Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Topic'i açan ve bu konuda ilk bilgileri veren biri olarak, bu gün bu topic de gelinen nokta da çok ilgili arkadaşların çabalarını görmek mutluluk verici.

Bu aralar vakitsizlikten dolayı foruma da yazamıyorum ama ara ara takip etmeyi de kaçırmıyorum.

Herkese kolay gelsin...

• E süper olmuş, budur işte. Annene de bir gün onun sevdiği bir müzik dinletirsin, veya beraber çektirdiğiniz fotolardan yapılmış arkası Türk sanat müzikli (veya onun sevdiği bir türde) bir slayt show hazırla, işte budur, hemen değişir fikri merak etme.

quote:

Orjinalden alıntı: tolga86

bugun dayanamadım daldım odaya halıyı değiştirdim. annem kovacak bi gün evden hayırlısı mermerlerin altına mantarlarıda koydum. kısık seste dinliyorum sabah olsun köklerim sesi. ama ksık seste bile fark var baslar daha tane tane geliyor. fade to black dinlerim günde 5-10 defa. iyi bilirim o parcayı onda farkkkentim bass sesler daha tane tane geliyor. tavsiyede bulunan arkadaslra teşekkürler.

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi!

• 1-2 güzel sözle halletik işi sesi kökledim tam istediğim gibi oldu şimdi. kolonların altına halı fln koymamak gerekiyomuş. bu ses olayı cok acayip bişy zaten kimi tısır tısır tiz sesleren gecilmemeyen tessisata mükemmel der kimi evi titreten baslara olan tesisata güzel der. kimi doğal seslerden hoşlanır...? bu tesisatın kaliteli sessin sonu yok gibi biyerden sonra fazla kurcalamıcan en iyisi
  • Evet ses yalıtım altlığı, granit, spike uygulaması ve hoparlör eksenlerinin ayarlanması sonucu ses mükemmele yakın bir hale geldi.

Hoparlörünüzü doğru konumlandırdıktan sonra mutlaka burda belirtilen elemanları uygulayın.
  • Gercekten cok yararlı bir konu olmus.

Bende focal 826v aldım ve kurarken spikeların altına granit koymayı dusunuyorum fakat spikelar hoparlorde degilde ayaklarn altında yerlestırılmıs bu durum subtada gecerli(800v).Simdi bu graniti spikeların oldugu ayagın altına mı yerlestirecegim veya nasıl birsey onerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togi61 -- 25 Haziran 2009; 2:10:58 >
  • Konu ile ilgili foto eklerseniz ne demek istediğiniz daha kolay anlaşılacaktır ve yardım da o kadar çabuk gelir.
  • Arkadaslar resim nasıl ekleyecegim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togi61 -- 25 Haziran 2009; 13:13:18 >
  • http://www.imageshack.us/ sitesini aç
    1-browse tuşu ile istediğin resimleri seçip bu siteye upload et.
    2-upload bittikten sonra herbir resmin "Direct link to image" linkini kopyala ve forumumuzdaki hızlı cevapla kısmından gir.
    3-Yukarıdaki "S image" butonuna bas ..........[simage] bu boşluğa "direkt link" i yapıştır [/simage]

doğruluğu kontrol için ÖN İZLE meye basabilirsin.
    hepsi bukadar....gönder gitsin...

"S image" değilde yanlızca "image" butonu ile yaparsan resmi hangi boyutta upload ettiysen o şekilde forumda görünür, bu pek istenen bir durum değil. Ama illa ki o şekide görünsün dersen, o zaman resimleri imageshack ten upload ederken resize kısmından 1024x768 gibi bir boyuta küçültebilirsin, o kutucuğu işaretle. (NOT: Alıntıdır)

• Çok tesekkur ederim dünden beri resim işiyle ugraşıyordum.
    Spikelar resimdeki gibi direk hoparlorde degilde ayaklarda aynı olay sub içinde geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togi61 -- 25 Haziran 2009; 14:50:20 >
  • başta teknika olmak üzere paylaşımlar için çok teşekkürler. 3 gecedir forumda ne var ne yoksa okumaktayım + avsforum u okuyorum türkçeden yorulunca. kulaktan dolma bilgiler ve ara sıra okumalar ile şöyle böyle de olsa konuşulan konular hakkında "sıfır" dan başlamamış olsam da çok şey öğrendiğim aşikar. zaten teknika nın imzasındaki başlıkları direk açtım tab lara :) para yiyen bir bakteriden bahsedilmiş; işte bu yüzden bulaşmak istemiyordum bu işe ama sinema büyük bir zevk benim için artık zaman içine yayılmış bir şekilde belli bir miktar para harcayacağım :) %99 oranında önce okuma-araştırma yapıp sonra soru sormak eğilimindeyim ama aralarda "tırt" sorularım olursa şimdiden affola. sizler şimdi ses derinliği doygunluğu bas lar filan anlatmaktasınız. ben size halimi anlatayım.

