Şimdi Ara

Ses sistemi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Bilgisayarda ve TV de kullanabileceğim, genel olarak PC de kullanacağım ses sistemi tavsiyesi istiyorum. Kullanım olarak müzik ve film odaklı bir şey istiyorum.


    Aslında bookself tarzı düşünüyordum Edifier R1280T veya R1280DB şeklinde, daha önce bookself tarzı hoparlör kullanmadım pekte bilgim yok, ama kaliteli ve beni mutlu edecek bir hoparlör istiyorum. Yani tek bir seçeneğe odaklanmıyorum, Bookself olur, 5+1 olur, Soundbar olur siz bilgili arkadaşların tavsiyelerine açığım.


    Genel olarak müzik dinlemek istiyorum, oyun oynarken kulaklık ile müzik dinliyorum ama hoparlör ihtiyacı doğuyor bazen. Odamda oturup müzik dinleyebilmeliyim diyorum.


    Aklımdaki genel olarak modeller;


    Edifier R1280DB veya DBS

    Edifier R1280T

    Klipsch R-40M

    Kef Q350

    Logitech 5+1 Z906


    Bütçe olarak 10 bin düşünüyorum ama 15 bine kadar zorlayabilirim değecekse. PC deki ses kartı olarak da Creative Sound BlasterX G6 mevcut.








  • Godsume G kullanıcısına yanıt
    Logitech müzik için çok kötü bir tercih olur. Ama önceliğim 5.1 olarak oyunlarda ve filmlerde de kullanmak derseniz bir ihtimal tercih edilebilir.

    Bahsettiğiniz Kef ve Kplisch hoparlörler ise pasif hoparlörlerdir. Yani bunları kullanmak için bir de amfi almanız gerekiyor.
    2-3 bin liraya küçük Çin amfileri alınabilir. Aiyima, Topping, fosi vs gibi markalar olabilir. Bu arada Çin amfisi deyince kötü bir izlenim oluşmasın. Fiyatlarına göre gayet iyi amfiler bunlar ve bu işlerden pek anlamayan deneyimsiz birini gayet memnun edebilirler.
    Yada 2.elde 10-15 bin tl civarına Yamaha As501, 701 gibi amfiler de alınabilir

    Edifier’lar ise aktif hoparlör olarak geçer. Yani kendi içinde amfisi mevcuttur. Harici bir amfi almanıza gerek kalmaz.

    Bunun dışında müziği nasıl dinleyeceğiniz de önemli. Eğer masa başında çalışırken çalsın diyorsanız sanki daha küçük sürücülü Edifier’lar yada benzeri Presonous gibi modeller daha mantıklı olur.


    Ama masa başında oturmadan daha geniş alanda bir şeyler yaparken müzik dinlerim derseniz o zaman Kef q350 daha mantıklı olur.
    Kef q350 oldukça iri bir raf tipi hoparlör. Daha geniş bir alanda çok daha iyi bir sahne oluşturur ve daha detaylı çalar.




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler, logitech müzik konusunda hiç tatmin etmez diyorsanız onu eleyelim öyleyse.


    Pasif aktif olayına az çok hakimim, benim düşüncem şöyleydi pasif hoparlör alayım geçici olarak onları kullanırım daha sonrasından amfi alır beslerim diyordum,

    ses kartıyla şimdilik idare ederim diye düşünüyordum. Ama diyosanız ki hiç tatmin etmez amfisiz, keyif alamazsınız o zaman aktif bir hoparlör almak daha mantıklı gibi.


    Bilgisayar başında dan ziyade bilgisayardan açıp odada dinlemek amaç. Oda da çok büyük değil salon değilde, oturma odası, yatak odası gibi düşünün bunun için de aktif hoparlör yeterli gibi gözüküyor.


    Açıkcası oldum olalı müzik aşığı biri olarak yıllardır müzikle ilgili sürekli bir şeyler alır ederim, ev sistemi, araba sistemi, bilgisayarda kulaklık ses kartı falan derken seviyorum bu tarz şeyler.

