Şimdi Ara

ses sistemi yamaha seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 amfi arasından birini kurmak istiyorum
    amfi : yamaha rx v473 5.1 veya yamaha rx v 673 7.2 veya yamaha 773 7.2
    hoparlör : yamaha ns -333
    kule : yamaha ns 777
    center : yamaha nsc 500
    subwofer : yamaha yst fsw 150
    kablolamada bakır olup duvar içlerinde kanal acılcak mesafede biraz olcak kalınlıgıda karar veremedim 2*2.5 veya 2*4 kurcagım yer salon 35 m2
    sectigim sistem sizce nasıldır uyumlumudur ? bide kablo kalınlığı 2,5 mu 4 mu daha iyi olur ? s

• RX-V 773 kullanıyorum. Harika diyebilirim. önce 473 kullandım ancak pre çıkışları olmadığı için 773e geçtim.

Frontlar harici tüm hoparlörlerimi yamaha ile sürüyorum. Denondan Yamaha'ya geçtim isabetli bir iş yaptığım kanısındayım. Parlak ve temiz bir sesi var. Güncel olan her codec te destekli.

Özetle memnun kalırsınız.
  • Frontlar nedir kablo secimini ne yaptin ? Diger hoparlor olsun center olsun sub olsun modelleri nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quazar35 -- 20 Şubat 2014; 18:55:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quazar35 Q kullanıcısına yanıt
    selamlar, her üç avr de ses karakteristiği olarak benzer , seçiminiz sizin ne kadar özellik istediğinize ve bütçenize bağlı. ben bütçem ve özelliklerinin yeterliliği açısından rx-v 473 almıştım, bende hayta78 arkadaşımız gibi özellikle ses kalitesinden memnunum.
    Hoparlörleri, subwoofer'ı satın alacak mısınız, yoksa mevcut mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Hoparlörleri, subwoofer'ı satın alacak mısınız, yoksa mevcut mu?

Alıncak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quazar35 -- 20 Şubat 2014; 19:08:15 >
    Center olarak NS-C444 almanız bence daha uygun olur. Zira NS-C500 farklı bir seri. Tonalite farkı olabilir.

Bence subwoofer olarak YST FSW150 almayın. NS-777'nin zaten bass'ları çok iyidir. FSW150 sizi tatmin etmez.
    Ben yazlık evimde NS-777 ile kullanmak üzere YST-SW216 almıştım. Subwoofer'ı alışım biraz aceleye gelmişti.
    Sonunda onun yerine başka bir şey koydum, YST-SW216'yı satışa çıkardım.
    NS-777'nin yanına koyacağınız subwoofer'ın bir hayli iyi olması lazım.
    Bütçe müsaade etmiyorsa şimdilik subwoofer almamanızı, subwoofer alımını ertelemenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 20 Şubat 2014; 19:38:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfisiz ses sistemi tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Ses sistemi
    geçen yıl açıldı
    ses sistemi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: quazar35

Frontlar nedir kablo secimini ne yaptin ? Diger hoparlor olsun center olsun sub olsun modelleri nedir?

Frontlar Wharfedale Opus 2.2
    Sub Wharfedale SW300
    Center Wharfedale Diamond 8 Center
    Surroundlar Wharfedale Dimanond 8.4

Frontların kablolar Acustice Research
    Center ve Surroundların kablolar TTAF Pure Sound Series 13AWG
    Tüm interconnectler TTAF Gold

Frontlar Wharfedale Opus 2.2
    Sub Wharfedale SW300
    Center Wharfedale Diamond 8 Center
    Surroundlar Wharfedale Dimanond 8.4

Frontların kablolar Acustice Research
    Center ve Surroundların kablolar TTAF Pure Sound Series 13AWG
    Tüm interconnectler TTAF Gold
  • teşekkürler akradaslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: asafak76

selamlar, her üç avr de ses karakteristiği olarak benzer , seçiminiz sizin ne kadar özellik istediğinize ve bütçenize bağlı. ben bütçem ve özelliklerinin yeterliliği açısından rx-v 473 almıştım, bende hayta78 arkadaşımız gibi özellikle ses kalitesinden memnunum.

teşekürler rx v773 karar verdimteşekürler rx v773 karar verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Center olarak NS-C444 almanız bence daha uygun olur. Zira NS-C500 farklı bir seri. Tonalite farkı olabilir.

Bence subwoofer olarak YST FSW150 almayın. NS-777'nin zaten bass'ları çok iyidir. FSW150 sizi tatmin etmez.
    Ben yazlık evimde NS-777 ile kullanmak üzere YST-SW216 almıştım. Subwoofer'ı alışım biraz aceleye gelmişti.
    Sonunda onun yerine başka bir şey koydum, YST-SW216'yı satışa çıkardım.
    NS-777'nin yanına koyacağınız subwoofer'ın bir hayli iyi olması lazım.
    Bütçe müsaade etmiyorsa şimdilik subwoofer almamanızı, subwoofer alımını ertelemenizi öneririm.

