Şimdi Ara

ses sistemi geliştirme hakkında tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • corsa c aracım var araka pandozit tarafına 4 adet oval hoparlör takmayı düşünüyorum elimde jbl 1100w subwofer bulunuyor fakat ses sistemleri ile pek bi ilgim olmadığını olmadığı için oval kabinleri ve anfi seçiminde yardımlarınızı bekliyorum. bütçe 300 tl civarı..

• çağkancan Ç kullanıcısına yanıt
    Arka pandizoata 2 tane oval koyanlar bile pişman oluyorlar çünkü tüm sesi bastırıyor ve arkada oturanlar aşırı derecede rahatsız oluyor. Eğer ovalde ısrarlıysanız 2 tane koymanızı öneririm. Başka fikirlerede açıksanız bütçenize göre ürünler önerebilirim. Elimde satlık Edison amfi var bende aynı marka subwoferı besliyorum. Daha 2 aylık hiç tadilat görmedi, çiziksiz ve hiç zorlanmadı isterseniz size tüm kablo tesisatları ile satabilirim
  • başka fikir derken ne demek istediğini anlamadım ben sadece aklımdaki düşünceyi söyledim daha iyi ses alacağım fikirler olursa onlarıda değerlendirebilirim.. sonuçta ben pek anlamadığım için ne kadar çok kabin daha güzel ses alırım düşüncesi var bende şuanlık ama daha iyi fikirlerede açığım yani
  • elinizdeki anfinin modeli ve fiyatı nedir öğrenebilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: çağkancan

başka fikir derken ne demek istediğini anlamadım ben sadece aklımdaki düşünceyi söyledim daha iyi ses alacağım fikirler olursa onlarıda değerlendirebilirim.. sonuçta ben pek anlamadığım için ne kadar çok kabin daha güzel ses alırım düşüncesi var bende şuanlık ama daha iyi fikirlerede açığım yani

Hocam mevcut hoparlörleri yenilemeden, sisteme ekstradan hoparlör eklemek mantıklı değil. Ovaller fazla ses çıkartır ve arkadaki kişileri rahatsız eder. O yüzden öncelikle kapılardaki hoparlörlerinizi DEğiştirmenizi, bir ampli alıp o ampliylede subwoferınızı beslemenızı tavsıye ederım. Eğer kapıya alacağınız hoparlörde güçlü ise kapıdaki hoparlörleride ampliniz ile besleriz. Bence oval işine o küçüçük arabada kesinlikle girmeyin
    Kapılarada mid takımı atabiliriz. Jbl gto 6508c mid takımı takılır. 170 TL fiyatı. Birde 4 ve 5 kanal ampli alınır oda 250 - 350 TL arasında gider alır. Ama mid takıımına gerek yok derseniz. Direk düz hoparlör bağlattırırsınız daha amatörce olur ama bütçenize daha uygun olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest23232345 -- 19 Kasım 2014; 20:51:41 >

Elimde tam sizlik ürünler var çünkü bende başlangıç için aynı önerdiğim şekilde sistem kurmustum Ön kapıdaki hoparlörleri değiştirirz edison hoparlörler ile. Ampliyide bağlatırsınız kablolar ile. Bütçenize göre gayet tatminkar bir sistem olur. İlerdede isterseniz arka hoparlörleride değiştirirsniz, tadından yenmez bu fiyata

Elimdeki Ampli: Edison 2400 Watt 4 Kanallı Ampli
    Hoparlör: Edison 16 Cm 240 Watt ( Corsa kapı hoparlörüde 16cm miş)
    Kablolarda: 8 Awg Cadence Komple Set(Rca, Güç kabloları, sigorta, ram kablosu ve hoparlör kabloları)
    Fiyatları pm attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest23232345 -- 19 Kasım 2014; 21:01:59 >

