Şimdi Ara

Servis aracı almayı düşünüyorum.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
15.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Enişte temmuzdan beri sıfır Renault Master kullanıyor, bugün dönüşleri kötü diye şikayet ediyordu. Yolcu olaraksa koltuk aralıkları çok dar ve koltuğu yatırmaya kalktığında iyice rahatsız ediyor. Kendiniz kullanacağınızdan konforlu bir model almak daha iyi olur.
  • Hocam bir süredir bu sektördeyim bende. Renault Master - VW Volt ve Crafter - Mercedes Sprinter - Peugeot Boxer - Citroen Jumper hepsini en az 1 sezon kullandık. Tamamen objektif olarak sana şöyle özetliyim.

2004 Renault Master 14+1: En önemli avantajı diğer araçlarıma göre en az yakıt tüketimi bu araçtaydı. 120 hp motor performans konusunda gayet tatminkar. Ön takım dediğimiz aksamları biraz hassas. Genel olarak kullanım giderleri-bakımı-parçası ucuz, ekonomik ve konforsuzdu. ABS mevcut değildi.

Peugeot Boxer & Citroen Jumper : 5 Boxer 1 tane de Jumper mevcut şuan. İlk aracım 2008 Peugeot Boxer idi. Şuan 150k km'yi devirmiş durumda. Araçlarda 2.2 HDI 120 hp motor mevcut. Kronik şanzıman ve baskı balata problemlerinden illallah ettim. 2011 model Boxer 30.000 km'ye kadar 2 kere baskı balata değişimi yapıldı. Çok çok hassas ve şöför seçen bir araç. 2008 model olan aracım sorunsuz. 2010 ve 2011 modeller gerçekten çok narin araçlar. Yakıt tüketimi 2008 model Boxer 100 km'de 9-10 lt civarında 2010 ve 2011 Boxer'lar 12.5 lt dolaylarında. 2010 Jumper ise 10-11 lt civarı yakıt tüketimine sahip. Bu araçlar uzun ve düz yol için ideal. Bunun dışında arkada makas sistemi olduğundan konforlu ve uzun ömürlü araçlar değiller.

2006 Volkswagen Volt 2.5 TDI 109 hp: Bu araçların süspansiyon sistemleri harika. Şehir içi kullanımı yorucu. Yakıt tüketimini litre bazında ölçme fırsatım olmadı ancak tahminim 12 litre civarı.

2008 Volkswagen Crafter 2.5 TDI 163 hp Euro 4: Konfor, dayanıklılık, güvenlik, performans açısından en iyisi. Kasasının diğerlerine nispeten daha büyük ve ağır olması, malum motor gücü sebebiyle yakıt tüketimi 13-14 litreleri görüyordu. Bir süre kullanıp sattım.

2012 Volkswagen Crafter 2.0 TDI 163 hp Euro 5: Makyajlı yeni Crafter. 2.0 litre hacimli bi turbo motor mevcut. 2 litre motor hacmi nedeniyle kasayı taşıyamacağı düşünülüyor fakat hiç bir problem yok. Makyajla birlikte yol bilgisayarı, hız sabitleyici, direksiyondan kumanda edilebilen ses sistemi gibi fonksiyonlar da geldi. Yakıt tüketimi 11-12 litre civarında. Makyajsız Crafter'a göre bakım maliyetleri daha düşük.

Mercedes Sprinter ise 150 hp CDI motora sahip. Konfor, dayanıklılık güvenlik performans gibi konularda Crafter'la aynı. Euro 4 motorlu Sprinter'lar Crafter'a göre biraz daha fazla yakıt tüketimine sahipti. Euro 5 için de durumun aynı olduğunu tahmin ediyorum.

Özet olarak tecrübelerim sonucu Boxer,Jumper,Ducato ve Master'ı kolay kolay düşünmüyorum ve size de tavsiye etmem. Crafter ve Sprinter'a verilen fiyat farkı daha az arıza, ikinci elde daha az değer kaybı gibi etkenler sayesinde uzun vadede kendisini amorti ediyor. Özellikle 2011 Boxer araçlarımdan hiç memnun kalmadım. Bir şehir dışı programında araç 10.000 km'de iken baskı balata bitmesi sonucu yolda kaldı. Bütün işler aksadı, parça tedarik edilemedi. Bir baska balata ve volan setinin değişmesi 1800 TL ye mâl oluyor ortalama. Crafter ve Sprinter için yüksek km pek problem olmaz ancak diğerleri için 150.000 km ve üzeri araçlardan uzak durmanızı öneririm.

