyor
-
yok artık :D
google tarzı büyük ölçekli şirketlerin ayakta tutmasını sağlayan (backend/ds) ekipte sofeng olmayı hedefliyorum daha çok.
researchler iyidir, katıl. aselsan hedefin varsa baya bakıyolar öyle şeylere.
-
ramini arttir kotu kod yazarsin
-
-
mac niye serviste? garantilik bi durumun oldu mu hiç? ben yurt dışından getirtmeyi planlıyorum ama garanti işi sıkıntı gibi.
Hocam neden linux kullanmıyorsunuz? Mac varken linux kullanın demiyorum ama Windows bilgisayarınızda linux kullanmayı denediniz mi
Ilk is klavye degiyor ille mekanik olmasi sart degil ama duzgun key travel i olsun, belki kendinden bilek destekli bi alet
Kulakliga sony wh 1000x m5
Commentleri turkce yazmayi birakiyoruz
Monitor 24se yeni monitor sonraki asamalara
Desktop da moboya bagli olarak 9700x filan upgrade i alabilir bi ara, 7500f fena alet degil de asil amac oyun olmayan makinede ilk cpu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- vasıfsız gemi personeli ne is yapar
- psikolojik karın guruldaması
- dus kitapları pdf telegram
- ayt matematik 15 net için hangi konular
- metu summer school
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X