Şimdi Ara

Ses kalitesi açısından en iyi DAP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
5.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • taşınabilir müzikçalar konusunda amaç fiyatına göre en iyi performansı almaksa benim önerim ipod video -> line out. bir diğer seçenek sansa fuze -> line out, bir diğer seçenek s:flo2 -> line out. eğer line out istenmiyorsa Cowon J3, Sony x1050, Zune HD ve son olarak sansa clip tavsiye ediyorum.

amaç sadece performans ise malum hifiman'ler...
  • bu doğru bir tespit ama head fi cıları ipod video + line out ta kesmiyor hepsi video ya cypher lab solo +amfi takıyorlar. sfloya mesela fiio e5 iyi performans vermiyor daha iyi bir amfi alınca deneyip sonuçları yazacağım.

iki gündür durmadan head fi cıların portable larını inceliyorum inanın nerdeyse hiç hifiman yok, %70 video+solo+amfi yapıyorlar,birkaç tane sflo ve J3 de gördüm.

Allah sonumuzu hayretsin harca harca ne olacaksa.
  • bu konunun açıldığı iyi olmuş benim açımdan.ben cowond2 kullanıyorum konuyu açan arkadaşımın dediği gibi benim için önemli olan sadece ses çıkış gücü sesin çok yüksek olması ve güçlü basları.başka hiç bir özellik pil ömrü dokunmatiği interneti vs... önemli değil hani bazen diyoarlar ya ses kaliteli yada yeterli.ben yeterli istemiyorum çok yüksek olucak ve tabiki türkiyede alınabilir bir cihaz olucak.bu arada kullandığım cowond2 ses şiddeti basları ses çıkış gücü olarak gerçekten bir dev yalnız arızalandığı için bende yeni bir cihaz almak istiyorum ve garantisi olsun bir arıza olunca trde yaptırabileyim istiyorum.cowonda trde olmadığı için istemiyorum yoksa cowon bence en iyilerden çok yüksek sesi var. trde garantili satışı olsa hiç düşünmeden alıcağım cihaz yine cowon d2 dir.bana bu cowon d2 kadar yüksek sesli bir cihaz önericek arkadaşlara şimdiden tşk ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: prenss1907

bu konunun açıldığı iyi olmuş benim açımdan.ben cowond2 kullanıyorum konuyu açan arkadaşımın dediği gibi benim için önemli olan sadece ses çıkış gücü sesin çok yüksek olması ve güçlü basları.başka hiç bir özellik pil ömrü dokunmatiği interneti vs... önemli değil hani bazen diyoarlar ya ses kaliteli yada yeterli.ben yeterli istemiyorum çok yüksek olucak ve tabiki türkiyede alınabilir bir cihaz olucak.bu arada kullandığım cowond2 ses şiddeti basları ses çıkış gücü olarak gerçekten bir dev yalnız arızalandığı için bende yeni bir cihaz almak istiyorum ve garantisi olsun bir arıza olunca trde yaptırabileyim istiyorum.cowonda trde olmadığı için istemiyorum yoksa cowon bence en iyilerden çok yüksek sesi var. trde garantili satışı olsa hiç düşünmeden alıcağım cihaz yine cowon d2 dir.bana bu cowon d2 kadar yüksek sesli bir cihaz önericek arkadaşlara şimdiden tşk ederim

line out çıkışı olan bir cihaz alırsanız amfi ile kullanıp yine yüksek çıkış gücü alabilirsiniz.
    fiyatı biraz yükselir ama fena olmaz. (player>kablo>amfi)

• Normal giriş ile line out arasında belirgin fark var. E11 ile dinliyorum f/p oranı mükemmel bir cihaz. HM801 ile karşılaştıran bir kullanıcı oldu mu merak ediyorum bu ikilinin karşılaştırılmasını. Ama f/p olarak HM801'in çok üzerinde bir cihaz olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 25 Ekim 2011; 19:34:28 >
  • Uzun zamandır kendi zevkime yönelik kaliteli sesi arayışım devam ediyordu ancak sanırım onlarca kulaklık

ve player dinledikten sonra buna bir süre ara vereceğim. Çünkü şuan için aradığım sesi kendime göre bulduğuma inanıyorum..

