Şimdi Ara

Servise mi Götüreyim?(çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dün de buralarda konu açmıştım. 2 gündür laptop internete baglanmiyor. Sari bir ünlem var. Internet üzerinde bulabildiğim tum sitelere girip söylenen şeyleri yapsam da hala tanimlanamayan ağ yaziyor. Telefondan wifi'a sorunsuz giriyorum bu arada.
    -Sistem geri yükleme yaptım, olmadi.
    -Telefonumun mobil verisini wifi olarak açıp, pcden girmeye çalistigimda bile girmiyor.
    -Cmd'den yapilacak tüm komutlari yazdım,(refush, flushdns falan)
    -Sorun gidericiye basinca '' varsayilan ag geçidi kullanilamiyor'' diyor.
    -ip ve dns' ler üzerinde onlarca değişiklik yaptım,olmadı.
    -aygıt yöneticisinden ağı sildim. Tekrar baslattim, olmadı.
    Ve bu olay birden oldu. Yani normal olarak internette gezinirken oldu.

Ethernet kartim mi yandi acaba?
    Bu sıralar dersler yönünden biraz yoğun oldugumdan servise göturecek zamanim yok. Anca bir kac gun sonra götürebilirim. Eğer hala bir çözüm öneriniz varsa dinleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pankreasına Talibim -- 30 Ekim 2017; 22:2:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• internet servis sağlayıcını aradın mı?
  • Hocam internetle ilgili sıkıntım yok. Telefonda veya farkli bir pcde wifi sorunsuz çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

Hocam internetle ilgili sıkıntım yok. Telefonda veya farkli bir pcde wifi sorunsuz çalışıyor.

Sorun aslında açık ve net. Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor. Neden kullanılamıyor bunu bulmak lazım. Çakışma falan olabilir mi? Diğer her şeyi kapatıp sadece laptoptan girmeyi denesene bi.

şurada yazan şeyi de deneyebilirsin

"Merhabalar,

Evinde bir adsl modem ile kablosuz internet kullandığını varsayarak cevaplıyorum.

Ağ geçidi modeminin adresidir. Bu adresle birlikte yerel ip adresi, maske ve dns adresleri modemin tarafından otomatik verilmektedir.

Bu sebeple modemini resetlemen sorunu giderebilir.

Ayrıca sorunu test etmen için önerim, bu (ip adresi, maske, ağ geçidi, dns adresleri) verileri elle girmendir. Öncelikle modemin verdiği ip adresi, maske, ağ geçidi ve dns adreslerini not al. Sonra aynı verileri elle girmeyi dene.

NOT: Girdiğin ayarlar sadece senin modemine özeldir. Başka ağa bağlanmak istediğinde ayarları otomatiğe getirmeyi unutmamalısın."

• modemin arayüzüne girip bir çeşit yasaklama falan var mı ona da bakmak lazım. ayrıca laptopun hizmetlerine de bir bak belki bir şey kapanmış falan olabilir.
  • Hocam yazimda belirtmistim kendi telefonumun mobil verisini taşınabilir wifi olarak açtım, sifre koydum. Onda bile ünlem çıktı.

Yazdiklariniz icin tesekkur ederim.

• quote:

Hocam yazimda belirtmistim kendi telefonumun mobil verisini taşınabilir wifi olarak açtım, sifre koydum. Onda bile ünlem çıktı.

Yazdiklariniz icin tesekkur ederim.

e işin büyük kısmını elemişsin. sorun açık ki, bilgisayarında. hizmetleri falan da kontrol ettiysen, her şey açıksa, driverlar da tamam ise dediğin gibi; yine de çalışmıyorsa donanımsaldır.

Biraz uçuk olacak ama benim kardeşimin bir laptopu vardı. Aylarca kullanmıştı sonra bir anda gitmişti interneti, verdi bana al yap bunu diye. Aldım laptopu format attım, drivlerları sildim yükledim, sildim yükledim, bilgisayarın altını üstüne getirdim yok yok yok. Tam bilgisayarı bırakıyordum ki bir de ne göreyim, küçücük bir switch var laptopun kenarında. Direk kan beynime sıçradı :D Neyse açtım onu her şey güzel çalışıyordu. Laptoplarda bir sürü ıvır zıvır var. Yok FN kısayolları, yok laptop üzerindei switch düğmeleri falan falan. Laptopları da hiç sevmem. Neyse, çözersen nasıl çözdülüğünü yazarsan sevinirim. İyi geceler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sagol hocam. Cozulurse yazarım. Iyi geceler :)

• Evet uzun bir ara oldu. Bugün servisten geldi. Internete baglanabiliyorum. Laptopta parca degisimi yapmışlar. Internette '' yurtdisindan parca siparis ediliyor'' falan yaziyordu.

Sorun donanımsalmiş meğer.

• quote:

Evet uzun bir ara oldu. Bugün servisten geldi. Internete baglanabiliyorum. Laptopta parca degisimi yapmışlar. Internette '' yurtdisindan parca siparis ediliyor'' falan yaziyordu.

Sorun donanımsalmiş meğer.

Geçmiş olsun, iyi bir tecrübe oldu bize de :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.