Şimdi Ara

Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar sonunda aradığım süngeri buldum ama pahalı tabi tabakasını 7 milyona aladım. Bazı arkadaşlar nerelerde satılıyor diye soruyor hep forumda, yapı marketlere baksınlar orlarda oluyor koçtaşda gördüm ben aldım bir tabaka.

    İşte buda süngerin resmi.

     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)


     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)


    Kaplama işlemi yaptım ve bunuda imkanım varken forumda paylaşmak istedim beki işinize yarar


    Gelelim malzemelere, bu işlemi yapmak için,

    1 tabaka ses yalıtım süngeri
    Makas
    çift taraflı bant
    maket bıçağı
    kağıt kalem
    Creative P5800 subwoofer

    Ve işleme başladım,

    Önce malzemelerimi düzgüncene hazırladım

     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)



    daha sonra sökme işlemine başladım ve wooferın arka kapağındaki vidaları sökerek anfiyi dışarı çıkarttım

     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)


    İçini şöyle bi inceledim sanki uğultu yapmaya müsait bir yapısı vardı kabinin sadece bir port bir woofer birde anfi var biraz süngerle bu uğultuyu kesmeyi hedefliyordum.

     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)



    Daha sonra çizimlere başladım ölçüleri aldım kağıda bir taslak çıkarttım pek benim wooofer a benzemese önemli olan resim üstünde ölçüleri görmemdi. Ölçüleri alırken dikkat edilecek bir nokta var dışardan beri ölçü alırsanız sünger içeri büyük geliyor bunun nednide yarım santim tahta kalınllığı vada ondan bu yüzden buna göre hesapladım ve ona göre kestim süngeri.

    İçerde birde tahta vardı takoz yani anfi onun üstüne oturuyordu onund aölçüsünü alıp delik eçtım o tahta için

     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)


    Ve kesme işleminden sonra ilk tabakamızı yerleştirdik içeri.

     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)


    Burda anfi sürgülü bir şekilde içeri girdiğinden piramitlerin kafasına sürtüyordu süngeri terkar çıkarıp pramitlerin uçlarındna biraz kırptıkdan sonra tekrar yerleştirdim ve anfi rahat girdi içeri

    İlerleyen dakikalarda biraz mola verdim ve avrupa yakasının keyfini çıakrttım sonra tekrar işe koyuldum ve wooferın bulunduğu tarafı yapmaya başladım onuda aynen ölçerek hallettim ve içine yerleştirdim ve son hali böyle oldu

     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)


     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)



    Şimdi diyeceksiniz ki ee kabinin hacmi küçüldü , evet malesef bu dez avantaj teşkil etti diye düşündüm bende fakat test ettiğimde hiçde böyle değildi.

    Bu işlemden sonra izlenimlerimi merak ediyorsanız şöyle diyebilirim, uğultu yüzünden fazla bass açamazdım bazı frekanslarda bariz uğultu yapar bu yüzden yumuşak bass seslerini de duyamazdım bazı parçalarda her parçada değil tabi. Örneğin herkesin başına gelmiştir arabada ya da kulaklıkda bir basslı parça dinler ama ss sisteminde arabada ve kulaklığında duyduğu gibi değdişik bass esleri alamaz. İşte bunlar yarı yarıya kayboldu subwooferdan daha fazla verim almaya başladım. Bass sesleri yumuşadı uğultuları sünger emdi.

    Şimdi tek eksiğim akustik odada bassı koyacak düzgün yer bulamadım oda da yerleştirme şeklim bassı köşelere koymaya müsade etmiyor. Eski evimde iyidi ama burda biraz sıkıntı çekiyorum fakat o bassdaki anlamsız uğultuların geçmesi beni oldukça sevindirdi.