Tabi şimdilik

Kulak içi olarak kaliteli sesleri (Phonak PFE - Audio Technica CK90PRO gibi) armatür ve farklı diyafram yapılı (Vsonic GR07, IE8 ve CKS90 gibi) iem'ler

dinleyerek hangi sesi aradığımı bulmaya çalışıyordum. Sony A845, Meizu M6, Sansa Clip+, ve Nationite S.Flo2 (Flac)

gibi müzik çalarlarıda kullandıktan sonra 2007 ten beri dinleme fırsatı bulamadığım fakat adını ve kalitesini çok iyi olarak okuduğum

Kenwood HD60GD9 dinleme fırsatı buldum. (Japonya'dan getirten bir arkadaşımda dinledim)

Tek kelime ile "MuazzaM" bir sahne ve ses kalitesi ile karşılaştım diyebilirim. Şimdiye kadarki en iyi deneyim bu oldu ve tahminimden daha iyiydi.

Altın kaplama iç plaka yapısı, dahili Kenwood amfisi (wolfson ses çipi) ve Kenwood ses mühendisliğinin kalitede sınırlara dayandığına şahit oldum diyebilirim.

Ses kalitesi açısından en iyi DAP  Ses kalitesi açısından en iyi DAP

Bu cihazı bulmak neredeyse imkansız, araştıranlar iyi bilir ve fiyatları 500 dolar ve üstü gibi el yakan cinsten, sıfırı piyasada yok 2'nci elede güven olmaz.

Burda bilmeyenler vardır belki ben uzun süredir Japonya'daki arkadaşım aracılığı ile D-SLR ve Objektif gibi çeşitli fotoğraf ekipmanları getirtiyorum,

kulaklık isterken mp3 çalarsız kalmadığım için pekte aklıma gelmemişti bu konuda istekte bulunmak..

Japonya OSAKA'da bulunan Türk arkadaşıma bu cihazın 2011 modeli (Bu hafta Japonya'da piyasaya çıkıyor) ve daha gelişmiş bir ses işlemcisi kullanılan

(Samsung çift çekirdek 32bit ARM işlemci) DAP (Dijital ses işlemci) + Dahili amfili (wolfson W serisi) Kenwood MG-G708 model player siparişi verdim.

Yeni modelin kalitesinin dahada iyileştirilmesinin yanında en önemli avantajı, incelmesi, hafifliği ve şarj süresi olmuş..

Ses kalitesi açısından en iyi DAP

Bunun yanında yine 2011 üretimi ve ses ayrımı konusundaki fiyat performans kalitesiyle aynı firmanın ürünü olması (JVC-Kenwood) nedeniyle

farklı bir seçimle JVC HA-FXT90 model (çift dinamik sürücülü kulak içi) kulaklığı istedim.

Geldiğinde burada kısa bir inceleme yazısı yazarak farklı bir ikiliyi (Her zaman deneme fırsatımız olmayan bir ses ikilisini) anlatmaya çalışırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 9 Kasım 2011; 20:48:27 >

• Bende Radius twf-21 vardı sattım, senden önce dinledim çift diyaframlı kulakiçi kulaklığı hehehee :)

Bu arada kenwood ütü fırın markası değilmiydi yaw, playerdamı yapıyolarmış
  • @yıldız , harika bir yazı olmuş, bundan dolayı tebrik ederim(nacizhane) biz önümüzdeki dap larla uğraşırken siz ufkumuza yeni bir tane daha eklediniz. Bir an evvel yeni DAP ınıza kavuşursunuz umarım,kısa bir inceleme de bekleriz vesileyle.