Sormak istediğiniz bir şey olursa ÖM ile iletişime geçebilirsiniz. Mesaj uzun ve dağınık oldu gibi. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

DH 2006 Üyesi

2014 Renault Clio 4 1.5 dCI EDC 90 hp Icon - 2012 BMW 3.20d 184 hp M Sport

Geçmiş: 2015 Seat Leon 1.6 TDI DSG, 2012 Renault Fluence Dynamiuqe 1.5 dCI EDC 110 ps, 2007 Volkswagen Caravelle 2.5 TDI 174 ps, 2011 Renault Megané Sport Tourer 1.5 dCI, 2007 Mercedes Vito 111 CDI, 2012 Passat 1.4 TSI, 2001 Passat 1.9 TDI, 2009 Seat Leon 1.4 TSI, 2004 Hyundai Santa Fe, 2011 Volkswagen Caravelle 2.0 TDI, 2004 Seat Cordoba 1.4 TDI

• Ayrıca işin ekonomik boyutunu da iyi hesaplamanızı öneririm. Bu araçların zorunlu trafik sigortası, kasko ve koltuk sigortası, yıllık vergileri, lastik-bakım giderleri yani işletme giderlerini iyi analiz etmelisiniz. 60-80 bin TL bağlamaya değecek iş değil gerçekten, çok zor bir sektör.

DH 2006 Üyesi

2014 Renault Clio 4 1.5 dCI EDC 90 hp Icon - 2012 BMW 3.20d 184 hp M Sport

Geçmiş: 2015 Seat Leon 1.6 TDI DSG, 2012 Renault Fluence Dynamiuqe 1.5 dCI EDC 110 ps, 2007 Volkswagen Caravelle 2.5 TDI 174 ps, 2011 Renault Megané Sport Tourer 1.5 dCI, 2007 Mercedes Vito 111 CDI, 2012 Passat 1.4 TSI, 2001 Passat 1.9 TDI, 2009 Seat Leon 1.4 TSI, 2004 Hyundai Santa Fe, 2011 Volkswagen Caravelle 2.0 TDI, 2004 Seat Cordoba 1.4 TDI
  • şimdi aklıma geldi. src belgesi felan lazım değilmi? sonuçta iller arasın insan taşıyorsun.

şu src kavramını bir çözemedim zaten. ne için lazım anlamadım gitti

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

şimdi aklıma geldi. src belgesi felan lazım değilmi? sonuçta iller arasın insan taşıyorsun.

SRC 1 : (ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI)
    SRC 2 : (YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI)
    SRC 3 : (ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI)
    SRC 4 : (YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI)

Ayrıca piskoteknik belgeside lazım diye biliyorum. Bide ehliyetinizin yeterli olup olmama meselesi var. Sanırım otobüs sınıfına giriyor bu araçlar ve E sınıfı ehliyet gerekiyor. Bunun içinde 22 yaşını bitirip 23'den gün almak gerekir. Bana göre yapılmıcak iş değil. Bizim tanıdıklar var Bilfen okulu'nun servisini çekiyor. Duyduğuma göre yakında servis plakaları sabitlenicekmiş. Tabi bunun için okul servisi yazması lazım ruhsatta. O zaman para eder bu araçlar.

BARTIN ÜS SAVUNMA BİRLİKLERİ K.

• quote:

Orijinalden alıntı: ExTReMee

quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

şimdi aklıma geldi. src belgesi felan lazım değilmi? sonuçta iller arasın insan taşıyorsun.

SRC 1 : (ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI)
    SRC 2 : (YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI)
    SRC 3 : (ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI)
    SRC 4 : (YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI)

Ayrıca piskoteknik belgeside lazım diye biliyorum. Bide ehliyetinizin yeterli olup olmama meselesi var. Sanırım otobüs sınıfına giriyor bu araçlar ve E sınıfı ehliyet gerekiyor. Bunun içinde 22 yaşını bitirip 23'den gün almak gerekir. Bana göre yapılmıcak iş değil. Bizim tanıdıklar var Bilfen okulu'nun servisini çekiyor. Duyduğuma göre yakında servis plakaları sabitlenicekmiş. Tabi bunun için okul servisi yazması lazım ruhsatta. O zaman para eder bu araçlar.

teşekkür ederim. peki birkanın kullanacağı araç için geçerlimi bu src belgesi. tamam otobüs kullanmıyor ama minibüs kullanıyor. zaten seneye alsammı E sınıfı ve src belgesi.

evet eskişehirde öyle. plakar sabit;

dolmuşların plakası = D
    servislerin plakası = S
    taksilerin plakası = T
    halk otobüslerinin plakası = H

zaten burada araçlar değil plakalar para yapıyor. bir dolmuş plakasının 300 milyon TL gibi bir rakam var. arabalar ne kadar şu anda fiat scudolara geçiş başladı 60 milyar.