    Buda wooferın anfisi merak edenler için


    arkadaşlar bazı resimler çıkmıyor bende anlamadım url falan düzgün fakat forumda çıkmıyor bu yüzden istenyeler için tüm resimleri buraya upload ettim indirmek isteyen olursa indirebilir

    http://rapidshare.com/files/79363875/suenger.rar.html

    linki kopyalaıp tarayıcınıza yapıştırın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 27 Aralık 2007; 13:05:14 >







  • vayy be güzel iş.. peki nasıl bi yararı oluyo onu anlatırmısın... bas verirken performansı vs. si etkilenmiyo mu ? ses yalıtım yapınca daha çok dez avantanjı olur gibi geldi bana nedense
  • -MANYETİK KORUMASI YOK BUNUN PC NN YANINA KOYUNCA SORUN YARATMIYOR MU?
    -EGER SESTE HERHANGİBİR İYİLİK BELİRTİSİ WARSA BENDE X540 YAPAYIM MI GEREK OLURMU ACABA (GARANTİSİ BİTSİNDE) BU ARADA ELİNE SAGLIK GÜZEL ÇALIŞMA OLMUŞ HA




    düzeltme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİLÂL85 -- 27 Aralık 2007; 13:25:18 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    vayy be güzel iş.. peki nasıl bi yararı oluyo onu anlatırmısın... bas verirken performansı vs. si etkilenmiyo mu ? ses yalıtım yapınca daha çok dez avantanjı olur gibi geldi bana nedense



    Vallaha pek bi dez avantajını görmedim zaten başka apartmana taşındık son ses deneme fırsatım olmadı. normal seviyelerde dinliyorum ve öncekine göre uğultular azaldı.

    Hani bazı şarkılarda bom bom diye bass vururken bide aralarda voooooouuuuu diye ses çıkarya müziktendir o , işte o normal seviyede değilde içi bomboş olunca uğultu fazlalaşıyordu. Şimdi bu kaplama çoğunu emdi. Bass sesleri kısılmadı eskisi gibi gene.

    Dez avantajından çok avantajını gördüm diyebilirim. Bir aklıma gelen şey acaba ısınma sorunu olur mu başka bişey yok aklımda yani

    Aslında büyük sistemlerden olsa geniş kabin ve daha güçlü woofer bide böyle kaplansa bence harika olur denemeden bişey denileme gerçi ama sendeki sistem olsa bende merakdan denerdim bi


    quote:

    Orjinalden alıntı: bilal01

    -MANYETİK KORUMASI YOK BUNUN PC NN YANINA KOYUNCA SORUN YARATMIYOR MU?
    -EGER SESTE HERHANGİBİR İYİLİK BELİRTİSİ WARSA BENDE X540 YAPAYIM MI GEREK OLURMU ACABA (GARANTİSİ BİTSİNDE)



    evet manyetik koruması yok monitörün yanına koymuyorum zaten yerde duuryor genelde ama bikere denedim yanına getirdim 4 parmak mefaseye yerkeştirdim çok az etkilendi. Uydularda da yok böyle koruma fakat monitörün öününe getiriyorum zerre etkilenmio anlamadım nasıl oluyo bu iş.

    X540 bassların kalitesi ile bilinen bi set zaten bi yap istersen iyi olur kanaatindeyim.

    Tabi doğacak hasarlardan kişilerin kendisi sorumludur mesuliyet kabul etmem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 27 Aralık 2007; 13:26:01 >




  • Yazılımcı Online

    Guzel calısma tebrikler. Bu tur sonumleme malzeme uygulamaları kabin icindeki yansımaları en aza indirir ve daha yumusak,derin, uzamayan, kontrollu bir alt frekans cevabı almanızı saglar. Bos bir odada konusun, birde esyalı odada konusun cok fark hissedersiniz. Yada bos kabinin icine dogru konusun ve birde sonumleme malzemesi koyduktan sonra konusun yine cok fark oldugunu goreceksiniz. Amplinin ısınma konusunda bir dezavantajıda olmaz. Cogunukla cok guclu kabinlerde sogutucular dıs tarafta olacak sekilde konumlandırılır. Hacim kuculsede getirisi daha fazla olacagından goz ardı edilebilir. Bu tur sonumleme malzemesi cok koyulmamalı. Senin uygulamanda da fazla degil zaten. Bu tip multimedya urunler oyun, sinema amaclı oldugundan ugultulu, yogun bir bas versin ilk etkisi fazla olsun diye sonumlendirme koyulmayabilir. Ama muzik dinlemede yada uzun vadede isin rengi cok degisir. Muzikte boyle kontrolsuz abartı bir bas cok rahatsız eder. Sony nin FH serileride ugultu yapar mesela. Kabin derin ve buyuk ici bombostur. Birde buyuk port koyarlar is hepten karısır. Kel alaka kontrolsuz bir altfrekans cevabı verir. Bu tip kabinleriniz varsa izocam, pamuk, akustik sunger, kumas parcaları, elyaf gibi uygulamalarda olumlu netice alırsınız. Hatrı sayılır speaker urunlerde mutlaka bu sonumleme uygulamaları olur ve olmazsa olmazlardandır.




