Şimdi Ara

servis bakım konusunda yardım (Lpg)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hyundai Tucson 1.6 gdi aracıma Lpg montajı yaptırdım. Araç bir önceki bakıma 1 yıl sebebiyle 9200 km de girmiş. Aracın bakım periyodu 1 yıl / 15000 km. Araç Lpg montajı sebebiyle motor bakımından garanti kapsamı dışında kaldı bunu biliyoruz. Peki aracın sağlıklı kullanımı açısından bundan sonraki bakımları 10.000 km ye düşürmelimiyim, yoksa yine 15.000 de bir mi gideyim. Montajın yapıldığı yer 10.000 dedi ama bana mantıklı gelmedi. Benzer durumda olanlar siz nasıl yapıyorsunuz? Bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var.

( Not: aracı ikinci el aldım. Yani önceki bakım benim tarafımdan yaptırılmadı. Yılda 9000 km içinmi Lpg taktırdın düşüncesine kapılmayalım. )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 yıl 15 bin devam edin .sanayide marka model farkı olmaksızın her arabaya 10 bin diyorlar.

gdi motora tüp taktırmak büyük cesaret

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende otomatik i20 aracıma lovato taktırdım.usta 1 binde bir devam dedi.size neden 10 binde bir dediler anlamadım motor farkından dolayı mı acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

1 yıl 15 bin devam edin .sanayide marka model farkı olmaksızın her arabaya 10 bin diyorlar.

Gdı,tsi,tce,thp vs bunlar için ayrı kitler var.atmısferik kadar tasarruflu değiller ama sorunsuz binilebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

1 yıl 15 bin devam edin .sanayide marka model farkı olmaksızın her arabaya 10 bin diyorlar.

Gdı,tsi,tce,thp vs bunlar için ayrı kitler var.atmısferik kadar tasarruflu değiller ama sorunsuz binilebiliyor.

forumdan bildiğim kadarıyla gdi ,baya dayanıksız bit motor.

• Aracıma montaj yapılırken aynı motora sahip bir İx35 Lpg filtresi değişimi için geldi. Araca Lpg takılalı 80.000 km olmuş. En ufak bir sorunla karşılaşmadığını söyledi. Yukarıda arkadaşlarında bahsettiği gibi bu motora uygun lpg sistemleri mevcut.

Ayrıca bakımla ilgili kafamı karıştıran sizinde bahsettiğiniz gibi ayrım yapmadan herkese 10.000 km demeleri.

• Merhaba

Aracı kullandığınız yer, kullanım şekliniz ve aldığınız LPG çok önemli. Eğer uzun yol ağırlıklı ve aracı yormadan kullanıyorsanız ve temiz LPG alıyorsanız sıkıntı olmayabilir.

Eğer sizin için problem değilse erkende yaptırabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel yetkili servis önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğiniz 10.000 km lpg bakımı olmasın?

• alks kullanıcısına yanıt
    Yakıtı sadece shell den alıyorum. İl dışına çıkmadıkça istasyonum bile aynı. Sorunum gerekip gerekmeyeceği tereddütü. Yani gerekmiyorsa servise boşa para kaptırmak istemem. Genel kanaatte 15.000 de bir devam etmem yönünde galiba. Benim için sevindirici bir cevap

• gyetiker G kullanıcısına yanıt
    Servis bakımlarını hangi aralıkla yaptırayım diye sorduğumda 10.000 de bir diye söyledi. Hatta normalde 15.000 olduğunu belirttim. Daha erken yağ değişiminin faydalı olacağı kesin ama zaruri olmadıkçada boşa para vermek istemem.

• cemali44 kullanıcısına yanıt
    Hocam lpg konusunda aldığınız istasyon için demiyorum, marka önemli evet ama istasyon daha önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemali44

Yakıtı sadece shell den alıyorum. İl dışına çıkmadıkça istasyonum bile aynı. Sorunum gerekip gerekmeyeceği tereddütü. Yani gerekmiyorsa servise boşa para kaptırmak istemem. Genel kanaatte 15.000 de bir devam etmem yönünde galiba. Benim için sevindirici bir cevap

Yukarıda bana 15 bin dediler demiştim ama normal yağ filtre vs bakım süresi 15 bin.

Lpg filtresi değişim aralığı 10 bin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.