Şimdi Ara

Servisin önerdiği Parça

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
12.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    15 gün kadar önce siemens çamaşır makinesi aldım.Kurulumu yapan servis bana musluğun önüne takılan bir parça sattıklarını ve bu parçayı takmamız halinde , kireç önleyici, yumuşatıcı gibi şeyler kullanmamıza gerek kalmayacağını söyledi.Parçanın fiyatı 50 TL imiş.
    Bu konu hakkında bilgisi olan ve parçayı almamıza gerek varmıdır.
    Teşekkürler

• İstanbul'da yaşıyorsanız gerek yok. Kireçli suları olan bir bölgedeyseniz tavsiye edebilirim.
  • Cevabınız için çok teşekkürler
    Evet istanbul Ümraniyede ikamet ediyorum.

Bir soru daha sormak istiyorum.Makine için Calgon vd kireç önleyici toz kullanılmasını tavsiye edermisiniz?

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan08

Cevabınız için çok teşekkürler
    Evet istanbul Ümraniyede ikamet ediyorum.

Bir soru daha sormak istiyorum.Makine için Calgon vd kireç önleyici toz kullanılmasını tavsiye edermisiniz?

Teşekkürler

Deterjan miktarını doğru ayarladıkça böyle takviye ürünler kullanmanıza gerek yoktur.
  • Cevaplarınız için çok teşekkürler
    Selamlar
  • Calgon....vb kireç önleyicilerin faydası olduğuna inanmıyorum

siz ne düşünüyorsunuz
  • Ege bölgesinde yaşıyorum, bizim ve bir tanıdığımızın makinesinin rezistansı patladı, yanlış okumadınız resmen patladı.Aşırı kireçten dolayı korozyona uğramış ve delinmiş.Deterjanlardaki kireç önleyiciler son derece yetersiz, üstündeki talimatnameye ne kadar uyarsanız uyun işe yaramıyor. Ya Calgon kullanacaksınız ya da kireç önleyici aparatlar.
  • Ege bölgesi ile Istanbul'u kıyaslamak doğru değil. Annem geçenlerde 10 senelik Siemens çamaşır makinemizin içine sütyen baleni kaçırdı. Çıkarmam iiçin rezistansı sökmem gerekti. Sadece una bulanmış gibi hafif beyazlaşmıştı sadece. (kireç önleyici hiçbir önlem almıyorum) Deterjanı her zaman uygun dozayda kullanırım, ince tabakayı da Perwoll kullanmama bağlıyorum.

Ege bölgesinin sularını az çok biliyorum, orada kireç önleyici önlem almak şart. Anormal bir durum sözkonusu. Ancak orta ve az kireçli suyu olan bölgelerde Calgon kullanmak sadece israf.
  • İstanbul'un suları nasıldır bilmiyorum.Kireç yoğunluğu bölge bölge değişiklik gösteriyormuş diye bir yerde okumuştum. Fakat bizim sular çok kireçli, çaydanlık ve kettle 2 günde kireç bağlıyor. Calgon'u bırakalı yıllar oldu. Babam rezistans fiyatını öğrenince(20-25 lira) gerek yok diyor.Geçenlerde çamaşır makinesine bir avuç limon tuzu koyup 90 derece çalıştırdık.Makineye bir zararı olur mu acaba? Annem mutfak eşyalarının kirecini bu şekilde çözüyor bunda da deneyelim dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASUSX51

İstanbul'un suları nasıldır bilmiyorum.Kireç yoğunluğu bölge bölge değişiklik gösteriyormuş diye bir yerde okumuştum. Fakat bizim sular çok kireçli, çaydanlık ve kettle 2 günde kireç bağlıyor. Calgon'u bırakalı yıllar oldu. Babam rezistans fiyatını öğrenince(20-25 lira) gerek yok diyor.Geçenlerde çamaşır makinesine bir avuç limon tuzu koyup 90 derece çalıştırdık.Makineye bir zararı olur mu acaba? Annem mutfak eşyalarının kirecini bu şekilde çözüyor bunda da deneyelim dedi.

Kireç meselesini sadece rezistans açısından düşünmek doğru olmaz. Fazla kireç keçeyi bozarak rulmanlara su kaçmasına neden olur, makinenin kazan grubu hortumlarına hasar verir, plastik kazanlı makinelerde rezistans fazla kireç bağlarsa kazan aşırı sıcaklıktan hasar görebilir vs. Bu açılardan da düşünmek lazım.