  • İşçiliğinizi tebrik ediyorum çok güzel çalışma olmuş...
    Ben Logitech z-5500 kullanıcısıyım.. Sistemim film amaçlı olduğu için müzik dinlerken sub'ın verdiği tepki beni tatmin etmiyor.. Basslar olması gerektiğinden fazla uzun.. Kısa ve sert basslar daha çok hoşuma gidiyor.. Acaba sub kabininde bu tür sönümleme malzemesi varmıdır? Eğer yoksa verdiğin resimler doğrultusunda kabinin içini kaplamayı düşünüyorum.. Sonuç olarak basslar istediğim kıvama gelirmi? Saygılar..
  • geçenlerde bi arkadaş z5500 ün içinin resimlerini eklemişti yanlış hatırlamaıyorsam içinde herhangi bi kaplama yoktu bende bi ara megaworks ümün içini açmıştım ondada yoktu şu ana kadar woofer kabininin içi özel bir malzemeyle kaplanmış olan set olarak s750 ye rastladım bence setin garantisi bitmediyse içini açmaya kalkışma equalizer ayarlarıyla halletmeye çalış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses yalıtımı ve cam filmi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emre6128

    geçenlerde bi arkadaş z5500 ün içinin resimlerini eklemişti yanlış hatırlamaıyorsam içinde herhangi bi kaplama yoktu bende bi ara megaworks ümün içini açmıştım ondada yoktu şu ana kadar woofer kabininin içi özel bir malzemeyle kaplanmış olan set olarak s750 ye rastladım bence setin garantisi bitmediyse içini açmaya kalkışma equalizer ayarlarıyla halletmeye çalış


    EQ ayarlarının da bi sınırı var
    Yazılımla gelen crossover ayarlarıyla bile oynadım.. Default ayarlarına göre baya bi gelişme kaydettim ama sonuç yine donanımda bitiyo :/




  • güzel bi düşünce bi aralar bende bi kabine yapmıştım ama elyaf plakayla yapmıştım sesteki muhteşem değişime inanamamıştım eline sağlık.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Foruma daha yeni girebildim işlerim vardı biraz.


    quote:

    Orjinalden alıntı: ikarahal

    Yazılımcı Online

    Guzel calısma tebrikler. Bu tur sonumleme malzeme uygulamaları kabin icindeki yansımaları en aza indirir ve daha yumusak,derin, uzamayan, kontrollu bir alt frekans cevabı almanızı saglar. Bos bir odada konusun, birde esyalı odada konusun cok fark hissedersiniz. Yada bos kabinin icine dogru konusun ve birde sonumleme malzemesi koyduktan sonra konusun yine cok fark oldugunu goreceksiniz. Amplinin ısınma konusunda bir dezavantajıda olmaz. Cogunukla cok guclu kabinlerde sogutucular dıs tarafta olacak sekilde konumlandırılır. Hacim kuculsede getirisi daha fazla olacagından goz ardı edilebilir. Bu tur sonumleme malzemesi cok koyulmamalı. Senin uygulamanda da fazla degil zaten. Bu tip multimedya urunler oyun, sinema amaclı oldugundan ugultulu, yogun bir bas versin ilk etkisi fazla olsun diye sonumlendirme koyulmayabilir. Ama muzik dinlemede yada uzun vadede isin rengi cok degisir. Muzikte boyle kontrolsuz abartı bir bas cok rahatsız eder. Sony nin FH serileride ugultu yapar mesela. Kabin derin ve buyuk ici bombostur. Birde buyuk port koyarlar is hepten karısır. Kel alaka kontrolsuz bir altfrekans cevabı verir. Bu tip kabinleriniz varsa izocam, pamuk, akustik sunger, kumas parcaları, elyaf gibi uygulamalarda olumlu netice alırsınız. Hatrı sayılır speaker urunlerde mutlaka bu sonumleme uygulamaları olur ve olmazsa olmazlardandır.


