Şimdi Ara

SERVICE PACK nedir? ne işe yarar???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
12.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar , Wındows XP işletim sistemi kullanıyorum ve ne SERVICE PACK1 ne de SERVICE PACK2 kurulu değil...
    Forumlardaki PROBLEMLERDE genel olarak SERVICE PACK 1 VEYA 2 kuruldugu taktirde PROBLEMLERİN ORTADAN KALKICAGINI OKUDUKÇA,gerçekten merak etmeye başladım...

1-)Tam olarak ne işe yarar, bu SP1 veya SP2...

bir de bazı arkadaslar SP1 için daha iyi diyorlar,Bazıları da SP2 için daha iyi diyorlar...

2-)Hangisi daha iyidir???Neden???

[Birkaç soru birden oldu ama idare edin...]

• hocam sole bısı var..mıcrosoft xp pro yaptıgında bırcok acıgı vardı.bunu duzeltmek ıcın sp1 yaptı.ama basarılı olamadı.sonrada sp2 cıktı meydana.sp1 den farkı daha guvenlı olması.firewall vs.. ama bana sorarsan hangısı dıye wın2000 derım.her nekadar oyun calıstırmasada...neyse sonuc olarak oyuncular ıcın sp2 baska yolu yok
  • Windows XP'nin güncellemesi diyebiliriz.
  • windows bir surum cikardiktan bir sure sonra aciklar cikmaya baslar yani program hatalari bunlari duzeltmek icinde yamalar cikartir. SP1 VE SP2 arasinda ayirim yapamassin cunku adamlar sorunlari gidermek icin cikarmislar bunu ama malesef sorun gidermek icin cikardiklari yamalar bile sorunlu. Sp2 guvenlik aciklarini kapatmak icin cikarilmis icinde firewall burunduran bir yama. Tabiki bir cok sorun iceriyor. PRoblemlerinin ortadan kalkmak yerine isimleri degisicektir.
  • yani SERVICE PACK bir yama...

ve XP NIN NORMALDE ;

-TANIMADIGI DONANIMI TANIMASINA YARDIMCI OLUR.
    -DESTEKLEMEDIGI UYGULAMALARI DESTEKLEMESINI SAGLAR...
    -YAPAMADIGI SEYLERI YAPMASINI SAGLAR..
    -VS....VS....VS....

yani dostlar,SP2.3.4.5.6..... ne bulursak yüklemeliyiz...
  • Turqie aslında bı nevı dedıgın gıbı oluyo.acıklarını kapatıyo..vırus denetlemesını yapıyo..bıde fırewall kurarak daha guvenlı olmasını saglıyo.yanı kazandırdıkları var.ama oyunlarda hala sorunlu calısıyo..yakında sp3 cıkar.ondada oyunlar halledılır sonra baska bısı derken bole gıder..
  • EYVALLAH DOSTLAR..
    Cavallion; sadece oyunlarda problem veriyorsa SORUN OLMAZ ...

pek oyun oynamıyorum da...

ama dediğin gibi,3.4.5.6.diye ilerler heralde...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Defrag nedir ne işe yarar ?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • daha dur servis pack lerinde yaması var yakında tek tük çıkmaya başlar
  • Xp nin yapamadığı şeyleri yapabilme yeteneği kazandırır.
  • servis pack2 deniyenler bir suru acik bulmuslar ve yakinda microsoftun sp3 u cikarmasi gerektigini soyluyorlardi.. buralarda bir yerde okumustum...
  • Okuduğum kadarı ile SP-1 ile SP-2 arasındaki fark hâlâ anlaşılmış değil. Umarım bu satırlar sizin aradaki farkı görmenize yardımcı olur.
    XP çıktığı zaman ( Home veya Pro ) çekirdek yapılandırma olarak Win 2000'i seçtiler ve ondan bir yazılım daha çıkardılar vede bunları Xp Home ve daha gelişmişi olarak XP Pro ismi altında piyasaya sürdüler. Bunlarda SP-1 falan yoktu, açıkları olduğu için birçok yama çıkardılar ve sonunda hepsini bir araya getirerek SP-1 135 MB ( Mega Byte ) olarak entegre ( momte ) yapılabilir bir şekilde hizmete açtılar.

Bütün bunlara rağmen güvenlik açısından çok fazla eksikler olduğu için yamalar yapmaya başladılar ve yinede sonu bulamadılar ve SP-2'yi çıkardılar. 266 MB ( Mega Byte ) olarak ve direk XP üzerine veya SP-1 üzerine entegre ( monte ) edilebilir şekilde çıktı. Ancak çoğu program ve oyunlarda uyum sağlamadığı için hâlâ yama üretmektedir. Önümüzdeki gelecekte ( 1 - 2 yıl ) ya SP-3 çıkaracaklar, yada Win2003 Server çekirdeğinden XP sürümlerini tamamlayacaklar diye düşünüyorum.

