Şimdi Ara

ses kartımı görmüyorum ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar geçen hafta bilgisayarı temizledim bütün bileşenleri söküp temizleyip tekrar taktım ama ses kartım ne yaptıysam göremiyorum . ses kartım creative xfi titanium anakartım ise asus p8z77-v le plus .yardımcı olursanız sevinirim
    .

• Yerine tam oturmuş olduğundan emin ol driverları kurmuş olduğundan emin ol (slim drivers ile eksik driverları bulabilirsiniz) bios ayarlarından FA bi sorun oluyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 68EE025

Yerine tam oturmuş olduğundan emin ol driverları kurmuş olduğundan emin ol (slim drivers ile eksik driverları bulabilirsiniz) bios ayarlarından FA bi sorun oluyor olabilir.

ses kartını tekrar cıkarıp taktım driver ı sildim creativle ilgili birşey kalmadı tekrar yüklemek istediğimde setup is unable to detect a supported product on your system diye uzun bir yazı cıkıyor yüklemiyor. ses kartının kendi cd sini taktım aynı yazı var yüklemiyor
  • Hocam emin değilim ama anakart bios güncellemesiyle düzelebilir belki. 1 sene önce aldığım gigabyte 7970 ekran kartımı bi türlü görmedi bilgisayar. Görüntü gelmiyordu hiç, onun için driver işine falan bile girememiştim. Gigabyte la irtibata geçtim anakartın bios güncellemesini yapmamı söylediler ve sorun düzeldi. Bazı donanımlarla uyumluluğu bios güncellemeleriyle sağlayabiliyorlar. Denemende fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elberp

Hocam emin değilim ama anakart bios güncellemesiyle düzelebilir belki. 1 sene önce aldığım gigabyte 7970 ekran kartımı bi türlü görmedi bilgisayar. Görüntü gelmiyordu hiç, onun için driver işine falan bile girememiştim. Gigabyte la irtibata geçtim anakartın bios güncellemesini yapmamı söylediler ve sorun düzeldi. Bazı donanımlarla uyumluluğu bios güncellemeleriyle sağlayabiliyorlar. Denemende fayda var.

benim anlamadıgım kasayı temizlemeden önce ses kartını sorunsuz kullanıyordum ama temizlikten sonra bir tek ses kartı çalışmadı bu aksam bir daha denicem bakalım herseyi
  • Ses kartınız kullandığınız windowsu destekleniyor olabilir.slimdrivers programını kullan.

• Bu yazdıklarımı görebiliyor musun? diye yorum yapmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EASTanbul -- 2 Mart 2015; 22:22:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SES KARTIM BOZUK MU?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam şaka bi yana, PCI yuvasını değiştirmeyi dene öncelikle. Eğer hala olmuyor ise yazılımı önce pcden kaldır sonra kartı takarak otomatik tanıyor mu?
    Bu işlemden sonra görüyor ama tanımıyor ise; yazılımı ve donanımı tekrar tamamen kaldır, kartı çıkart yazılımı yükle sonra kartı tak.
    Hala olmuyor ise ses kartın zarar görmüş olabilir demekten başka birşey gelmiyor elimden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EASTanbul

Hocam şaka bi yana, PCI yuvasını değiştirmeyi dene öncelikle. Eğer hala olmuyor ise yazılımı önce pcden kaldır sonra kartı takarak otomatik tanıyor mu?
    Bu işlemden sonra görüyor ama tanımıyor ise; yazılımı ve donanımı tekrar tamamen kaldır, kartı çıkart yazılımı yükle sonra kartı tak.
    Hala olmuyor ise ses kartın zarar görmüş olabilir demekten başka birşey gelmiyor elimden.

yazılımla ilgili bişey kalmadı pc de hatta regedit te aradım yok . bende sizinle aynı şeyi düşünüyorum kartı bozmuş olabilirim .pc ye format atmadım win 7 yüklü kasayı temizlemeden önce çalışıyordu temizledikten sonra butun donanım çalışıyor ama ses kartı patlak. otomatik olarak görmüyor driver ı ne yaptıysam kuramadım aynı yazı cıkıp duruyor. başka bir kaç pc de denicem arkadas internet kafe işletiyor ord da çalışmazsa çöpe gidecek.

• accuphase35 A kullanıcısına yanıt
    Başka bilgisayarda denemekte yarar var. Ama en önemlisi kartın garantisi bitti mi?
    Eğer bitmediyse hiç uğraşma direk garantiye yolla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EASTanbul -- 3 Mart 2015; 23:17:24 >
  • Kardeş senin sorununun aynısının tıpkısı bendede mevcut :)) ne yaptımsa olmuyor aynı anakartı kullanıyoruz daha önceki sistemde çalışan kart şimdi madülen emekliye ayrıldı :)

• Atın pc format biosuda sıfırlayın baştan takıp kurup

• quote:

Orijinalden alıntı: by_ager34

Kardeş senin sorununun aynısının tıpkısı bendede mevcut :)) ne yaptımsa olmuyor aynı anakartı kullanıyoruz daha önceki sistemde çalışan kart şimdi madülen emekliye ayrıldı :)

biraz gec cevap yazdım kusura bakmayın iki bilgisayarda daha denedik ama calışmıyor ben de yeni kart arastırıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.