    Aynı sizin dediğiniz gibi düşündüm bende oda örneği benimde aklıma gelmişti ondan esinlendim bide şu internette kabin yapanları gördüm hep hele dev gibi bir su woofer yapan birisi vardı yabancı sitede içini elyafla dolduruyordu onlardan esinlendim. Dedim bi deniyeyim bi. Sonra Bu ses yalıtım malzemesini görünce normal bir kumaş ya da elyaf yerine bunun daha etkili olacağını düşündüm ve bunu aldım. Dediğim gibi sesde inanılmaz derece güzelleşme oldu. Ayırca film izlerken bir patlma sahnesinde bazı sesler vuuuuuu die çıkmıyorda daha doygun çıkıyor sanki daha kaliteli bir sistem varmış gibi. Odam da küçük olduğundan çok tatmin edici bass almaya başladım. Tek eksiğim akustiği tutturamadım uyduların dizilimleri iyi oldu fakat wooferı nasıl koysam karar veremedim. Kablo derdi çıkıyor uzaklaştırınca da

    buda odamın resmi

    resim çok büyük oldu forumu bozdu panorama çekmiştim bu yüzden sadece link veriyorum

    http://img140.imageshack.us/img140/4302/dsc00331iy7.jpg



    quote:

    Orjinalden alıntı: Ruth1ess

    İşçiliğinizi tebrik ediyorum çok güzel çalışma olmuş...
    Ben Logitech z-5500 kullanıcısıyım.. Sistemim film amaçlı olduğu için müzik dinlerken sub'ın verdiği tepki beni tatmin etmiyor.. Basslar olması gerektiğinden fazla uzun.. Kısa ve sert basslar daha çok hoşuma gidiyor.. Acaba sub kabininde bu tür sönümleme malzemesi varmıdır? Eğer yoksa verdiğin resimler doğrultusunda kabinin içini kaplamayı düşünüyorum.. Sonuç olarak basslar istediğim kıvama gelirmi? Saygılar..



    teşekkür ederim sağolun. Şimdi Z5500 ün içi nasıldır tam bilemiyecem ama gördüm gibi hatırlıyorum ve sanırım içinde yalıtım malzemesi yoktu. Z-5500 ün bassları yumuşaktır bikere teknosada dinleme fırsatım oldu vallaha benim wooferdan normalde dan dan tahtaya vurur gibi bass sesi gelirdi bazı frekanslarda müzikde rahatsız ederdi bu yüzden sesi yumuşatmak ve uğuldayan bassı kesmek için bu yöntemi denedim ben ve başarılıda oldum. Şimdi kısa ve sert basslar için bildiğim kadarı ile tabi işin üstadları daha iyi bilir , bass kabinin hacminin küçülmesi ile oluyor.

    Ama tabi içinde yalıtım malzemesi olmadığından da oluyor olaiblir. Bende olsa o set merakdan denerim valla elin yatkınsa bi yerlerini bozman diyorsan al böyle bi sünger dene ezbere bişey demek yanlış olur yanıltmak istemem seni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 27 Aralık 2007; 21:21:14 >




  • Yazılımcı Online

    Alt frekanslar ozellikleri koseleri cok severler. Eger yogun guclu bas istiyorsan printer altında koseye yada masanın ic sag tarafına koyman gerekiyor. Yerde olması sart. Ayrıca portu duvara cevirirsen akustik acıdan duvarıda kullanmıs olursun. Tabi burda portun duvara yakınlıgı nemli cok yakın yada cok uzak olmayacak deneyerek en iyi mesafeyi bulacaksın. Portu duvar degilde oda icinde cevirirsen bas siddedin yumusar. Eger dogal yumusak bas istiyorsan masanın sol dıs tarafına ve portuda oda icine cevirmen yeterli. Tek sub lı sistemlerde bir avantaj vardır. Alt frekanslar geriye bukulerek hareket eder. Bu yuzden esyalar, duvarlar dan yansır ve soguk, sıcak bolgeler olusur. Tek sub lı sistemlerde bu olay daha az olur.
    Bas frekans acısındanda soyle anlatayım. Oda ortasında tavandan iple asılı bir kabin dusunun. Bu kabini aynı noktada yere koydugunuzda 3dB artıs olur. Duvara yaklastırdıgınızda 3 dB daha artar. Koselere koydugunuzda ise bir 3 dB daha artar. Ilk hali ile koselerin farkı 9 dB ki ciddi bir farktır. Bunları ayar yaparken kullanırsan faydası olacaktır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ikarahal

