Şimdi Ara

Ses Yükseltme Devresi Arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a. Arkadaşlar benim elimde 8 Ohm 0,5 W lık ufak bir hoparlör var. Bilgisayara bağladığımda ses az çıkıyor amfi devresi gibi ufak bir devre var mı acaba sesi yükseltmek için kullanacağım. Ve eğer böyle bir devre varsa ve olursa telefon mp3 gibi şeylerdede kullanabilirmiyim ?

Elimde Bu hoparlörden 2 tane var. ufak bir kutu içine devreyi sığrıdırp devreyi batarya ile çalıştırmayı düşünüyorum taşınabilir şeklinde.. acaba olur mu ?

• bildiğim kadarıyla olur...
  • hocam olurda elinde gerekli temel malzemeler yoksa pahalı olur yapmasi. Hemde gorseli iyi olmaz. En guzeli bim gibi yerlerde yada alısveris sitelernde ses bombalari var onlara bak 20 lira civarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmix

hocam olurda elinde gerekli temel malzemeler yoksa pahalı olur yapmasi. Hemde gorseli iyi olmaz. En guzeli bim gibi yerlerde yada alısveris sitelernde ses bombalari var onlara bak 20 lira civarı

Hocam haklısınız da malzemesi pek bişey tutacağını zannetmiyorum küçük bi amfi devresi için ,, bir şeylerle uğraşmak istediğimden böyle bir konu açtım. Aslında Malzemelerde sıkıntı değil bi tanıdıktan alıyorum. biyerleden temin ediyorum bi devre buldum MPSW45A diye bir transistör var bu devrede bırak tanıdığı hangi elektronikçiye gitsem böyle bir transistör yok diyor ve devrenin çalışacağı da meçhul Devre :  Ses Yükseltme Devresi Arıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakupdurmus -- 29 Mart 2013; 21:52:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bankom54

quote:

hocam olurda elinde gerekli temel malzemeler yoksa pahalı olur yapmasi. Hemde gorseli iyi olmaz. En guzeli bim gibi yerlerde yada alısveris sitelernde ses bombalari var onlara bak 20 lira civarı

Hocam haklısınız da malzemesi pek bişey tutacağını zannetmiyorum küçük bi amfi devresi için ,, bir şeylerle uğraşmak istediğimden böyle bir konu açtım. Aslında Malzemelerde sıkıntı değil bi tanıdıktan alıyorum. biyerleden temin ediyorum bi devre buldum MPSW45A diye bir transistör var bu devrede bırak tanıdığı hangi elektronikçiye gitsem böyle bir transistör yok diyor ve devrenin çalışacağı da meçhul Devre :

TDA7052 ile bir anfi yap hocam işini rahat görür. ben malzemelerden kasıt baskı devre yapacaksan plaket, perhidrol, yazıcı, hobi matkabı, lehim aleti cart curttan bahsetmiştim aslında

• Hocam ben meslek lisesi bilişim bölümü öğrencisiyim ama elektronik bölümüne bunları halledebilirim sanırım. Bütün araç gereç mevcut baskı devresini falan yaparım yaptırırım Hocam TDA7052 Devresi dediğiniz  Ses Yükseltme Devresi Arıyorum ' mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakupdurmus -- 31 Mart 2013; 23:18:55 >

• quote:

Hocam bende 2 tane batarya var kendi telefonumun bataryasından hariç o gönderdiğiniz TDA7053 devresi bataryayla çalıştırır sanırım ? bayaryada 3,7 V yazıyor batarya bittikçe V u düşer mi ?

ayrıca bu devredeki VR1 5K yazan eleman potans mı ? sesi devrenin üzerinden kısıp açabilecekmiyim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Hocam bende 2 tane batarya var kendi telefonumun bataryasından hariç o gönderdiğiniz TDA7053 devresi bataryayla çalıştırır sanırım ? bayaryada 3,7 V yazıyor batarya bittikçe V u düşer mi ?

ayrıca bu devredeki VR1 5K yazan eleman potans mı ? sesi devrenin üzerinden kısıp açabilecekmiyim ?

evet çalışır. 2 batarya varsa birinin artısını birinin eksisiyle birleştir 7,4 volt olsun daha kaliteli ses alırsın. evet oradaki pot. sesi devre üzerinden açık kapatırsın bu devreye yapacaksan girişe seri bir kondansatör bağla
  • quote:

