Şimdi Ara

Serviste siyaset konuşmak, siyasi radyo dinlemek doğru mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıda, çalıştığım özel şirketin servisinde yaşanan bir problemi düzeltebilmek adına yazmış olduğum bir metni okuyacaksınız. Yazımda siyaset konuşmak ya da tartışmak için özel olarak oluşturulmuş ortamları, konunun dışında tuttuğumu belirtmek isterim. Yazımı okuduktan sonra konunun sosyolojik izahına yer veren –haklı ya da haksız olduğuma dair- bir cevap ya da kaynak belirtirseniz sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

"Bu konuşmayı düne kadar yapmayı planlıyor değildim. Fakat Salı akşamı serviste şahit olduğum kısa bir sahne, bu konuşma metnini sabahın 6'sında hazırlamama neden oldu. Hepimizin bildiği gibi bu serviste, sabahları Nihat'la muhabbet adında bir programı dinlemekteyiz. Saf radyoculuk anlayışından öte, belirli bir kesimi bazen ciddi, bazen tiye alan, bazen yarı ciddi, bazen de gayri ciddi yorumlar ve espriler yapılmakta. Toplumda benimle beraber bu yayıncılık anlayışını beğenmeyen insanlar olduğunu görmemle beraber, beğenen insanlar olduğunu da görmekteyim. Her iki görüsü de benimseyen insanlar olduğu için, zorlayıcı bir üslupla, bu programın kamuya acık olsun olmasın, toplu olarak bulunulan alanlarda dinlenmesinin bir sakıncası olmayacağını söylemenin, kabul edilebilir bir düşünce biçimi olmadığını belirtmek isterim. Bu sebeple servisteki herkesi ortak bir noktada buluşturabilecek, herhangi bir propagandanın yapılmadığı, bir radyo ya da radyo programı seçilmesi gerektiğine dair bir ortamın oluştuğu kanaatindeyim.

Şu ana kadar söylediklerimle siyasetten hoşlanmayan bir vatandaş, ya da iktidar partisinden yana bir tavır içinde olduğum izlenimini vermiş olabilirim. Bu izlenimin oluştuğu zihinlerin yanlış bir yargıya vardığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bugüne kadar yakın ve uzak çevremde yaptığım gözlemlere dayanarak; siyasetle beraber, din ve futbol adına yapılan sohbetlerin ve bu sohbetlerin sevimsiz bir hal aldığı fikir paylaşımından ziyade fikir çatışmasına neden olan tartışma ortamlarının insanları nasıl bir ayrıştırmaya ve kutuplaşmaya ittiğine çok kere şahit olmuş bulunmaktayım. Hal böyleyken akıl sahibi varlıklar olan biz insanlara düşen görev; ayrışmaya neden olacak bu tarz söylem ve davranışlardan kaçınmak olacaktır. Bu serviste 18 kişi varsa, 18 tane de değişik konularda farklı düşünebilecek insan var demektir. Olaya bu şekilde yaklaşıp tahammül sınırlarımızı daraltmayıp aksine zorlamamız gerektiğini belirtmek isterim. Bu metnin, kendimce geç hazırlanmış bir girişim olduğunu söylemem, tahammül sınırlarımın çoktan zorlanmaya başlanmış olmasıyla alakalı olduğunu söyleyebilirim.

Bu meselenin sizlerle bire bir konuşulması durumunda kalplerin kırılabileceği, dargınlıkların olabileceği bir ortam oluşabileceğine kanaat getirdiğim için, böylesi bir metni hazırlamayı uygun gördüm. Bugüne kadar bir arkadaşımla ya da bir grupla yasamış olduğum bir anlaşmazlığı ya da tartışmayı, her zaman için objektif olamayabileceğim, objektif olsam dahi hatalı olabileceğim ihtimalini ve karşımdaki insan ya da grubun savunma hakkı olduğunu göz önünde bulundurarak, üçüncü kişi ya da kişilerle paylaşmadım. Bu sebeple sabahları dinlediğimiz radyo ya da radyo programının değiştirilmesine dair fikrime karşı çıkan arkadaşlarımız olacaksa, konuyu karşı çıkan arkadaş ya da arkadaşlarımla Leke Merkez Personel müdürümüz Murat Bey’e götürebiliriz. Tabi ki temennim, her birimizin yetişkin birer insan olduğu bir ortamda kendi içimizde çözmekten yana.

Beni dinleme nezaketinde bulunduğunuz için, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Konunun sükûnet içerisinde sonuca ulaşması dileğiyle konuşmamı noktalıyorum."

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.