Bu arada ben kısacık da olsa dinledim GR07 o fiyata 170$ civarı çok güzel bir Iem,ses olarak ben hata bulamadım hem de out of box olmasına rağmen,kutudan ilk çıktığı anda dinlemiştim.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ta2mtf -- 26 Ekim 2011; 12:47:41 >
  • tüm fikirlerini yeni bilmediğimiz ürünleri açıklayan tanıtan anlatan arkadaşlarımıza tşk edeerim.bu açıklamlar gerçekten bizi bilgilendiriyor hiç şüphesiz fakat yeni güzel isteklerimiz doğrultusunda bir cihaz almak istediğimizde bu nadir cihazlar ve yapılan emek harcanan değerli incelemeler ve yorumlar genel anlamda çoğu kişiye yardımcı olamıyor kanısındayım belkide ben yanlış düşünüyorumdur kusura bakmayın sadece benim kendi şahsi görüşümdür bu inceleme yapan arkadaşlarımıza bir saygısızlık kesinlikle düşünmüyorum ama daha herkesin alabileceği bulabileceği cihazlar tavsiye edilse kullananlar yorumlarını eklse daha iyi olmaazmı çünkü trde satılmayan ve nadir bulunan cihazları ve çok yüksek rakamlarda cabası tabi incelemk pek faydalı olmuyordur sanırım.bçünkü alınabilirliği yok yada sayılı kişi alabiliyor çünkü trde satılmıyor herkes getirtme şansına sahip değil.tekrar tşk ederim yanlış anlaşılmam olmuşsada şimdiden özür dilerim herkesten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Titanium

quote:

bu konunun açıldığı iyi olmuş benim açımdan.ben cowond2 kullanıyorum konuyu açan arkadaşımın dediği gibi benim için önemli olan sadece ses çıkış gücü sesin çok yüksek olması ve güçlü basları.başka hiç bir özellik pil ömrü dokunmatiği interneti vs... önemli değil hani bazen diyoarlar ya ses kaliteli yada yeterli.ben yeterli istemiyorum çok yüksek olucak ve tabiki türkiyede alınabilir bir cihaz olucak.bu arada kullandığım cowond2 ses şiddeti basları ses çıkış gücü olarak gerçekten bir dev yalnız arızalandığı için bende yeni bir cihaz almak istiyorum ve garantisi olsun bir arıza olunca trde yaptırabileyim istiyorum.cowonda trde olmadığı için istemiyorum yoksa cowon bence en iyilerden çok yüksek sesi var. trde garantili satışı olsa hiç düşünmeden alıcağım cihaz yine cowon d2 dir.bana bu cowon d2 kadar yüksek sesli bir cihaz önericek arkadaşlara şimdiden tşk ederim

line out çıkışı olan bir cihaz alırsanız amfi ile kullanıp yine yüksek çıkış gücü alabilirsiniz.

yardımcı olduğunuz için şimdiden çok tşk ederrim titanium.bana öneriniz olmuş cowon d2 kullanıyordum yüksek ses çıkış gücünden çok memnundum sizde bu ses gücünü nasıl elde edebileceğimi yazmışsınız sizden ricam tavsiyeniz ne olur mesela hangi cihazları alırsam markamodel olarak çok yüksek ses şiddeti ses çıkış gücü alabilirim ve tabiki trde satılıyor olması tercihim garabtisiz ürün almak istemiyorum tşk edeerim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Titanium

quote:

yardımcı olduğunuz için şimdiden çok tşk ederrim titanium.bana öneriniz olmuş cowon d2 kullanıyordum yüksek ses çıkış gücünden çok memnundum sizde bu ses gücünü nasıl elde edebileceğimi yazmışsınız sizden ricam tavsiyeniz ne olur mesela hangi cihazları alırsam markamodel olarak çok yüksek ses şiddeti ses çıkış gücü alabilirim ve tabiki trde satılıyor olması tercihim garabtisiz ürün almak istemiyorum tşk edeerim

