Şimdi Ara

Seste, Spike, Sert granit ve mermer ilişkisi! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
8
Favori
42.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu arada bu kadar çok granite 40 TL çok iyi para, ben resmen kazık yemişim

Artık malzemeleri hazır müşterisi gelmişken paraya çevirelim diye düşünüyorlar ve normal parasını çekiyorlar.Oysaki hiçbir işlerine yaramayacak boyutlardaki parçalar bunlar.Ben çok samimi olmasamda tanıyordum aldığım yerde çalışan çocuğu o nedenle biraz düşük tuttu galiba nispeten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edmontdante -- 21 Ocak 2009; 10:57:17 >
  • Arkadaşlar Sub için Mermer/Granit tavsiye edermisiniz, kullanan arkadaşlar varsa seste nasıl bir değişiklik yaptığını paylaşırsanız sevinirim.

Kullandığım Sub Jamohttp://www.connectedliving.us/product_detail.php?ID=252

Laminat Parke zemin üzerinde plastik küt ayaklarıyla duruyor ve spikelarım yok, istediğim kalite bas alamıyorum muhtemelen hem sürücü hem de port altında olduğu için.

Spike olmasa da granit üzerine koymam sese olumlu katkı yaparmı acaba?.

Aslında sinema performansı tatmin edici ancak müzikte kaliteli bas alamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattiss -- 30 Ocak 2009; 15:14:13 >
  • arkadaşlar benim JBL-E150 subwooferım evimin tabanı halıfilex sizce altına mermer koymalımıyım nasıl olur ne dersiniz vereceğiniz cvb gerçekten benim için çok önemli!!!

PIONEER VSX-C100 A/V RECEVİER--- PIONEER S-V230A-W HOP.----JBL-E150 SUBWOOFER---- PHILIPS DVD
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet-x

arkadaşlar benim JBL-E150 subwooferım evimin tabanı halıfilex sizce altına mermer koymalımıyım nasıl olur ne dersiniz vereceğiniz cvb gerçekten benim için çok önemli!!!

Sub ın altına degilde üstüne koyarsan daha çok işe yarar. Yada granit bile olmasa bir ağırlık koymanda fayda var.
  • değerli oronra neden herkes mermeri /graniti sub un altına koyarken ben üstüne koyuyorum ??? bir anlam veremedim açıklama yapabilirmisin
  • Altında halıflex var demişsiniz.
    oronra sanırım bass seslerde titresimden dolayı yer değiştirme mesi ve daha sağlam yere basması için önermiş.
    Dikkat ederseniz granit dememiş ağırlık ta olur demiş.
    quote:

değerli oronra neden herkes mermeri /graniti sub un altına koyarken ben üstüne koyuyorum ??? bir anlam veremedim açıklama yapabilirmisin
  • Bırak olduğu gibi kalsın. Spike olmadan bunları yapmanın çok anlamı olmaz.
    quote:

Orjinalden alıntı: murattiss

Arkadaşlar Sub için Mermer/Granit tavsiye edermisiniz, kullanan arkadaşlar varsa seste nasıl bir değişiklik yaptığını paylaşırsanız sevinirim.

Kullandığım Sub Jamohttp://www.connectedliving.us/product_detail.php?ID=252

Laminat Parke zemin üzerinde plastik küt ayaklarıyla duruyor ve spikelarım yok, istediğim kalite bas alamıyorum muhtemelen hem sürücü hem de port altında olduğu için.

Spike olmasa da granit üzerine koymam sese olumlu katkı yaparmı acaba?.

Aslında sinema performansı tatmin edici ancak müzikte kaliteli bas alamıyorum.

• quote:

değerli oronra neden herkes mermeri /graniti sub un altına koyarken ben üstüne koyuyorum ??? bir anlam veremedim açıklama yapabilirmisin

Elendil doğru anlamış,

Zaten halıfle in üzerinde, altına granit koymana pek gerek yok ama üstüne bir ağırlık koyarsan Elendilinde dediği gibi rezonansı önlersin, bas lar daha tok çalar.
  • Peki bu durumda ses halıfleksin içerisinde yutulup kaybolmaz mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

quote:

Elendil doğru anlamış,

Zaten halıfle in üzerinde, altına granit koymana pek gerek yok ama üstüne bir ağırlık koyarsan Elendilinde dediği gibi rezonansı önlersin, bas lar daha tok çalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasif@ -- 31 Ocak 2009; 14:22:32 >
  • spike görünümden başka bir iş deildir hoparlörü zemine oturtdurun tamamdır iş . basın tok calmasını isterseniz hoparlörün üstüne ağırlık koyun .coğu markanın kabinlerinin ağır olması sebebi nedir sizce . kesinlikle spike ler basın tok calmasına etki etmez ama güzel görünür o ayrı tabiki .
  • süper cüp;
    Bütün topiğin ana temasına zıt olmuş bu görüş.
  • valla arkadaşım elimde 7 yada 8 cift kabin hoparlör var hiçbirinde yazılan kadar basların toklaşması farkettirecek kadar fark yok kesinlikle ben tam tersi üstüne ağırlık koyun diyorun hoparlör salınımından dalayı kabinde gelen rezonansa daha etkili ben denedim ve fark ı anladım sebebi bu sizde deneyin duyun

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasif@ -- 31 Ocak 2009; 17:56:12 >
  • sbebini yaz da ben de güliyim
  • Arkadaşım 5 sayfa boyunca yazılanları, yapılan yorumları hiç mi okumadın da pat diye böyle bir laf ortaya atıyorsun? Bunca insan yanılıyor da bir tek sen mi bu işi biliyorsun. Bari lafına "bana göre" diye başlasaydın da bir anlamı olsaydı. İşte bu nedenle gülüyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: süper cüp

sbebini yaz da ben de güliyim
  • sence 5 sayfa yazılan yazılarda alıp evine hoparlörü koymaktan ve söylenenleri tekrarlamaktan başka kabin yapıp yazlanları deneyip farkını araştıran varmı . bunu deneyenler forumun tamamında 6 kişiyi gecmez . bir tanesi örnek veriyim ikarahal diye bir arkadaşım bence onun yazılarını iyi okuyun
  • eve bir arkadaşın geldiğinde müzik sistemine arkanı dön ve kulaklarını elinle tıka ve arkadaşına bir hoparlörün altından mermeri almasını söyle . sonra yine arkanı dönmeden müzik sistemini ac ve fark olup olmadığını anlaya bilcekmisin acaba hangi hoparlörün altından mermer alınmış bir den e bakalım farkı anlaya bilcekmisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: süper cüp

eve bir arkadaşın geldiğinde müzik sistemine arkanı dön ve kulaklarını elinle tıka ve arkadaşına bir hoparlörün altından mermeri almasını söyle . sonra yine arkanı dönmeden müzik sistemini ac ve fark olup olmadığını anlaya bilcekmisin acaba hangi hoparlörün altından mermer alınmış bir den e bakalım farkı anlaya bilcekmisin

Ya anlarsa..?????

• quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx
    Ya anlarsa..?????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasif@ -- 31 Ocak 2009; 23:37:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kasif@

quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx
    Ya anlarsa..?????

biraz zor anlar

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.