Şimdi Ara

Ses kartı decoder'i vs Z906 decoder'i ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ses sistemlerinden bayagidir uzagim, o yüzden konuda tecrübesiz kalmisim. Birkaç saattir internette konuyla ilgili makaleler okumama ragmen, tüm sorularimin cEvaplarini bulamadim.

Ben de bu ses sisteminden almak üzereyim, masaüstü bilgisayarima baglamak için. Büyük çogunlukla dolby digital veya dts olarak encode edilmis divx, xvid, mkv tarzi filmleri izlemek için kullanacagim. Arada oyun da oynarim diye düsünüyorum. Ama öncelik filmler.

Bahsettigim formattaki filmleri izlerken sesi decode eden 3 faktör var. Codec'ler (AC3 gibi), ses karti, ve ses sisteminin decoder'i. Yaniliyorsam düzeltin lütfen.

Sorum su: Dolby digital, dts efektlerini en kaliteli almak için ses sistemini bilgisayara nasil baglamaliyim? Internette her kafadan bir ses çikiyor. Kimisi toslink, kimisi spdif, kimisi optical, kimisi de analog sekilde diyor. X-Fi titanium veya asus xonar gibi bir ses karti almaliyim, yoksa z906'in decoder'i ses kartlarininkinden daha mi iyi? Ses sistemini karta dijital olarak baglarsam, kartin decoder'ini direk bypass geçtigini biliyorum. Sizce iyi bir kart alip analog mu baglayayim, yoksa orta halli bir kartla analog mu?

• Dolby digital live ve dts connect özelliği olan (Asus Xonar D2 veya x-fi titanium ve üzeri) bir ses kartı alıp dijital sisteme optik veya koaksiyel bağlamak ve dijital sesi passthrough yaparak harici dekodere çözdürmek en iyi seçenek gibi görünüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superminator -- 13 Temmuz 2012; 14:12:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakartında optik çıkış var ise bağla gitsin, ses kartına ihtiyaç yok çünkü. optik çıkış yok ise titanium yeterli olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: superminator

Dolby digital live ve dts connect özelliği olan (Asus Xonar D2 veya x-fi titanium ve üzeri) bir ses kartı alıp dijital sisteme optik veya koaksiyel bağlamak ve dijital sesi passthrough yaparak harici dekodere çözdürmek en iyi seçenek gibi görünüyor...
    Sesi dijital sisteme direk yollayacaksam, DD ve DTS özelliği olan bir karta neden ihtiyacım var?
  • Sesi direk yollamak için zaten ses kartının spdif passthrough özelliği olması lazim, gerçi bu ayar medya oynatıcı üzerinden de yapılabiliyor.. Ama esas mesele, madem digital decoderli 5.1 ses sisteminiz var, ddl veya dts connect özellikli ses kartı ile stereo kaynakları eş zamanlı olarak dijital 5.1 sese çevirir, o sesi de harici dekodere çözdürürsünüz. Ayrıca onboard ile harici ses kartının ses işleme kapasite ve kaliteleri arasında yerine göre büyük farklar olabiliyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.