Şimdi Ara

Servet-i Fünun , Fecr-i Ati ve Milli Edebiyat yazılıda ne sorulur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazılı milli edebiyat ağırlıklı olacak. ilk sınavda tevfik fikretin edebiyata getirdiği yenilikler , merdiven ve elhan-ı şita karşılaştırılması yazar eser eşleştirilmesi servet-i funundan hikaye vermiş dönemi ve özelliklerini sormuş, mensur şiir düz şiir farklılıkları vs. sorular vardı. Bu yazılıda ne sorabilir?

• Ömer seyfettine iyi bak bazı yazarların ve şairlerin yine lakapları var eğer zor sınavınız varsa ki bizzat bizim sayısal olmamıza rağmen edebiyat sınavı cok zorolur hep.Yazar eser eşleşmesi yine olur ve 5 hececilerin ismi de olur .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet hasim banko

• up
  • Refik Halit Karay banko
  • Bizim sınav için hoca çok zor olcak demişti, sınavda yazar eser bol sormuşlardı, dönemler arası benzerlik / farklar, dönemlerin oluşumu falan bunları hatırlıyorum, ben o sınavdan 86 alabildim

• bizim pazartesi edebiyat yazılımız. Sağolsun hocamız konuları sınavdan önce veriyor. Şöyle sıralıyım hemen :
    Ahmet Haşim, milli edebiyat ve farklı bir dönemin karşılaştırılması,milli edebiyat şiiri, empresyonizm, osmanlıcılık,türkçülük,islşamcılık vs, milli edb. öğretici metinler, yazar-eser, yeni lisan makalesi maddeleri gibi. Umarım yardımı dokunur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    remzi hoca mı?akın dil mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • KisstheCook kullanıcısına yanıt
    sağol eyvallah. türkçüük , batıcılık , osmanlıcılık banko gibi duruyor. Bide ahmet haşim :) Yazar eser zaten yüzyılların bankosu
  • Up

• fecriati siiri vs milli edeb siiri.olcu yapi dil anlatim tema bakimindan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.