Bildirim
SES OLAYLARİ
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Kaynaştırmaya ünsüz türemesi denir mi?
Kaynaştırmayi ses olayı kabul edelim mi?
Abilmek ebilmek gibi eklere zarf fiil eki diyorduk e a burada ünlü türemesi alınmış bu doğru mu?
Önder hoca akademik anlatmış ama denemeler ve ösymye göre soruyorum .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yukarı
quote:
Orijinalden alıntı: makarnasa
Kaynaştırmaya ünsüz türemesi denir mi?
Kaynaştırmayi ses olayı kabul edelim mi?
Abilmek ebilmek gibi eklere zarf fiil eki diyorduk e a burada ünlü türemesi alınmış bu doğru mu?
Önder hoca akademik anlatmış ama denemeler ve ösymye göre soruyorum .
Kaynastirma ses olayi hocam. Limit tgde de cikti. Diger sorularin cevabini bilmiyorim.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen hocam ilk başta çıkmadı sonra alınca çıktı bende kaynaştırmanın ses olayı olması garibeme gidiyor nedense teşekkürler.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
1-YANLIŞ CEVABIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM -Kaynaştırmayı ünsüz türemesi olarak da kabul edebilirmişiz.
2-Evet belirli şartlar altında y,ş,s,n harfleri eklendiği için kelimede gerçekleşen bir ses olayıdır.
3-Abilmek ebilmek getirilen kelimelerde ünlü türemesi kabul edilir mi? EVET KABUL EDİLİR
Düzeltme: İlk maddedeki bilgi yanlışını düzelttim.
Düzeltme 2: 3. sorunun yanıtını ekledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just_brtsh -- 14 Ocak 2019; 21:9:25 > -
Sağ olun hocam
Düzelttim hocam 1. cevabı, 3. soruyu ise tdk ne kabul ediyor bilmiyorum. Bulursam haber veririm kesinlikle. -
yağmur > yağ
yeterlilik fiili zaten ebil-abil değil mi?
yağ-abil(ir)burada hangi olay var yahu?
Ünlü türemesi varmış hocam. -a-bilmek ekinde a ünlü türemesiymiş
Ayrıca çok belli olmuyor mesela biliyor kelimesinde de ünlü türemesi var --> i harfi -
Herhangi bir ses olayı yok bence. Üstte i için ünlü türemesi demişler de, o da yok. ebilir de otomatik olan bir şey zaten o.
Edit: Videoda var denilmiş sanırım, ama kunduza attım. Orada da bulamadılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 15 Ocak 2019; 7:13:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X