    Yazılımcı Online

    Alt frekanslar ozellikleri koseleri cok severler. Eger yogun guclu bas istiyorsan printer altında koseye yada masanın ic sag tarafına koyman gerekiyor. Yerde olması sart. Ayrıca portu duvara cevirirsen akustik acıdan duvarıda kullanmıs olursun. Tabi burda portun duvara yakınlıgı nemli cok yakın yada cok uzak olmayacak deneyerek en iyi mesafeyi bulacaksın. Portu duvar degilde oda icinde cevirirsen bas siddedin yumusar. Eger dogal yumusak bas istiyorsan masanın sol dıs tarafına ve portuda oda icine cevirmen yeterli. Tek sub lı sistemlerde bir avantaj vardır. Alt frekanslar geriye bukulerek hareket eder. Bu yuzden esyalar, duvarlar dan yansır ve soguk, sıcak bolgeler olusur. Tek sub lı sistemlerde bu olay daha az olur.
    Bas frekans acısındanda soyle anlatayım. Oda ortasında tavandan iple asılı bir kabin dusunun. Bu kabini aynı noktada yere koydugunuzda 3dB artıs olur. Duvara yaklastırdıgınızda 3 dB daha artar. Koselere koydugunuzda ise bir 3 dB daha artar. Ilk hali ile koselerin farkı 9 dB ki ciddi bir farktır. Bunları ayar yaparken kullanırsan faydası olacaktır.



    Çok sağol Masa ile yazıcının bulunduğu çekmece arasında tam woofer a göre bir bosluk vardı oraya koydum ve eğilip wooferdan aldığım kaliteli yumuşak basslar koltuğuma oturdup dnlediğimdede hemen hemen aynıydı. Sağımda durması daha iyi oldu fark etmez dedim ama fark etti gerçekten. Bide altına şu ses yalıtım süngerim varua ondan 1 tabaka arttmıştı tam wooferın altına gelecek şekilde onuda altına koydum sanki daha bi iyi oldu gibi ya da piskolojik olarak insan iyileştiğini hissediyo




  • Sub unitesi hafifse ve yuksek seste kabin titresim yapıyorsa, yerinden oynuyorsa, yerle direkt temasta olumsuz etkiler olur. Boyle bir durum var ise altına sunger koyman yada ustune agırlık koyarak stabil hale getirmen faydalı olacaktır.
  • Güzel olmuş..
  • Ben de zamanında Philips mms430'da denemeyi düşünmüştüm ama garantisi bitsin istemiştim. Sanırım artık el atabilirim
  • Güzel modifiye olmuş

    quote:

    Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Merhaba arkadaşlar sonunda aradığım süngeri buldum ama pahalı tabi tabakasını 7 milyona aladım. Bazı arkadaşlar nerelerde satılıyor diye soruyor hep forumda, yapı marketlere baksınlar orlarda oluyor koçtaşda gördüm ben aldım bir tabaka.

    İşte buda süngerin resmi.

     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)


     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)


    Kaplama işlemi yaptım ve bunuda imkanım varken forumda paylaşmak istedim beki işinize yarar


    Gelelim malzemelere, bu işlemi yapmak için,

    1 tabaka ses yalıtım süngeri
    Makas
    çift taraflı bant
    maket bıçağı
    kağıt kalem
    Creative P5800 subwoofer

    Ve işleme başladım,

    Önce malzemelerimi düzgüncene hazırladım

     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)



    daha sonra sökme işlemine başladım ve wooferın arka kapağındaki vidaları sökerek anfiyi dışarı çıkarttım

     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)


    İçini şöyle bi inceledim sanki uğultu yapmaya müsait bir yapısı vardı kabinin sadece bir port bir woofer birde anfi var biraz süngerle bu uğultuyu kesmeyi hedefliyordum.

     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)



    Daha sonra çizimlere başladım ölçüleri aldım kağıda bir taslak çıkarttım pek benim wooofer a benzemese önemli olan resim üstünde ölçüleri görmemdi. Ölçüleri alırken dikkat edilecek bir nokta var dışardan beri ölçü alırsanız sünger içeri büyük geliyor bunun nednide yarım santim tahta kalınllığı vada ondan bu yüzden buna göre hesapladım ve ona göre kestim süngeri.

    İçerde birde tahta vardı takoz yani anfi onun üstüne oturuyordu onund aölçüsünü alıp delik eçtım o tahta için

     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)


    Ve kesme işleminden sonra ilk tabakamızı yerleştirdik içeri.

     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)


    Burda anfi sürgülü bir şekilde içeri girdiğinden piramitlerin kafasına sürtüyordu süngeri terkar çıkarıp pramitlerin uçlarındna biraz kırptıkdan sonra tekrar yerleştirdim ve anfi rahat girdi içeri

    İlerleyen dakikalarda biraz mola verdim ve avrupa yakasının keyfini çıakrttım sonra tekrar işe koyuldum ve wooferın bulunduğu tarafı yapmaya başladım onuda aynen ölçerek hallettim ve içine yerleştirdim ve son hali böyle oldu

     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)


     Ses yalıtımı süngeri ile Woofer içini kaplamak (Resimli)



    Şimdi diyeceksiniz ki ee kabinin hacmi küçüldü , evet malesef bu dez avantaj teşkil etti diye düşündüm bende fakat test ettiğimde hiçde böyle değildi.

    Bu işlemden sonra izlenimlerimi merak ediyorsanız şöyle diyebilirim, uğultu yüzünden fazla bass açamazdım bazı frekanslarda bariz uğultu yapar bu yüzden yumuşak bass seslerini de duyamazdım bazı parçalarda her parçada değil tabi. Örneğin herkesin başına gelmiştir arabada ya da kulaklıkda bir basslı parça dinler ama ss sisteminde arabada ve kulaklığında duyduğu gibi değdişik bass esleri alamaz. İşte bunlar yarı yarıya kayboldu subwooferdan daha fazla verim almaya başladım. Bass sesleri yumuşadı uğultuları sünger emdi.

    Şimdi tek eksiğim akustik odada bassı koyacak düzgün yer bulamadım oda da yerleştirme şeklim bassı köşelere koymaya müsade etmiyor. Eski evimde iyidi ama burda biraz sıkıntı çekiyorum fakat o bassdaki anlamsız uğultuların geçmesi beni oldukça sevindirdi.

    Buda wooferın anfisi merak edenler için


    arkadaşlar bazı resimler çıkmıyor bende anlamadım url falan düzgün fakat forumda çıkmıyor bu yüzden istenyeler için tüm resimleri buraya upload ettim indirmek isteyen olursa indirebilir

    http://rapidshare.com/files/79363875/suenger.rar.html

    linki kopyalaıp tarayıcınıza yapıştırın




  • güzel çalışam ellerine sağlık
  • Abi temiz ve kaliteli işe benziyor da bu iç tarafı yalıtımlamanın veriminin yüksek olacağını düşünmüyorum... Tabi benim düşüncem... Eğer düşüncem yanlışsa açıklayanları saygıyla dinlerim... Aslında ses yalıtımı yapmak lazım... İnsanların rahatsız olacağı düşüncesiyle yüksek seste müzik dinlemek tat vermiyor...

    Allah'tan yan komşu bütün PC işlerini bana yaptırıyor... Alttaki de çocuklarının ödevlerine yardım istiyor... Artık katlansınlar müzik sesime
  • quote:

    Orjinalden alıntı: S. YıLDıZ

    Abi temiz ve kaliteli işe benziyor da bu iç tarafı yalıtımlamanın veriminin yüksek olacağını düşünmüyorum... Tabi benim düşüncem... Eğer düşüncem yanlışsa açıklayanları saygıyla dinlerim... Aslında ses yalıtımı yapmak lazım... İnsanların rahatsız olacağı düşüncesiyle yüksek seste müzik dinlemek tat vermiyor...

    Allah'tan yan komşu bütün PC işlerini bana yaptırıyor... Alttaki de çocuklarının ödevlerine yardım istiyor... Artık katlansınlar müzik sesime


    Fark ediyor ya etmez mi Teknosaya falan gittiğimde hep pahalı sistemlerin bass performansına hayran kalırdım bi film koyarlardı patlama sesleri uğuldamazdı da insanın içine girer iç gorganlarını titreştirir yumuşak derinden bi bass verir insanı mest ederi. Kaplama işinden sonra film izledim. Aynı o sistemler gibi oldu basslar yumuşak ve derinden

    Fark ediyor vallaha. Zaten hoparlorler de cambrigde soudworks gül gibi geçinip gidiyoz




  • z-5500 mükemmel ötesi bir alet, bence açma içini zaten içinde var yalıtım malzemesi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.