444 yazcagıma c500 yazmışım YST-SW216 yerine subwoofer ne koydun ?

• ölçtüm koycagım yeri 10-12 metre übür tarafdaki hoparlörde 10 -12 metre netten baktımda hazırda markalı 10 - 12 metre yok kablo izmirdeyim çankayadada markalı bulcagımı sanmıyorum media marketlere bakcam belki oralarda bulabilirim
    Özel yapım bir subwoofer.

Yaklaşık 127 litre net iç hacminde, ön paneli 50 mm, diğer panelleri 30 mm MDF üzeri ahşap kaplama kabin.

Sürücü JBL GTO1514Dhttp://www.jbl.com/resources/Brands/jbl/Products/ProductRelatedDocuments/en-US/BoxesandParameters/GTO1514DTD.pdf

Ampli Yamaha P3500S (gerçek 900W)http://www.yamahaproaudio.com/global/en/products/poweramps/ps_series/specifications.jsp

https://store.donanimhaber.com/24/cd/39/24cd3900c1081e5846c111dc8350c7f8.jpg
     ses sistemi yamaha seçimi

• quote:

Orijinalden alıntı: quazar35

ölçtüm koycagım yeri 10-12 metre übür tarafdaki hoparlörde 10 -12 metre netten baktımda hazırda markalı 10 - 12 metre yok kablo izmirdeyim çankayadada markalı bulcagımı sanmıyorum media marketlere bakcam belki oralarda bulabilirim

Gerçi yıllardır gitmedim, ama Karşıyaka'da bir Baykal Elektronik'e bakın derim. Onlarda bulmanız olasılığı media marketlerde bulma olasılığınızdan daha fazla, özellikle İzmir'de geçen senelerde iki media marketin kapanmasından sonra...
    hayırlı olsun güzel seçim alıp kurduktan sonra fotoğraflı yorumunuzu yaparsınız, ayarlarla ve kurulumla ilgili birkaç gün uğraşırsınız zaten
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Tesekurler biliyom duydum ismini yarin bakcam

• https://www.sesvegoruntusistemleri.com/INAKUSTIK-Premium-2X15-mm-Silver-Hoparlor-Kablosu,PR-1555.html
    Bu kablo is gorurmu bakirmi daha iyidir bide metresi 5-7 lira olan is gormezmi anlamadigim icin soruyorum

Esasında gümüş bakırdan daha iyi elektrik iletkenidir. Ancak hoparlör kablosu olarak daha mı iyi o sübjektif bir konu.
    İyi bir kabloya benziyor, ama 2*1.5 mm2 çok ince.

Sonradan hatırladım, ben yıllar önce Baykal Elektronikt'en Lanzar 11 gauge/3.8 mm2 flat cable almıştım. Esasında otomotiv ses sistemleri için ama evde kullanıyorum. Bunları kışlık evde front-center-surround'lar için, yazlık evde de front ve center'da ve subwoofer'ın iç kablolamasında kullanıyorum.http://www.caraudiocentre.co.uk/product_m-lqfc1150b-11-gauge-flat-speaker-cables-50-feet_p-23389.htm
    Baykal'dan uygun birşeyler bulabileceğinizi sanıyorum.

Bunun dışında Şair Eşref Bulvarı'nda Fonetik ve Akusta (Hıdır Bey), ayrıca Alsancak İş Bankası Şubesinin karşısındaki sokakta Audiophile/Fil Elektronik (Triangle) bakmayı düşünebileceğiniz dükkanlar olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 21 Şubat 2014; 22:11:44 >

• Bende yukarıdaki arkadaş gibi Subwoofer olarak yst 150 tavsiye etmem yetersiz kalır varlığını pek hissedemezsiniz düşük sesde film izlerken biraz hissedersiniz ama sesi yükseltince frontlarınız subu bastıracaktır. Benim frontlarım NS-555 woofer YST-SW315 stereo müzik dinlerken subu kapatıyorum gerek duymuyorum ama film izlerken sub ben burdayım diyor 25m2 salonda kurulu duvardaki tablo titriyor.. En az YST-SW315 öneririm. Bütçe müsaitse bulabilirseniz SW1500 alın derim...
  • Bugun gittim bi kacina 773 yokmus işin aslı yamaha yokmus cekmis mallarini kendi piyasaya girmis izmir gibi yerdede 3-5yere sordum yok hepsi ayni seyi dedi sadece 1 tane bulabildim 773 modelini onuda haftaici kacirmadan alcam media mrktte kablo var onuda yarin halletcem 2*2.5 8 kusur 2*4 10 civarinda 2*2.5 yeter diye dusunuyom

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.