elimden bir sürü cihaz geçti özellikle cowon modelleri. ben şuan D2+ kullanıyorum. ipodu amfiyi falan sattım, yine D2+ ile başbaşa kaldım. çok severim keratayı. D2+ gerçekten güzel bir player fakat biraz demode oldu, bir de line out'a sahip olmadığı için sesini pek geliştiremiyoruz. line out olsa bir sürü amfi seçeneğimiz olur, cihazın potansiyelini istediğimiz gibi kullanırız ses şiddeti de yükselir fakat malumdur cowon tek parça cihazlar üretiyor hep. (kulaklık çıkış güçleri diğer markalara göre daha iyi ama) line out işine girmiyor hiç. aslında çoğu dinleyiciyi de memnun ediyor fakat dediğim gibi ekipmanını özelleştirip ses kalitesini artırmayı amaçlayan kitle uzak duruyor cowondan. eğer player>line out kablosu>amfi şeklinde bir ekipman istiyorsanız akla gelen ilk iki seçenek; ipod video ve sandisk sansa fuze. gerek yok ben player ve kulaklık kullanacağım başka kalabalık istemiyorum derseniz cowon veya sony ile devam etmelisiniz. cowon S9 ve J3 hem kalite olarak hem de sesin dengesi bakımından D2+'dan biraz daha iyiler. bir de D3 var ama pek bi bilgim yok hakkında. bir de sony x1050 var ev arkadaşımda, onun sesini de pek beğeniyorum fakat flac formatındaki parçaları çalmadığı için tercih etmedim. ama kullanacağınız kulaklık çok üst seviye bir kulaklık değilse mp3 320k da gayet yeterli olur. (şunu mutlaka belirtmeliyim: ses yüksekliği D2+'dan düşük ve biraz güç isteyen kulaklıklara yetersiz gelebilir, standart kullanımda yeterli seviyede)

haa bir de alışveriş mevzusu var. Türkiye'de artık cowon da yok iriver da yok, ikinci el bulabilirsiniz ancak. sıfır almak isterseniz mecburen yurtdışına yöneleceksiniz( o konuda yardımcı olabilirim özel mesajdan) ipod video ve sansa fuze(fuze plus değil sadece fuze) sıfır çok zor bulunur, ikinci el ara sıra görüyorum forumda. ikinci el sitelerinde de mutlaka vardır. sony x1050 (veya a845. bu da güzel bir player) sıfırı da ikinci eli de Türkiye'de bulunabilir.

aklınıza takılan başka sorular olursa mutlaka yazın, daha somut şeyler oluşsun kafanızda.

• quote:

Orijinalden alıntı: expander_

Bende Radius twf-21 vardı sattım, senden önce dinledim çift diyaframlı kulakiçi kulaklığı hehehee :)

Bu arada kenwood ütü fırın markası değilmiydi yaw, playerdamı yapıyolarmış

sil şu mesajı çabuk,rezil ettin kendinihiç mi kenwood teyip hopörlör felen görmedin canım yav.

http://www2.jvckenwood.com/products/index.html

• Yok be ne silcem kimden çekincem, doğru bak sen söyleyince hatırladım araba teybi vardı kayınçonun arabasında, Kenwood deyince aklıma ilk gelen şey ketıl (kettle)

• koyduğum linke baktın mı.adamların kulaklığı bile var
  • Gördüm, en alttaki kh-c311 armatürlü bi kulaklık sanırım.

Ses kalitesi istiyorsanız, İskoçya'da üretilen wolfson ses çiplerini kullanan portatif medya oynatıcılarını tercih etmenizi öneririm. Çünkü artık yeni nesil ses kalitesinden ziyade, dokunmatik internetli 3boyutlu oyun oynatabilen cihazlara yöneldi, kimse eskisi kadar ses kalitesini takmıyor. Arz talep meselesi, bebelerin talebi bu yönde

Özet geçeyim, en kaliteli ses istiyorsanız, sıralama şu şekilde olmalı (sadece
    ürünleri) :

1. iPod 5G (Wolfson WM8758)

2. iPod 4G (Wolfson WM8975)

3. iPod nano 1G (WOLFSON 8975), iPhone 1G, iPod touch 1G (WOLFSON WM8758), iPod classic 1G 2G 3G (Wolfson WM 8721), iPod mini (WOLFSON 8731)

4. iPhone 4G (wolfson yok), iPhone 3G (wolfson yok), iPod Touch 2G (wolfson yok) iPod Touch 2G (wolfson yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expander_ -- 27 Ekim 2011; 10:32:31 >

• neden burrbrown değil de wolfson? dac chipi ses kalitesine tek sağlayan unsur değildir, diğer komponentlerde(resistör, capasitör, pcb kablolama, lehim kalitesi vs) önemlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiray35

neden burrbrown değil de wolfson? dac chipi ses kalitesine tek sağlayan unsur değildir, diğer komponentlerde(resistör, capasitör, pcb kablolama, lehim kalitesi vs) önemlidir.