Ne kadar kesin çözüm sağlıyor bilmiyorum ama manyetik kireç önleyici aparat takmak en mantıklısı gibi görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: ASUSX51

İstanbul'un suları nasıldır bilmiyorum.Kireç yoğunluğu bölge bölge değişiklik gösteriyormuş diye bir yerde okumuştum. Fakat bizim sular çok kireçli, çaydanlık ve kettle 2 günde kireç bağlıyor. Calgon'u bırakalı yıllar oldu. Babam rezistans fiyatını öğrenince(20-25 lira) gerek yok diyor.Geçenlerde çamaşır makinesine bir avuç limon tuzu koyup 90 derece çalıştırdık.Makineye bir zararı olur mu acaba? Annem mutfak eşyalarının kirecini bu şekilde çözüyor bunda da deneyelim dedi.

Kireç meselesini sadece rezistans açısından düşünmek doğru olmaz. Fazla kireç keçeyi bozarak rulmanlara su kaçmasına neden olur, makinenin kazan grubu hortumlarına hasar verir, plastik kazanlı makinelerde rezistans fazla kireç bağlarsa kazan aşırı sıcaklıktan hasar görebilir vs. Bu açılardan da düşünmek lazım.

Ne kadar kesin çözüm sağlıyor bilmiyorum ama manyetik kireç önleyici aparat takmak en mantıklısı gibi görünüyor.

Evet doğru söylüyorsunuz, rulanı bozuyor.Geçen yılbaşında rulmanı değiştirmek zorunda kalmıştık.Suyun aktığı kısım belliydi.Bize maliyeti 100 lira olmuştu. İşte küçük bir Calgon paketine 20 lira vermek bazen insana çok gelebiliyor.Hele evinizde sık çamaşır yıkanıyorsa.Çeşitli alternatifler üretmek lazım.Şu manyetik aparatları denemeli. Bu arada burada paylaşmak da istiyorum. Şofbenimiz de kireçten tıkandı.Su çok az geliyordu ve ısıtmıyordu.Mahalledeki beyaz eşya tamircisini çağırdık.Götürdü, kirecini çözdürüp getirdi. Suların kireçli olduğu yerlerde 2 yılda bir yapılmalıymış.

• Tavsiyem Electroworld'ten 30TL'ye Electrolux marka musluğa takılan kireç giderici aparatı aparatı almanız. Şofben girişinede taksanız faydalı olur kanaatimce. 5 sene kullanım ömrü var. Bende aldım ama işe yarayıp yaramadığını kullanıp göreceğim. Vestel ve Bosch serviside satıyor hemde markasız olanı ve 50-60TL istiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan s40

Tavsiyem Electroworld'ten 30TL'ye Electrolux marka musluğa takılan kireç giderici aparatı aparatı almanız. Şofben girişinede taksanız faydalı olur kanaatimce. 5 sene kullanım ömrü var. Bende aldım ama işe yarayıp yaramadığını kullanıp göreceğim. Vestel ve Bosch serviside satıyor hemde markasız olanı ve 50-60TL istiyorlar.

arkadaşlar bizim de makine 3 yıllık bosch idi. epey kireç kaplamış değiştirdiler bana da dediler 50 tl kireci önler falan aklıma yatar gibi oldu ama burada yazılanlar beni soğuttu bu işten.

calgon kullanmak da çözüm değilmiş heraldeçünkü calgon belirli bir bölümde makineye gidiyor sonraki aşamalarda su yine aynı şekilde kireçli geliyor. ne yapacaz nasıl engelleyecez bu kireci. her 3 yılda bir rezistans mı değiştirecez?

• poet3333 kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben Balıkedir'de manyeyik kireç önleyici üreten bir firmada çalışıyorum. Dilerseniz bu ürünü deneyebilirsiniz. Hem çok uygun fiyatlı, hem de işe yaramadığını düşünürseniz gene forumdan haberleşiriz. Ürünü geri alıp paranızı iade ederiz. Böylece forum üzerinden uygulamalı bir deney yapmış oluruz.

Saygı ve sevgilerimizle...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smashingbangsins

Merhaba ben Balıkedir'de manyeyik kireç önleyici üreten bir firmada çalışıyorum. Dilerseniz bu ürünü deneyebilirsiniz. Hem çok uygun fiyatlı, hem de işe yaramadığını düşünürseniz gene forumdan haberleşiriz. Ürünü geri alıp paranızı iade ederiz. Böylece forum üzerinden uygulamalı bir deney yapmış oluruz.

Saygı ve sevgilerimizle...

ürünü nerden temin edeceğiz hocam ben anlamadım. yalnız ben sizin ürünü de denesem sonra rezistansı söküp bakma gibi bir durumum olamaz. siz ürüne güveniyorsanız ve sonuçlarını gördüyseniz benim için başka bir ispata gerek yok
  • Ürün talebiniziwww.dogalsu.com.tr adresi iletişim sekmesinden mail yoluyla iletin. Satış ekibi yardımcı olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.