Şimdi Ara

ses sistemi tv ye takılır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben lg marka 106 ekran bir plazma tv kullanıyorum ( modeli hatırlayamıyorum şu anda )
    ev sinema sistemi almayı düşünüyordum ancak benim ihtiyacım olan sadece ses sistemi, yani dvd player içinde olsun istemiyorum.
    şimdi sorularım şunlar
    1. tv ye 5+1 ses sistemi takabilirmiyim
    2. eğer takabilirsim önerileriniz nelerdir.

teşekkürler

• merhabalar ben şu an tv'ye bağlı olarak logitech z5500 ürününü kullanıyorum ve son derece memnunum. bu sizin ayırdığınız bütçe ile doğru orantılı olacak bir seçim olacaktır. ne kadarlık bir şey bakıyorsunuz?
  • ev sinema sistemlerini mağazalarda incelediğimde, kolonlardan dvd playera gelen kablolar mandalla sıkıştırılıyor, halbuki televizyon a giriş öyle değil. o yüzden seçtiğim modelde böyle bir sürpriz yaşamak istemiyorum. Logitech Z-5500 i inceledim güzel aletmiş, fiyatı gibi :)

ben maksimum 300-350 TL olabilecek bir ses sistemi istiyorum, öneribileceğiniz bir model varsa sevinirim.
  • Merhaba,

mandalla bağlantısı yapılan kablolar, doğrudan hoparlörlere giden ve anfiden çıkan kablolardır. Siz bağlantıyı ara kablolarla yapacaksınız. Bu durumda alacağınız hoparlör sisteminin aktif olmasına, bir aux-in ya da line-in girişinin olmasına dikkat edin. TV yi ses sistemine bağlamanın iki yolu olabilir. Eğer uydu alıcı üzerinden yayınları seyrediyorsanız uydu alıcı üzerindeki ses çıkışı (audio out - genelde kırmızı ve beyaz iki yuvarlaktır) üzerinden bağlantı sağlayabilirsiniz. Eğer TV nizin üzerinde bir audio out varsa, TV üzerinden izlediğiniz kanallara ait sesi bu çıkıştan alabilirsiniz. Ya da bir AVR (audio video receiver) satın almanız durumunda HDMI kablo üzerinden sesi almanız mümkün olacaktır.

Hasan
  • Büyük ihitmalle TV'inde optik ses çıkışı vardır.15 tl'ye bir adet optik ses kablosu alıp ses sistemine girersen Surround sesi alırsın.Önemli olan ses sisteminin optik girişi olması.
  • Ben de Samsung 32B650 televizyonumla Logitech Z5500 kullanıyorum.. Süper mi? Değil... Uygun fiyata denk getirirseniz, Z5500 f/p oranı olarak baktığınızda yeterli.. Hem ses kalitesi olarak, hem de analog, optik ve koaksiyel bağlantı seçenekleriyle.. Tabii eksileri de yok değil. Uyduların tiz frekanslarda daha iyi olmasını tercih ederdim.. Ya da dahili bir EQ ve L/R pan seçeneği olsaydı çok iyi olabilirdi. Müzik dinlemek için de çok uygun değil.. Yine de memnunum. Ben optik ve koaksiyel seçeneklerinin fazlalığı yüzünden tercih etmiştim.. Şöyle ki;

- TV'den bağlıyorum. Böylece TV'nin dahili medya oynatıcısında oynayan filmleri 5.1 izleyebiliyorum. fakat benim TV DTS çözemiyor, ya da DTS sinyali direkt yollayamıyor (pass-through deniyor sanırım)..
    - Yan odadaki PC'yi de bağladım. Görüntü için HDMI olarak TV'ye, PC'den gelen ses de koaksiyel olarak Z5500'e bağlı böylece DTS filmlerimi PC üzerinden izliyorum..
    - Normal analog girişlere de bir cd çalar bağladım, onunla da müzik dinliyorum arada..

Daha kaliteliler vardır illaki, ama o kadar para ayırmayacaktım o yüzden Z550'ü tercih ettim.. İsterseniz bir mağazada deneyin. Kampanyalara denk getirirseniz uygun fiyata bulabilirsiniz belki..

• arkadaşlar verdiğiniz bigiler için çok teşekkür ederim, sağolun.
    dediklerinizi dikkate alarak hafta sonu teknosanın yolunu tutacağım :)
    ancak şu bir gerçek ki, aynı şeyi teknosa personeline sorduğumda ses sistemleri konusunda pek bilgisinin olmadığını yazdıklarınızı okuduktan sonra anladım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam fikir vermesi açısından aşağıdaki konu ve mesajı inceleyin derim...

http://forum.donanimhaber.com/m_47906473/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48275873
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.