Şimdi Ara

Serviste DSG Kavrama Maliyeti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
19.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    Ben çok iyi anlatamadım sanırım.

    Şimdi daha önce çok farklı arabalara bindim.Uzun süre Cvt de kullandım tork konvertörlü de kullandım hatta SMT robotize bile kullandım.Misal 7G Tronicte böyle bir kararsızlık yok.Gaz pedalına basma oranında göre vites seçip devam ediyor.Örnek Aisin'de Zf'de böyle şeyler yok.Dsg çok kararsız misal gaza bir miktar basıyorsunuz yokuşta Niye ? 1 vites küçültsün devir 2000-2500 bandına alsın öyle çıksın diye ama 1500 devirde 7. Viteste yokuş çıkmaya çalışıyor bayıla bayıla 3-4 saniye sonra vitesi indirip devam ediyor hemen istiyorsanız biraz daha gaza bas diyor, basıyorsun bu seferde 2 vites düşürüp 3000-3500 devir bandına alıyor.Ben bunu hiç bir şanzımanda yaşamadım.

    Spor mod konusunda da tabiki Spor mod olacak onun çalışma prensibine zaten bir sitemim yok olması gereken bir mod lakin araya bir mod daha eklemek gerekir.Yani illa ya çok sakin yada kick down yaparak mi kullanacağız aracı? Mecburen F1 de kullanıyorum.

    1.vitese inmeme olayıda planlı eskitme.





  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Evet bmw tek kavrama lakin robotize olmasi acisindan smg yi ornek verdim. Cift kavrama olmasa da dsg tipi sanzimanlarin onculerinden. Sanirim E36 m3 ten beri mevcut bmw de.

    Tabii o da pür ü pak degil. Analarindan emdikleri süt burunlarindan gelen çok smg zede var.
  • Hocam istediğiniz gibi yazılım attırın şanzımana, istediğiniz gibi kullanın.

    Birde basınç tüpü olayı var. Onuda inceleyin isterseniz.

    Şanzımana dediğiniz gibi ennaz 3 mod konulması lazım ancak malesef konulmamış. Şanzıman fabrika yakıt verisini teslerde en aza düşürecek şekilde programlanmış. Sonradan yazılım atan yerler var. Ancak f1 kullanmak da kafi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.