• Tabi ki geçerli SRC belgesi çünkü yolcu taşıyor ve minibüs diye geçmiyor o araçlar otobüs olması lazım. Bunun içinde E sınıfı ehliyete tabi ki.

BARTIN ÜS SAVUNMA BİRLİKLERİ K.
  • Hocam umuttepeye mi cikiyorsun yoksa myolardan birine mi?
  • şimdi bir daha düşündüm bence hiç yeni servis alma firmanın arabasını kullan olası bir kaza durumunda aracın vergisi bakımı vs senden çıkacak belki daha fazla para alırsın araba senin olursa ama değmez okuyan adamsın bu okul bitince servisc i mi olacaksın arabayı elinden çıkarmak için uğraşacaksn bide

Orijinalden alıntı: Salih*

2012 Volkswagen Crafter 2.0 TDI 163 hp Euro 5: Makyajlı yeni Crafter. 2.0 litre hacimli bi turbo motor mevcut. 2 litre motor hacmi nedeniyle kasayı taşıyamacağı düşünülüyor fakat hiç bir problem yok. Makyajla birlikte yol bilgisayarı, hız sabitleyici, direksiyondan kumanda edilebilen ses sistemi gibi fonksiyonlar da geldi. Yakıt tüketimi 11-12 litre civarında. Makyajsız Crafter'a göre bakım maliyetleri daha düşük.

bugüne kadar ben de hiç sorun duymadım, ya sprinter ya crafter derim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: [dodo]

Bende servisle gidip geliyorum Birkan. Hangi firma ve hangi kampüstesin?

Aksama herkese detayli cevap verecem..
    Gölcük myo'da okuyorum otomotiv teknolojileri. servis iside olursa avrupa yakasindan gölcüge gidecem. Burçak turizm. Sen hangi firmadasin? Bu arada ikinci ögretimim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tabi ki geçerli SRC belgesi çünkü yolcu taşıyor ve minibüs diye geçmiyor o araçlar otobüs olması lazım. Bunun içinde E sınıfı ehliyete tabi ki.

Tek teker olunca E ehliyeti gerekmiyor.

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Tabi ki geçerli SRC belgesi çünkü yolcu taşıyor ve minibüs diye geçmiyor o araçlar otobüs olması lazım. Bunun içinde E sınıfı ehliyete tabi ki.

Tek teker olunca E ehliyeti gerekmiyor.

Gerekir. Tekere bakmaz, koltuk sayısına bakar. 14+1 e kadar B sınıfı, sonrası için E sınıfı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 19 Aralık 2011; 15:22:33 >
    Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

Mazut Pawıı ~~ Kendi Mazotumu Üretmeye Çalışırken Kimyager Olacağım.. ~~
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

quote:

Orijinalden alıntı: [dodo]

Bende servisle gidip geliyorum Birkan. Hangi firma ve hangi kampüstesin?

Aksama herkese detayli cevap verecem..
    Gölcük myo'da okuyorum otomotiv teknolojileri. servis iside olursa avrupa yakasindan gölcüge gidecem. Burçak turizm. Sen hangi firmadasin? Bu arada ikinci ögretimim.

Aynı firmadayız bende ikinci öğretimim şimdi toplanma yerinde bakıyorum gölcük arabasına :D
  • Birkan kaptan kuzenle konuştum o da diyor kesin crafter alsın diye.Özellikle servis konusunda çok avantajlı oluyormuş vw.Mesela bizimkiler kaçak mazot koymuşlar araca enjektörler gitmiş, servistekiler yinede garantiden dünyanın parçasını değişmişler.Mercedeste normal zamanlarda bile sıkıntı oluyormuş.Ayrıca yeni crafterların çekişi falanda çok iyiymiş.Donanım olarakta mercedesten iyiymiş.Tüketim olarakta tam dolu kapasiteyle rampalı yolda 50 kuruş yakıyormuş.

Ehliyet konusuna gelirsek ben öyle biliyorum.Tek tekere b sınıfı yetiyor.
  • Temiz bir ikinci elde olsa,mercedes diyorum.Alıştığınız huyunu suyunu iyi kötü bildiğiniz bir araç.Göz ardı etmeyin.Diğer özelliklerinden bahsetmeme gerek yok sanırım.

Hayırlısı olsun şimdiden.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.