Şimdi Ara

Ses Sistemleri ile ilgili Teknik Bilgi İsteyenler Buraya (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
14.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ses Sistemleri ile ilgili Teknik Bilgi İsteyenler Buraya
  • arkadaşlar kimseyi kırmak gibi bir niyetim yok.lütfen bana sorusormuş olmak için ve beni sınamak için soru sormayınız.merak ettiklerinizi ve gerçekten öğrenmek için soru sorunuz.herkese anlayışı için şimdiden teşekkür ederim.
  • ve son olarak 1 bit converter ile pcm audio aynı şeylerdir.bilmeyenler araştırsın.döküman altta.
    ve pdf link.
    http://www.sonicstudio.com/pdf/dsd/SACD_TechOverview.pdf

Ses Sistemleri ile ilgili Teknik Bilgi İsteyenler Buraya

• Selamlar, benim bir sorum olacak;

ben de 5.1 sony dz360 sinema sistemi, Philips LCD tv ve Digiturk var. Ses sistemini HDMI ile TV ye, scartla digiturke, digiturku de scart la TV ye bağlamış durumdayım. Buraya kadar OK. Fekaaat, Ben Laptop taki filmlerimi de TV de izleyip sesi de ses sisteminden almak istiyorum. PC yi tv çıkışından tv ye bağladım diyelim. Ses için TV den nasıl bir çıkış alıp ses sisteminin neresine takmam lazım?
  • quote:

ben de 5.1 sony dz360 sinema sistemi, Philips LCD tv ve Digiturk var. Ses sistemini HDMI ile TV ye, scartla digiturke, digiturku de scart la TV ye bağlamış durumdayım. Buraya kadar OK. Fekaaat, Ben Laptop taki filmlerimi de TV de izleyip sesi de ses sisteminden almak istiyorum. PC yi tv çıkışından tv ye bağladım diyelim. Ses için TV den nasıl bir çıkış alıp ses sisteminin neresine takmam lazım?

arkadaşım notebook' ta HDMI çıkışın yok sanırım.varsa ordan hepsini(ses görüntü taşıya bilirsim.benim laptopta varda)bazı notebooklarda piberoptik çıkış olabiliyor ses için dönüştürücü vasıtasıyla ordanda çevirebilirsin.bazılarında ise line out var ordan stereo göndermen gerekli sesi.işte burdada prologic decoder iş yapıyor.PLII fazla işe yaramıyor.

• şunuda ekleyeyim tv içinde line in varmı birde onabak.varsa sesi oradan girebilirsin
  • DSD 1 bit ile PCM 1 bit aynı şey değildir. ve sadece SACD DSD kullanır mesela. ve sadece firewire veya HDMI via 1.2; 1.3a ile dijital aktarılabilir. ve sony'in kendine has, satın aldığı stüdyolarda ki dev master kayıtlarıyla yaptığı çalışmadır. accurate complementary pulse densidensity modulation; Direct Stream Digital Technology DSD dijital kodlamayı kullanır. sony ile SACD örnekleme frekansıda farklı belirtmeme gerek yok. cd de ki PCM 1 bit, 8 bit, 16bit guantization başka olay.

edit: stüdyo kelimesi eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 11 Kasım 2009; 9:02:43 >
  • ykarıda linkteki pdf dosyayı inceledinmi?
  • neyini inceleyeceğim? 1 bit PCM ile 1 bi DSD mi kıyaslıyacağım? konumuzla ilgiside yok. 1 bit nerede adamlar yerine 1 bit DSD çıkardı SACD destklemekten elini çektiler;
    sony philips redbook ta protokolun kurallarını yazdıkları 1 bit PCM geçmişte kaldı. analog-dijital kayıt ve ses kalitesine bu kadar önem veriyorsunuz belirtiyorsunuz ama
    24 bit lik kayıtlar çıkmaya başlanacağı bir zamanda kim 1 bit ile uğraşmak ister? ha örnek versiydeniz ayrı bana pek hitap etmedi. sony-phips tekeline aldıkları CD yi ve süresi dolacağından yerine başka bir modulasyon tekniğiyle üretilmiş DSD'li SACD çıkartıyor CD yerine. onun resmini alıp buraya koymuşsunuz.
    faydalanalım barim.
  • yorumun için teşekkürler.daha aydınlatıcı oldu.burada amaç kıyaslama değil günümüz teknolojisini öğrenme.ama temel olmazsa bina yıkılır.oyüzden temeli sağlam tutmak gerek.
  • konu başlığı değiştirmem mümkünmü bilen arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
  • şimdiye kadar önerilen; stereo seste digital giriş/çıkış kullanılmamalı idi
    zaten üst model bir çok cd çalarda ve ampli de digital giriş/çıkış yok
    ama siz şimdi böyle söyleyince biraz tuhaf oldu
    optik veya coax yerine kaliteli rca kablo kullanılsada yine verim düşer mi
    illa digital aktarım şart mı
    her iki şekilde de analog>digital veya digital>analog çevrimlerinde veri kaybı olmayacak mı

quote:

Orijinalden alıntı: arcomp

bir cd sesini yani track bilgisi 1 bit linear convertör ile analoga çevrilmek sureti ile (seri iletişim protokolüne benzer) analog ses elde edilir.fakat cd ses bilgisi digital olduğu için bunu amplifikatördeki çevirici (decoderli cihazlar"spdif ve fiberoptik girişli cihazlar")ile çevrim yaplırsa arada analog sesi taşımak için kullandığımız(RCA veya TOS jaklı Kablo) üstüne binen gürültüler ve kablo empedaslarından dolayı ses kalitesinde düşmeler oluşabilir.bu yüzden dolayı kaynağı digital olan cihazları tercih etmelisiniz.

