Merhaba arkadaşlar. Yeni bir kasa topladım ve "ucuz ama güzel görünen" her türlü modifikasyonu yapmak istiyorum. Daha önce hiç kasa modifikasyonu filan yapmadım ve bu ilk olacak...
Geçenlerde ledli çakmağımla oynarken aklıma bir fikir geldi: Bu ledi hdd ışığı olarak ön panele takacaktım =) Ön panelde mavi renkli saydam bir bölüm var, onun iç tarafına taktım ve gayet güzel oldu. Harddisk çalıştıkça yanıyor meret...
Şimdi ben bunu harddiskten ayırıp sese duyarlı hale getirmek istiyorum, aynı sese duyarlı neonlar gibi. Sorularım:
1-Sese duyarlı hale getirmek için "sese duyarlılığı" sağlayacak parça ne olabilir? 2-Bu sese duyarlılığı ayarlı bir direnç ile azaltmak-artırmak mümkün mü? 3-İstediğim düzeneği nasıl kurarım? Ayrıntılı açıklama yapabilecek olan var mı? (tabii ki vardır :P) 4-3 tane dandik saat pili benzeri pillerle çalışan led, güç kaynağından hangi güç çıkışı ile beslenmelidir? 5-Kasanın iç tarafına, alt kısmına kabloları kapatacak şekilde ayna döşesem nasıl görünür sizce?
Sorularım bu kadar... Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkürler...
vumeter diyoruz biz ona forumda necoinside a ait ayrıntılı anlatımı mevcut biraz bakınırsan görürsün ayna olayıda güzel olabilir
quote:
Orjinalden alıntı: mc.kork
vumeter diyoruz biz ona forumda necoinside a ait ayrıntılı anlatımı mevcut biraz bakınırsan görürsün ayna olayıda güzel olabilir
ona bakıodum şimdi de aradığım o deil. Sadece tek led olcak ve belirli bir db miktarını geçince yanacak. O düzeyide necoinside ın yaptığı vumeter daki vanaya benzeyen parçalar yapacak anladığım kadarıyla =)
eee yardım edecek kimse yokmu =(
kardeş ledleri vu-meter devresi ile yapabilirsin...yada aç hoparlörün wooferini...woofer uçlarından + ve - olmak üzere kablo çek....araya 1k lık yada 560 ohm luk direnç tak...sonra o uçlarıda ledlere bağla....ledle ilgili her konuda yardımcı olabilirim...
kardeş ledleri vu-meter devresi ile yapabilirsin...yada aç hoparlörün wooferini...woofer uçlarından + ve - olmak üzere kablo çek....araya 1k lık yada 560 ohm luk direnç tak...sonra o uçlarıda ledlere bağla....ledle ilgili her konuda yardımcı olabilirim...
saol kardeş ama şöyle bir durum var: woofera bağlarsam ledi nasıl kasanın ön panelinde kullanacağım :S VuMeter dediğiniz şey bilgisayardan herhangi bir port + program kullanarakmı çalışıyor yoksa direk sese mi duyarlı?
ses kartındaki yeşil olan çıkışa yada anakart üzerindeki yerlere bağlıyabilirsin....herhangi bir program gerektirmiyor!woofere bağlarsanda kabloyu uzun tut bağla kasaya!
ses kartındaki yeşil olan çıkışa yada anakart üzerindeki yerlere bağlıyabilirsin....herhangi bir program gerektirmiyor!woofere bağlarsanda kabloyu uzun tut bağla kasaya!
ses kartındaki yeşil olan çıkışa hoparlörlerim bağlı! woofera bağlamak mantıklı değil! anakart üzerine bağlasam ne olcak ob ses kartını kapatıyorum! sese duyarlı neon mantığında çalışacak bir sistem arıyorum yokmu ya!?
aslında bende öyle bişey var ama...vu-meter devresi bağlı ama neon led gibi!
quote:
Orjinalden alıntı: ermanunal01
aslında bende öyle bişey var ama...vu-meter devresi bağlı ama neon led gibi!
nasıl bişeyki o anlatırmısın biraz??
kardeş forumda biraz ararsan neco abimin açtığı bir konu!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme