Şimdi Ara

Ses var Bass vurmuyor yardımmmmmmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
10.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamın aleyküm arkadaslar direk konuya giriyim 4 yıllık bir 4+1 hoporlör sistemim var(marka:microlab) arkadaslar son günlerde acil çıkışım nedeniyle pc yi direk kapatıyordum öncedende kapadırdım ama bass son seviyede değildi şarkılarda daha iyi vurması için son seviyede kalmaya başladı son bir ayda ve birden kapattığımda aniden vuruyordu bugun açtım baktım ses var bass vurmuyor iğrenç bir durum gerçekten Allah için yardım edin yenisini mi almam gerek yoksa bir ayar veya temizlemeden kurtarabilir miyiz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ses Var Bass Vurmuyor: Sorunu Çözme Rehberi

Müzik dinlerken veya film izlerken, güçlü ve net bir bas performansı istiyorsun. Ancak bazen, ses sisteminden ses çıkıyor ancak bas yetersiz kalıyor. Bu, subwoofer'ının bass vurmamasının veya hoparlörünün az vurmasının bir belirtisi olabilir. İşte bu sorunu çözmene yardımcı olacak bazı adımlar:

• Subwoofer'ının bağlantısını kontrol et: Subwoofer'ının güç kablosunun hem prize hem de hoparlöre veya amfiye doğru şekilde takılı olduğundan emin ol. Gevşek bağlantılar, bass performansını etkileyebilir.

• Ses ayarlarını kontrol et: Hoparlör veya amfi üzerindeki ses ayarlarını kontrol et. Bas seviyesi çok düşükse, bası artırmak için ayarları yap.

• Anfiyi kontrol et: Subwoofer'ın bir amfiye bağlıysa, amfinin çalışma durumunu kontrol et. Arızalı bir amfi, bass performansını olumsuz etkileyebilir.

• Hoparlörleri kontrol et: Hoparlörlerin hasar görmemiş olduğundan emin ol. Hasarlı hoparlörler, az bas performansına neden olabilir.

• Oda akustiğini kontrol et: Odanın akustiği, bas performansını etkileyebilir. Oda çok büyükse veya çok fazla sert yüzey varsa, bas sesleri emilebilir veya boğulabilir. Oda akustiğini iyileştirmek için halılar veya perdeler gibi yumuşak malzemeler eklemeyi dene.

• Profesyonel destek al: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala subwoofer'ın veya hoparlörün bass vurmadığını fark ediyorsan, profesyonel bir ses teknisyenine danışmayı düşün. Altta yatan bir sorun olabilir ve bunu teşhis etmek için özel ekipman ve bilgi gerekir.

Bu adımları takip ederek, "subwoofer bass vurmuyor" veya "hoparlör bass vurmuyor" sorununu çözebilir ve müzik veya filmlerinin güçlü ve net bas performansının keyfini çıkarabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sağolasın kardeşim cok dogru dedin bende öyle düşündüm o zaman bu işten anlayan bir tamirciye götürüyüm
  • arkadaşım entegresi de yanmış ola bilir anfin çünki 4 yılık bir ses sisteminde bu tür arzalar genellikle anfiden kaynaklanıyor bazende subwoofer çok çalıştığı zaman içindeki bakır teller yana biliyor o yüzden bu ses sistemini servisinden başka bir yere yaptırma başka biyere yaptırmak servisden daha çok vazla para ister
  • Benimde kullandığım Microlab MC3500'de aynı sorun başıma geldi fakat 7 sene dayandı sonra bass vurmamaya başladı arada sırada üst kısıma vurunca bass çalışıyordu sonradan hiç çalışmamaya başladı yaptırmayı düşünmedim ama sen bir servisine baktır bence kendi imkanların ile çözebileceğini sanmıyorum hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoparlörlerde sigorta var mıydı? Elektrik sigortasi yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.