örnek sony X1050,A845
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Uzun zamandır kendi zevkime yönelik kaliteli sesi arayışım devam ediyordu ancak sanırım onlarca kulaklık

ve player dinledikten sonra buna bir süre ara vereceğim. Çünkü şuan için aradığım sesi kendime göre bulduğuma inanıyorum..

Tabi şimdilik

Kulak içi olarak kaliteli sesleri (Phonak PFE - Audio Technica CK90PRO gibi) armatür ve farklı diyafram yapılı (Vsonic GR07, IE8 ve CKS90 gibi) iem'ler

dinleyerek hangi sesi aradığımı bulmaya çalışıyordum. Sony A845, Meizu M6, Sansa Clip+, ve Nationite S.Flo2 (Flac)

gibi müzik çalarlarıda kullandıktan sonra 2007 ten beri dinleme fırsatı bulamadığım fakat adını ve kalitesini çok iyi olarak okuduğum

Kenwood HD60GD9 dinleme fırsatı buldum. (Japonya'dan getirten bir arkadaşımda dinledim)

Tek kelime ile "MuazzaM" bir sahne ve ses kalitesi ile karşılaştım diyebilirim. Şimdiye kadarki en iyi deneyim bu oldu ve tahminimden daha iyiydi.

Altın kaplama iç plaka yapısı, dahili Kenwood amfisi (wolfson ses çipi) ve Kenwood ses mühendisliğinin kalitede sınırlara dayandığına şahit oldum diyebilirim.

Bu cihazı bulmak neredeyse imkansız, araştıranlar iyi bilir ve fiyatları 500 dolar ve üstü gibi el yakan cinsten, sıfırı piyasada yok 2'nci elede güven olmaz.

Burda bilmeyenler vardır belki ben uzun süredir Japonya'daki arkadaşım aracılığı ile D-SLR ve Objektif gibi çeşitli fotoğraf ekipmanları getirtiyorum,

kulaklık isterken mp3 çalarsız kalmadığım için pekte aklıma gelmemişti bu konuda istekte bulunmak..

Japonya OSAKA'da bulunan Türk arkadaşıma bu cihazın 2011 modeli (Bu hafta Japonya'da piyasaya çıkıyor) ve daha gelişmiş bir ses işlemcisi kullanılan

(Samsung çift çekirdek 32bit ARM işlemci) DAP (Dijital ses işlemci) + Dahili amfili (wolfson W serisi) Kenwood MG-G708 model player siparişi verdim.

Yeni modelin kalitesinin dahada iyileştirilmesinin yanında en önemli avantajı, incelmesi, hafifliği ve şarj süresi olmuş..

Bunun yanında yine 2011 üretimi ve ses ayrımı konusundaki fiyat performans kalitesiyle aynı firmanın ürünü olması (JVC-Kenwood) nedeniyle

farklı bir seçimle JVC HA-FXT90 model (dünyada ilk çift diyaframlı kulak içi) kulaklığı istedim.

Geldiğinde burada kısa bir inceleme yazısı yazarak farklı bir ikiliyi (Her zaman deneme fırsatımız olmayan bir ses ikilisini) anlatmaya çalışırım..

S:Flo2 kullandınız bu cihazın ses kalitesi ondan daha mı iyi?

• quote:

sadece
    ürünleri

diye belirtmiştim yukarıda.

Sony A845 kullanıp satan birisi olarak, bana sanki sesi boğuk gibi geldi İpod 5.5'e göre, enstruman ayrımı daha temizdi ipod'un.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expander_ -- 27 Ekim 2011; 11:58:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: expander_

quote:

sadece
    ürünleri

diye belirtmiştim yukarıda.

Sony A845 kullanıp satan birisi olarak, bana sanki sesi boğuk gibi geldi İpod 5.5'e göre, enstruman ayrımı daha temizdi ipod'un.

ipodların basslarında sorun var bana göre,ekolayzırıda facia.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.