İşin özü; SP-2 geçmişteki sürümlere göre çok daha güvenli ama bazı program ve oyunlarda uyumsuzluk olduğunu bilmekteyiz. Bu durum karşısında sürekli yamaları çıkıyor.

Bence XP çıkarmadan Win 2000'i üzerinde değişiklikler yaparak piyasaya sürselerdi çok daha iyi olurdu düşüncesindeyim. Bilmem anlatabildim mi?

NOT: Günümüzün Spy'leri, Virus'ları ve Dialler'ler nedeniyle mutlaka SP-2 kurun derim.
    Herkese güvenli bir ortam ve hoşça kalın diyorum. KitapGibi

• Eyvallah HOCAM...Açıklamaların için Çok Teşekkür Ederim...

bu topikten ve sizlerin açıklamalarınızdan sonra SERVICE PACK konusunda aklımda BAYAGI BAYAGI bir yer açıldı dogrusu...

o kadar ki işte bu gece ,

WIN-XP-PRO + SP2 KURUCAM........

Sağlıcakla Kalın...
  • Ben ne SP1 ne de SP2 yi kurmadım. Sadece kritik güncelleştirmeleri yaptım (50MB kadar). Firewall, Antivirüs ve spboot tarzı bir program ciddi sorunlar çıkmaması açısından yeterlidir. Yani uzun lafın kısası 2 side pek bir işe yaramıyor. Microsoft SP2'nin yeterli olmadığını zaten söylüyor. Yinede karar senin
  • arkadaslar 200 gb lik bir hdd ald1m fakat xp bunu 137 falan goruyor sp2 1le ilgisi olabilir mi bunun?Aldiim yer sp2 yükle dedi yükledim sorun hala devam ediyor.Onlar yanliz sonradan yüklenmis bir sp2 olmaz siyorlar xp ile ayni anda yüklenecekmis.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaVaLLioN

hocam sole bısı var..mıcrosoft xp pro yaptıgında bırcok acıgı vardı.bunu duzeltmek ıcın sp1 yaptı.ama basarılı olamadı.sonrada sp2 cıktı meydana.sp1 den farkı daha guvenlı olması.firewall vs.. ama bana sorarsan hangısı dıye wın2000 derım.her nekadar oyun calıstırmasada...neyse sonuc olarak oyuncular ıcın sp2 baska yolu yok

Senin yazdıklarını düşünen şu anda birçok insan var.Hatta xp yi silip win 2000 yüklüyorlar.
  • windowsun tam sürümünün verilmesinden itibaren yapılan hata gidermelerini ve güncelleştirmeleri tek tek yüklemek uzun zaman alacağından bunu entegrasyona oturtak için hizmet paketleri çıkarılır. olay budur..

ama sp2 bünyesindeki birçok fazladan eklenti sistemi şişirmekten başka işe yaramıyor maalesef. çok kolpa özellikler. tek güzel yanı directx i kendi update etmesi :D o da nereye kadar..

Bence düz xp üzerine sadece güvenlik güncelleştirmelerini ve yamaları yapmak. ya da bu yamalara entegre olmuş bir xp kullanmak.. öteki türlüsü emek zaman makine gücü israfı.. başka bişey değil.
  • bak dostum ayrıntı istiyorsan sana bir adres vereyimwww.sistemuzmani.com orda ömer palo'nun bir yazısı var ( kendisi benim hocam olur) sp2 ile ilgili onu oku ve aydınlan ve daha bir çok konuda bişeyler bulabilirsin tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Acharad

Bence düz xp üzerine sadece güvenlik güncelleştirmelerini ve yamaları yapmak. ya da bu yamalara entegre olmuş bir xp kullanmak.. öteki türlüsü emek zaman makine gücü israfı.. başka bişey değil.

Bende bunu yaptım ve çok memnunum
  • arkadaslar ben daha ILK KEZ kurup kullanıyorum(dun aksam kurdum)...
    bu kadar detayları ogrenmek (sp2 için) biraz zaman alıcak...

ama ileride bende birşeylerinden dolayı hoşuma gitmezse ya hiç kullanmam ya da sizin gibi bir kısımını kullanırım zaten..

ŞİMDİLİK TAMAMINI KURMAKTAN BAŞKA BIR CAREM YOK ANLIYCAGINIZ...

Hepinize Tekrar Teşekkür Ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.