Hocam ben meslek lisesi bilişim bölümü öğrencisiyim ama elektronik bölümüne bunları halledebilirim sanırım. Bütün araç gereç mevcut baskı devresini falan yaparım yaptırırım Hocam TDA7052 Devresi dediğiniz  Ses Yükseltme Devresi Arıyorum ' mi

http://www.youtube.com/watch?v=Z-RHKYjQVfE

izle

• quote:

quote:

Hocam ben meslek lisesi bilişim bölümü öğrencisiyim ama elektronik bölümüne bunları halledebilirim sanırım. Bütün araç gereç mevcut baskı devresini falan yaparım yaptırırım Hocam TDA7052 Devresi dediğiniz  Ses Yükseltme Devresi Arıyorum ' mi

izle

Hocam tam istediğim gibi şuan hafta yazılı haftası bir sürü yazılıya girip çıkıyorum bu hafta bi bitsin sonra olucak inş bir şeyler
    Yardımların için teşekkürler

• MPSW45A npn darlington transistör bunun yerine istersen bd139 istersen bc547 kullanırsın ama tda entegreli sistem daha iyi ses verir.transistör distorsyon yapar.tda Entegrede bu yok.küçük de olsa mutlaka soğutucu kullan.tda entegrenin stereo olanları ile iki kanalı da bir entegreden sürebilirsin.Philips'in sitesinden araştır uygun TDA entegreyi bulursun kolayca
  • Yarim watt icin Lm386 yeter de artar. Hem ucuz olur. Internette bu konuda bir suru devre bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mardina

MPSW45A npn darlington transistör bunun yerine istersen bd139 istersen bc547 kullanırsın ama tda entegreli sistem daha iyi ses verir.transistör distorsyon yapar.tda Entegrede bu yok.küçük de olsa mutlaka soğutucu kullan.tda entegrenin stereo olanları ile iki kanalı da bir entegreden sürebilirsin.Philips'in sitesinden araştır uygun TDA entegreyi bulursun kolayca

Aynen bu MPSW45A darlington transistör Hocam 4 5 elektronikçi gezdim böyle bi kondansatör yok diyorlar satmıyoruz falan dediler yerine başka bir şey verdiler oda çalıştırmadı
    Hocam o ufak soğutucuların kendilerine hayrı yok ki

• Lm386  Ses Yükseltme Devresi Arıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: razor9119

Yarim watt icin Lm386 yeter de artar. Hem ucuz olur. Internette bu konuda bir suru devre bulabilirsin.

Hocam buradaki devre ne devresi ? baya iyi ses çıkarıyor sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakupdurmus -- 5 Nisan 2013; 23:43:21 >

• quote:

Lm386  Ses Yükseltme Devresi Arıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: razor9119

Yarim watt icin Lm386 yeter de artar. Hem ucuz olur. Internette bu konuda bir suru devre bulabilirsin.

Hocam buradaki devre ne devresi ? baya iyi ses çıkarıyor sanırım

Lo-fi ses icin lm386 oneririm. 1 watt'a kadar cikis alabilirsiniz. lm386-1n modelinde ise max yarim watt distortionsiz cikis alabilirsiniz. Tabi distortion onemli degilse 1 watt hatta daha fazla alabilirsiniz. Ancak lm386-4n modelinde ise distortion olmadan 1 watt cikis alabiliyorsunuz. Datasheetten bakabilirsin. Verdigim degerler tam dogru olmayabilir.

Hi-fi ses icin TDA2030 gibi modelleri oneririm. 18w cikisa sahip. TDA20 serisinden baska modellere de bakabilirsin.

Bu da benim kullandigim devre;

Cikis kapasitorunu ne kadar yuksek tutarsan o kadar temiz ses alirsin. Semadaki switch gain degisimini sagliyor. Switch acikken gain 20 kapaliyken 200. Gain=20'deyken distorion az oluyor. Datasheette miktarida yaziyor. Lm386 ile max 200 gain alabilirsin. 200'deki distortion degerine datasheetten bakabilirsin. Birde cikis kapasitoru sesin seviyesini de etkiliyor. Yuksek kapasitor yuksek ses sagliyor. Ancak temiz ses icin 220uF'de yeterlidir. Giris kapasitorunu de yukseltmeyi dene istersen. Eger devreyi kulaklikla kullanacaksan cikis gucune dikkat etmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 8 Nisan 2013; 12:29:21 >

• 2822M yap streeo 2x1W
    386 monodur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.