    Ama şimdi evlilik arifesindeyim yani hem amfi alıp 10-20 hemde hoparlöre 10-20 verebilecek kapasitede değilim, bekar olsam yapardım kesin ama işte zaten bu devirde evlilik masrafları çok fazla.


    Şundan 3-5 sene önce babamla Mediamark, vatan falan gezerken yamaha amfi ile hoparlörleri görüyorduk, ikimizde alalım diyorduk keşke o zamanlar alınabilir fiyatlardeyken alsaymışız çok dedik.

    Mağlum dolar 4-5 TL idi, bu sistemlerin toplamı 5-10 bin TL idi. Şimdi sadece amfi 20-25 arası üzücü tabi.


    Velhasıl sizin anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla geçici olarak aktif bir hoparlör alıp bunlarla ilerleyip, daha sonrasından amfi/pasif hoparlör yaparak upgrade etmek mantıklı geliyor hocam sizce de

    böyle daha iyi olmaz mı?





  • Godsume G kullanıcısına yanıt
    Bütçe sebebiyle Edifier tarzı bir aktif hoparlör daha mantıklı gibi. Ama kef q350 ile Edifier’lar arasında da kalite farkı olacaktır.

    Bu arada Amazon’da kef q150’nin beyaz rengi 11,5’a satılıyor. Kef q350’de 6” mid bas sürücü var, q150’de ise 5”.
    Hali ile q350’de bas başarımı daha iyi olur ama aynı zamanda biraz daha fazla güce ihtiyaç duyar.

    Reddit’e baktığımda yurtdışında bu Kefleri Aiyima A7 Pro ve T9 Pro amfilerle kullandıklarını gördüm.

    AIYIMA tüp T9 Bluetooth 5.0 6K4 vakumlu tüp amplifikatör USB DAC 100W Stereo alıcı AMP Coax/Opt HiFi ev ses dijital amplifikatör VU metre ilehttps://www.amazon.com.tr/dp/B09G3487FB?ref_=cm_sw_r_apin_dp_7Y1WJMY2W0YE3C6E7KWF

    AIYIMA A07PRO TPA3255 Mini Güç Amplifikatörü 2.0 / 2.1 Kanal Ses Amplifikatörü 300 W x 2 Sınıf D Hi-Fi Stereo Tam Amplifikatör QCC304X Bluetooth 5.2 Masaüstü Amplifikatör Yükseklik ve Bas Ayarlıhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0BN8H8X2Z?ref_=cm_sw_r_apin_dp_4XQFMMCWD6YH6WYHTAGV

    Bu da yine tpa3255 çipli benzeri bir amfi
    Fosi Audio BT20A Pro 300W x2 TPA3255 Bluetooth 5.0 Ev Ses Stereo 2 Kanal Amplifikatör Alıcısı Mini Hi-Fi Sınıf D Bas Tiz Kontrollü Hoparlörler için Yükseltilmiş Entegre Amphttps://www.amazon.com.tr/dp/B07JVFY27T?ref_=cm_sw_r_apin_dp_4C7J0JRN8M30GAKMA5QS

    Sanki kef q150 yada q350 ile birlikte bu tarz ucuz bir amfi ikilisi daha mantıklı olur gibi geliyor.
    Daha sonra bütçeniz müsait olduğunda hoparlörü tutup daha iyi bir amfi de alınabilir.

    Bu arada hoparlör için ikinci el fiyatlarına da baktım derim. Belki daha uyguna bulabilirsiniz. Sonuçta hoparlör kolay eskiyen yada bozulan bir şey değil.




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Bana kalırsa da geçici olarak aktif daha iyi olacak gibi. Çünkü küçük amfiler bile 4-5 bini buluyor hoparlör de 10-15 olsa zaten 20'yi buluyor.


    Evet Q150 yi gördüm, ama Q150 ile Q350 arasında çok çok fazla fark var demişler, arasında ise 4 bin tl gibi fark var alacak olsam direk değişmeyeyim diye Q350 alırdım büyük ihtimal.