• Aracin on kapilarinda ki kolonlar yeni degisti ekstra olarak ayna arkalarina tweter takildi arka camlarin ordaki kabinler iptal olucak subvofer takmayada bilirim sadece oval takmayi dusunuyorum ustundeki mevcutlarda beni rahatsiz eden arkadaki kucuk kolonlar on kolanlar skntsz calisiyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Ses sistemi tavsiye detaylı
    9 yıl önce açıldı
    Ev için ses sistemi önerisi.
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ozaman oval takabilirsiniz. Ama bence 4 cok fazla olur.2 tane ideal olur. Bence ampliyle beslemelisiniz hem verim almak icin hemde olurda ilerde subwofer takmak isterseniz alir ve takarsiniz sadece. Oval olaral genelde pioner oneriliyor. On kolonlari hangi marka ile degistirsiniz ? Onunla uyumlu bir oval takmanizi oneririm. Anfi konusundaki fikrinizi soylerseniz butcenize uygun urunleri onerecegim. Arka kapidaki hoparlorleride iptal edebilirsiniz. Cunku capi kucuk olsugu icin en iyi marka bilr alsaniz genelde verim alinmiyor. Yada islem yaptirip arka kapidaki hoparlir yerlerini genisletip buyup hoparlor takabilirsiniz. Ama oval takilinca bence hic gerek kalmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest23232345 -- 20 Kasım 2014; 1:01:14 >
  • Onlerde pioneer yuvarlak var bide tweterlar var arkadaki kabinleri iptal edicem.. yaa aslinda elimde bi tane anfi var jamason marka 500w 4 kanal ama o anfi istedigim sesi saglamicak ebati falan cok kucuk bi anfi yanlis hatirlamiyosam jamason amp 2960 modeli olmasi lazim.. arka kapida kabin yok zaten arkadaki kucuk kelebek caminin orda kucuk kabinler var onlarda 10 luk mu 13 luk mu tam emin degilim.. 2 oval 2 tane yuvarlak nasil olur arka kisima.. anfi icin butce en fazla 150tl ama benim icin ilerki zamankardada is yapicak anfi olmasi lazim 1 sene kullan at yada uzun sure dinledigimde siscek bi anfi olmamasi lazim.. oval olarakta pioneer sony alpine dusunuyorum

• Birde arabada pioneer 1500ub teyp var kodundan tam emin degilim ama teypte cd aux ve usb girisleri var
    Ayni teyp bendede var. Fiyatina gore guzel urun. Eq ayarlarida detayli sayilir. Oval ve ve ampli ile tahminizden guzel ses alabilirsiniz

• peki ben buna şuanlık anfi takmadan direk 2 adet oval taksam yeterli olurmu en azından anfi alana kadar idare ederim o şekilde anfi alındığında da kabinleri direk anfiye bağlayabilirim... elimde bulunan anfi bi işe yararmı
    Evet şimdilik idare eder bütçem şuan yok diyorsan bağlanabilir bir sıkıntı çıkartmaz fakat ses alamassın sadece o kadar. Hem bi denemiş olursun eğer sesi seni tatmin ederse, ampli hiç kullanmassın.
    Elindeki amplinin değerlerine baktım 30 watt çıkışı var, iyi tepbin zaten 22 watt çıkışı bulunuyor. Yani bence o ampliyi bağlamana bile değmez. Hem amplinin elindeki subwoferıda bağladığında kaldırması gerekiyor. O yuzden yeni bir ampli almanız şart.
    Ovalı bağlarsanız arkadaki o küçük 10 veya 13 cm olan hoparlörleri bağlamanıza kesinlikle gerek yok. Zaten çağı ufak hoparlörler net ses veremezler o yüzden gereksiz olur.
    Oval tavsiye olarakta Alpine ve Pioner olarak olabilir. Eğer isterseniz bende alpine ovalde mevcut. Ampliyi, ovalleri ve kabloyu uygun fiyata ayarlarız, tüm isteklerinizde karşılanmış olur.
  • alakasız olacak ama sistemi neden satıyorsun? :D
  • A.M.K kullanıcısına yanıt
    Şimdilik nakit ihtiyacımı karşılamak ilerdede yeni sistem oluşturmak için. Sub ampli hoparlör oval kablo tesisatı vs. Minimum her türlü ihtiyaç karşılanır Pmden ulaşabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.