Şimdi Ara

Ses sistemi tavsiye detaylı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar Astra G aracımın üzerindeki orjinal ses sistemiyle oynamak istiyorum. Yazı uzun olacak kusura bakmayın çünkü kuzenim 500 küsür lira para bayılıp dizdiği sete nazaran benim sistemi daha çok beğeniyor. Artık track cd ye 12-13 parça yazıp devamlı cd değişme zorunluluğu üstüne CD'lerin çizilmesi derdi yetmez gibi birde arka sağ hoparlörüm cızırtı yapıyor. Önleri iptal edince arkalardan gelen ses gerçekten rezalet derecede boğuk. Lakin öndeki hoparlörler gayet detaylı ve Basslı bir ses veriyor aynaları vs. titretiyor ancak yüksek seslere çıktıkça detaylar azalıyor. Önceliğim arka hoparlörleri önler gibi bass vuran detayları iyi aktaran bir hoparlör ile değiştirerek ve arkadaki boş tweeter yuvalarını doldurarak sesi çok açmadan önlerde detay kaybı olmadan sistem dizmek ve artık track cd den ve fm transmitter'dan kurtulmak. Bu bana kısa vadede maliyet olarak geri dönecek uzun vadede önleri de değişebilirim.
    Ancak bu ses sistemi konusunda çok terim var mid - 2/3 yollu - coax. vs.
    Kuzenim yakın Zaman'da 4 hoparlörünü ve teybini değiştirdi pioneer taktırmış bütün sistemi sistemi yapan Ada'mın önerisi ile. Kuzenimin aracına bindiğimde ise tizler o kadar çok ki kulak tırmalıyor adeta buna karşılık bendeki o bas hissinin neredeyse yarısı var. Dengeli bir sistem istiyorum kutu bas falan kullanmadan bütçeyi çok delmeden önerilerinizi bekliyorum. Not: Sistemi tek seferde dizmeyeceğim ileride kaliteyi arttırmak için amfi vs ilave edilebilir mi.
    Teypte çıkış gücü iyi olmalı ilk başta amfi kullanmayacağım için mümkünse Bluetooth, usb,aux, iPhone uyumlu modeller tercih sebebi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Butceniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sırayla gideyim ;
    Öncelikle teybiniz pioneer olmalı daha sonra teyibin besleyeceği anfiye gidecek kabloların kaliteli bir markanın kablosu olmalı (cadence veya edison örn.) daha sonra kaliteli teyibimizden gelen sesin kalitesini düşürmeden alıcılara aktaracak olan amfimiz bilindik marka olmalı kaç kanallı olduğu önemli değil RMS değerleri bağlayacağınız hoparlör, subların RMS değerlerinden düşük olmasın yeter. Zaten fiyatı ve özellikleri kendini belli eder bence edison iyi bir başlangıç olur. Gelelim Subwoofera ben Jbl cadence veya kicker dan başka sub almam. Daha sonra mid takımına gelelim gene jbl mid takımında sorunsuzdur hertz cerwin vega, cadence piyasada tutulan ürünlerdir benden bu kadar saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bir anda bütçe çıkarmayacağım teyp için 300-350 çalışır bir ay sonra hoparlör için 150-200 çalışır Amcak öncelikle hangi hoparlörün tiz ağırlıklı hangisinin mid bass ağırlıklı olduğunu Nasıl anlayacağım ? Subwoofer düşünmüyorum bagajdan dolayı ancak arka kapılar yetmezse pandizot için iki hoparlör daha ekleyip oda kesmezse koltuk altı subwoofer düşünüyorum eğer ön kapılarımdaki gibi bir hoparlör bulursam onun bass seviyesi beni tatmin eder amacım ortalığı titretip dışarıyı yakıp yıkmak değil araç içinde yüksek ve kaliteli gerek bass gerek tiz kendi içim titresin yeterli ama dediğim gibi tiz ağırlıklı bir model istemiyorum. Saygılar ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOZ07 -- 12 Haziran 2016; 11:40:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesim amacin arac icinde muzigi kaliteli bir bicimde dinlemek ise biraz butceni yukselt ve bu tarzda encok tercih edilen cihazlari al.muzigi daha detayli dinlersin.
    Yok ben detaydan ziyade sesi canli ciksin ve birazda basli olsun dersen o tarzda da cihazlar var.
    Kesinlikle hedefini kucuk tutma..calsin mantigi olmasin.bu isde ses kalitesi butce ile orantili..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin belirttigin fiyatlara ancak ikinci el cihazlar olur.
    Tiz seslerini istemiyorsan Alpine ana unitelere bak.ikinci elde uygun fiyatlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bir set hoparlör için Nasıl bir bütçe önerirsiniz peki ? Arka kapılara bir set hoparlör için 150-200 bandına çıkarım dedim daha da mı yükseltmeliyim yoksa siz iki set için mi 150-200 tl anladınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOZ07 -- 12 Haziran 2016; 13:54:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslinda arka tarafa hoparlör sonra almalisin.once on kapilarina saglam bir kompenant takimi al.Birde ses kalitesi yuksek bir ana unite.ses kalitesini bozmayacak orta yollu bir amfi alip baslayin.yoksa donup dolasip ayni yere gelirsiniz ve de zaman ve maddi kayip yasarsiniz.Bir kere ugrasin ama iyi cihazlar alin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.