    Ama şimdilik bütçe açısından Aktif, daha sonrasından satıp Pasif + amfi daha iyi olur gibi geliyor. Bir de bass seven biri olarak güçten fedakarlık etmeyeyim diyorum.


    Sizin tavsiyeniz ne olur?

  • Godsume G kullanıcısına yanıt
    Eğer basa düşkün biriyseniz ve elektronik müzik gibi türleri dinliyorsanız o zaman sizin sisteme bir sub eklemeniz gerekir. Listenizdeki hiç bir model derin bas verebilecek hoparlörler değil.

    Bu durumda aktif hoparlör alırken mümkünse sub out yada pre out olarak geçen çıkışı olan bir model alırsanız ilerde aktif bir sub ekleyip devam edebilirsiniz.

    Yada kef gibi pasif hoparlör alıp sub bağlantısını amfi üzerinden yapabilirsiniz. Misal üstte linkini verdiğim fosi amfide pre out çıkışı var. O çıkış üzerinden aktif yani amfisi kendi içinde olan bir sub bağlama şansınız mevcut.



    Ses sistemi tavsiyesi




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Evet açıkcası basa düşkün biriyim ama elektronik müzikten ziyade Hiphop, trap şeklinde şarkılar dinliyorum örnek vermek gerekirse 50 cent (fifty cent) şarkıları gibi veya I'm good blue şarkılar.


    Yani açıkçası başta sub almayı düşünmüyorum, baktım çok yetersiz geliyor bass seviyesi o zaman alırım kesinlikle, bass benim için olmazsa olmazı, arabamda 1000W subwoofer mevcut :)


    Bunlara rağmen diyorsan ki seviye seviye ilerle, şimdilik git pasif hoparlör al Q350 gibi, yanına da ufak fosi yi koy ilerleyen zamanda amfi değiş, sub koy boşver aktif hoparlörü mü diyorsunuz?


    Bende halbuki başta aktif alırım, baktım hoparlördeki bass seviyesi yeterli geldi ileride pasif/amfi ye dönerim, yetmezse de önce sub sonra pasif/amfiye dönerim diye düşünüyordum, ama diyorsanız ki gereksiz masraf olur sonuçta benden daha bilgilisiniz bu konularda.

  • Godsume G kullanıcısına yanıt
    Açıkçası iş biraz da neyi ne kadara alacağınıza da bağlı.

    Misal Edifier’ların Türkiye’de resmi bir satıcısı yok ve fiyatlar karmakarışık. Örneğin n11’de 6 bine satan da var, Amazon’dan 2500’e gelen de var.

    Amazon’dan 1280 db modeli 2500’e alınabiliyor.

    Edifier Studio hoparlör sistemi
    https://www.amazon.com.tr/dp/B082DHWSRD?ref_=cm_sw_r_apin_dp_GVAWFNWXQ36B19TFEDVJ



    Ses sistemi tavsiyesi

    Eğer 2500’e aktif hoparlör alabilecekseniz ilk etapta aktif monitör ile başlamak daha mantıklı.
    Ama aktif monitör için 6-7 bin liralara çıkacaksanız o zaman Kef q350 gibi bir hoparlör ile devam etmek daha mantıklı geliyor bana.




  • Edifierin türkiye de aslında satıcısı var Edifier türkiye diye, fakat aktif hoparlör alacak olursam yurtdışından daha ucuza geldiği için muhtemelen oradan alırım.


    Vergiyle birlikte 1280Db 4 bine geliyor. Kef ise 16 bin.

  • Godsume G kullanıcısına yanıt
    Bende Edifier 1280 DB’nin beyazı Amazon’dan 3491 tl olarak çıkıyor

    Ses sistemi tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 31 Temmuz 2023; 15:21:50 >
  • Prime var sanırım sizde, bende 4 küsür gözüküyor. Prime ile alıp geçeyim mi diyorsunuz 1280DB'yi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.