Şimdi Ara

Ses sistemi hakkında amfiler merak sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar araç içi ses sistemini yaparken aracın teybinden değilde ayrı koltuğun arkasına takılmış amfiden ses alınıyor şimdi şunu soracağım markası bilmediğim koltuğun arkasında bir amfi var araç peugeot 206 2006 model arabada 4 kapıda wattını bilmediğim kicker ön tarafta watını bilmediğim iki adet kicker tweeter arkada 2 adet tweeterlı 550 watt pıooner hoparlör ve bagajda 1200 watt subwoofer var şimdi

6 hoparlör + 2 tweeter + 1 subwoofer

1 adet dokunmatik açılır kapanır ekranlı PIONEER AVH-P6350BT teyp var maximum power 4x50W yazıyor

1 adet koltuğun arkasında amfi var

Şimdi sorularım şunlar

1-) Tüm ses sistemi aracın arkasındaki amfiye mi bağlı ?

2-) Araçtaki PIONEER teybe hoparlör bağlanmış mıdır ?

3-) Arkadaki amfiye kaç adet hoparlör girişi vardır ?

4-) Subwoofer içinde devre mi var onun sayesinde mi bass çıkartıyor yoksa onun bağlı olduğu amfi mi sağlıyor bass çıkartmasını ?

5-) Teybin neresinden ses alınıp diğer amfiye gidiyor ? Ve diğer amfiye giden sesin wattı kaç normal bilgsiyarın ses çıkışı gibi düşük bir şey mi gidiyor der amfiye ?

Lütfen çok merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim

Bu arada araç ses sistemlerinin olduğu bölüme açtım 4 gündür 1 Allah'ın kulu cevap vermedi artık buraya yazıyorum...

• 1- Tüm ses sisteminin amfiye bağlı olduğunu düşünmüyorum

2- Tahminimce pioneer teybe sadece önler veya + arkadaki 500w pioneer hop. bağlıdır.

3- Genelde amfiler 2 veya 4 hop. çıkışlı olurlar.

4- Woofer a ayrıca bir devreye gerek yok zaten arkadaki amfi onu besliyordur.

5- Teybin arkasında bulunan TOS çıkışlardan RCA kablo yardımıyla amfiye düşük ses sinyali gidiyor, o ses sinyali kulaklık besleyecek kadar düşük ve temiz bir sinyal...

Ancak bu yazdıklarım tahmini ve genel amfi bağlama kurallarına uygun olan şeylerdir, asıl cevap arkadaki amfinin incelenmesiyle çıkar.

Ama ben size kolay bir yol söyleyeyim, teyp açıkken yani bütün hoparlörlerden ses gelirken amfinin üzerindeki sigortayı çıkarın ve hangi hoparlörlerden ses kesildiğini takip edin. Böylece araç içi ses sisteminin ne kadarının amfi tarafından beslendiğini anlarsınız.

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bunu bir arkadaşımın abisi Muğla'dan memlekete geldi ailesini görmeye ve birikimiyle araç aldı memleketinden yani buradan çok hoşuma gitti ve hangi ses nereye bağlı inceleme fırsatım olmadı bu yüzden buraya yazdım inceleme fırsatım olaydı neler yapardım

Şimdi kafama takılan tek soru şu yani siz amfi woofer ı besler demişsiniz de bozuk hoparlörümün wooferını çıkartıp ses sisteminin hoparlör girişine taktım bass değilde düz hoparlör gibi ses verdi o yüzden yani amfinin 500 watt çıkışına hoparlör bağlayınca müzik sesi geliyor woofer bağlayınca müzik değilde sadece bass geliyor bu woofer kabinin içinde gelen müziği sadece bass olarak çıkartan bir devresi vardır gibime geliyor sizce ?
  • Demek istediğinizi şimdi anladım, amfilerin içinde bass frekansları vurgulayan ve tizleri yok eden bir filtre sistemi var crossover veya x-over da deniyor. Bu sistem bir tuşla aktif oluyor, amfiye sadece woofer bağlayıp bas ses almak istendiğinde tercih ediliyor.

https://store.donanimhaber.com/f2/05/11/f20511c019cbf0af5c94e113ddfe5337.jpg
     Ses sistemi hakkında amfiler merak sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 3 Nisan 2014; 19:46:04 >

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Yani 1000 wattlık bir çıkışı olan yere crossover veya x-over tuşu varsa onu açtığımızda o 1000 wattlık çıkış direk bass çıkışına dönüşüyor demek oh be ne zamandır merak ediyordum iyi oldu söylediğiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.