7/24 karakolda yaşıyorum uzun sayılabilecek bir süredir. gecelerim dizüstünün başında geçiyor. müzik/film vs dizüstünün hoparlöründen dinlemeye çalışıyorum. geçen ipod nano mla birlikte kullandığım 12tl lik sony kulaklıklarımı kulağıma taktım ve ciara nın son albümünü nöbet kuleleri arasında turlarken dinledim. oh be dedim, çok şükür ses duydum. ne kadar derin, detaylı, baslar vuruyor, aha burda şöyle bir ses varmış filan. resmen mutlu oldum çocuklar gibi.

bu arada "value for money" konusunda; "sf-1300 gibi toplu bir sistem mi yoksa onkyo 607 alıp sonra ağır ağır sistemi kurayım mı" sorumu kendi kendime cevaplıyorum. yavaş olsun benim olsun. granit + spike ın yıllar önce gördüğüm uygulaması granit+spike altta sub da ise üstte ayrıca granit idi. kullanan çok memnundu ve "kesinlikle fark çok büyük" diyordu. bende ilerde kısmet olursa uygulayacağım ayrıca monster HTS - 1000 de listeye eklendi. geriye 1 dünya şey kaldı

@teknika, coyote, Oronra, Elendil ve diğer arkadaşlar; "value for money" başlığındaki mükemmel salon resmime bakıp hoparlör set tavsiyesinde bulunabilirseniz çok sevinirim.

herkese selamlar.

• Çok teşekkürler.

Bizi onore etmişsin.

Sana da iyi nöbetler bu arada.

Saygılar...
  • Bu arada aklınızda olsun arkadaşlar.

Yeni gelen Tweakları kullanmamaya karar verdim. İsteyen arkadaşlar olursa, takımını (4 adet'ini) çok uygun fiyata verebilirim. Yurt dışı fiyatlarına bakabilirsiniz.

ClearAudio Magic2 Made in Germany. 1 adeti bile yaklaşık 2 kg ve manyetik olarak havada duran çok özel bir yapısı var.

• Bende bu topik'i oluyunca benim iki sub'ın altındaki plastik spike koruma ayaklarını çıkartıp, spike'ların üzerinde kullanıyordum ama sesi fazla açınca spike'lar cilalı mermer zemin üzerinde titreşim sonucu kırt kırt diye sürtünme sesi çıkartınca plastik kapaklarını tekrar taktım. (sub'lar da çok hafif değil aslında 34 kg ağırlıklarında)

Şu anda sadece soavo 1'lerinde altında spike duruyor, onlarda böyle bir sorun görmedim.

Bir komplikasyon olarak yazayım dedim......

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Bende bu topik'i oluyunca benim iki sub'ın altındaki plastik spike koruma ayaklarını çıkartıp, spike'ların üzerinde kullanıyordum ama sesi fazla açınca spike'lar cilalı mermer zemin üzerinde titreşim sonucu kırt kırt diye sürtünme sesi çıkartınca plastik kapaklarını tekrar taktım. (sub'lar da çok hafif değil aslında 34 kg ağırlıklarında)

Şu anda sadece soavo 1'lerinde altında spike duruyor, onlarda böyle bir sorun görmedim.

Bir komplikasyon olarak yazayım dedim......

Teşekkürler.

hemen üstlerine de kestir sen birer tane
  • Ne oldu arkadaşlar?

Bu topic durmuş.
  • Herkez herşeyi anlamış, topiğe ihtiyaç kalmamış
  • Teknika üstad ellerine sağlık yine faydalı bilgiler eklemişsin,
    Kolonları ilk aldığımda spikeları takıp direk parkelerin üzerine koymuşum heyecandan olsa gerek
    sonuç malum, hanımında iyi gününe denk gelmişiz bir şey demedi .
    Daha sonra yerler delinmesin diye altlarına mermer buldum kolon ölçüleri ile birebir büyüklükte ,oynatınca çiziliyorlar biraz yumuşak ,
    Forumdaki resimlerden anladığım kadarıyla granit daha sert ve ölçü olarak kolondan daha geniş olması artı bir şeyler getirir mi acaba
    saygılar
    resim ekleyemedim image arasına koymuyor muyduk ?
    [simage][/simage]
  • Eklemeyi unutmuşum ,
    Yamaha A-720-qed connect-Sony cdp-295-Wharfedale 9.6-altlarda monster sub kablosu,üstlerde 2,5 luk 0,07 hama kullanıyorum ,
    yapılacak değişiklik bu bileşenlere etkisi olacaksa deneyeyim, yok arkadaş bu bileşenlerle bir şey anlamazsın diyorsanız masraf yapmayayım,
    üstad yine milleti masrafa soktun
    saygılar
  • Deneyerek farkı kendin görmen lazım.

Ar kablo (İnterconnect) işi başka bir şey. Mutlaka deneyerek farkı kendin değerlendireceksin. Farkeder mi? Sorusunun cevabı ise; Hiç bir şey de farketmeyebilir. Çok şey de farkedebilir. Her kablonun sistemle uyumu ve performansı farklı. Kablo içinde kullanılan her materyal ve üretim şeklinin sesefarklı farklı etkileri var. Ama uçuk da sonuçlar beklemen hata olur zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: Begonvill

Eklemeyi unutmuşum ,
    Yamaha A-720-qed connect-Sony cdp-295-Wharfedale 9.6-altlarda monster sub kablosu,üstlerde 2,5 luk 0,07 hama kullanıyorum ,
    yapılacak değişiklik bu bileşenlere etkisi olacaksa deneyeyim, yok arkadaş bu bileşenlerle bir şey anlamazsın diyorsanız masraf yapmayayım,
    üstad yine milleti masrafa soktun
    saygılar

• Sorum yanlış anlaşıldı herhalde , değişiklik derken granit ve ölçülerin daha büyük olması idi yanlış sormuşum özür dilerim,
    Daha önceki connect kablolarım hama idi ,Qed Qunex2 de değişim yaşadım sizinde deyişinzle AR daha da güzeldir,bazıları da vanden diyor hepsi iyi olabilir fakat hepsini denemek tüketici gücü malum,
    bilgi için teşekkürler üstad bilgi akışının devamını dileriz
    saygılar

ekleme ; özür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Begonvill -- 27 Ağustos 2009; 14:15:14 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.