• quote:

şimdiye kadar önerilen; stereo seste digital giriş/çıkış kullanılmamalı idi
    zaten üst model bir çok cd çalarda ve ampli de digital giriş/çıkış yok
    ama siz şimdi böyle söyleyince biraz tuhaf oldu
    optik veya coax yerine kaliteli rca kablo kullanılsada yine verim düşer mi
    illa digital aktarım şart mı
    her iki şekilde de analog>digital veya digital>analog çevrimlerinde veri kaybı olmayacak mı

mümkünse digital link yapın.mümkün değilse rca kablo ile idare etmek zorundayız.kablo kaliteli ise kayıp önemsenmeyecek kadar az olabilir.ve konnektörler mümkün olduğunca cıkı olmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1brah1mmm

BOTS AV 390 kullananız varmı, ses kalitesi nasıl ,birde toplam kac watt cıkış alabilirim

özellikleri

Müzik Çıkış Gücü 200W
    Ana Kanal Çıkışı 15W X 2 (4 Ohm)
    Cevap Frekansı 20Hz-20KHz ( ±3Db )
    Ton Kontrol Treble ±12Db (10KHz)
    Bass ±12Db (100Hz)
    Am-Fm Radyo -
    USB Kart USB
    SD Kart SD CARD
    Güç Gereksinimi AC 220/240V DC 12 V Giriş

müzik cıkış güçü 200w diyor ama altında ise 15w X 2 diyor ben bundan max ses kac watt alabilirim 200w mı yoksa 30 w lık bir güçmü alırım

cevap yazacak arkadaş yokmu acil bilgi gerekiyor
  • belki kulak ve psikoloji meselesidir
    bende pek digitalden yana değilim
    imkan oldukça analog bağlamaya özen gösteririm
    ama bu işi iyi bildiğimden değil, sanki daha iyi ses duyduğumdan
    belki de yanılıyorumdur

quote:

mümkünse digital link yapın.mümkün değilse rca kablo ile idare etmek zorundayız.kablo kaliteli ise kayıp önemsenmeyecek kadar az olabilir.ve konnektörler mümkün olduğunca cıkı olmalıdır.
  • bana 2*50w güçünde güzel bir ev anfisi arıyorum 2*100w da olabilir fiyattı uygun olursa daha iyi olur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1brah1mmm

BOTS AV 390 kullananız varmı, ses kalitesi nasıl ,birde toplam kac watt cıkış alabilirim

özellikleri

Müzik Çıkış Gücü 200W
    Ana Kanal Çıkışı 15W X 2 (4 Ohm)
    Cevap Frekansı 20Hz-20KHz ( ±3Db )
    Ton Kontrol Treble ±12Db (10KHz)
    Bass ±12Db (100Hz)
    Am-Fm Radyo -
    USB Kart USB
    SD Kart SD CARD
    Güç Gereksinimi AC 220/240V DC 12 V Giriş

müzik cıkış güçü 200w diyor ama altında ise 15w X 2 diyor ben bundan max ses kac watt alabilirim 200w mı yoksa 30 w lık bir güçmü alırım

arkadaşım bahsettiğin ses sistemi 2*15 w tır.yani 30Watt birde 4ohm yük için gecerlidir.8 ohm olursa güç yarı yarıya düşer.2 ohm yük bağlarsan amplifikatör zorlana bileceği için çıkışkatı yanabilir.ve besleme bozulabilir.

• fiyat olarak 95 tl diyorlar sizce uygun bir fiyatmı.yoksa 2*50w yada 2*100w anfi almamımı önerebilirmisiniz
  • kendin yapabilirsen çalışan bir şema verebilirim.fakat yarın
  • quote:

yorumun için teşekkürler.daha aydınlatıcı oldu.burada amaç kıyaslama değil günümüz teknolojisini öğrenme.ama temel olmazsa bina yıkılır.oyüzden temeli sağlam tutmak gerek.

Doğru yazmışsınız. Ama, sizin konu başlığı da hiç tabanda temel olacak cinsten olmamış. Çatının üstündeki baca misali başlık seçmişsiniz. Şunu unutmamanızda fayda var, bu forumda sizin o bacadan duman tüttürenlerden çok var.

quote:

konu başlığı değiştirmem mümkünmü bilen arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

Arkadaşlar bravo. 24 saatte arcomp kardeşimizin doğru yolu görmesini sağladınız.
    Kimler geldi, kimler geçti. Forumun temel amacı olan bilgi paylaşımı arzun sebebiyle seni tebrik ediyorum. Aramıza hoşgeldin arcomp.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.