arkadaşlar bugünlerde çok dikkatimi çeken şey serverlerin piyasalarının gittikçe artması veya aşşağı çekilmemesi bu konuda yardım için bir sürü topic açılıyor bunları sormak isteiğiniz şeyleri elinizdeki parayı nasıl değerlendirceğinizi burdan yaparsanız daha faydalı olur diye düşündüm yorumlarınızı bekliyorum iyi forumlar
piyasa durumuna şu şekilde bakabiliriz. gerçek hayattan aslında pek farkı yoktur. örneğin mevsimine göre bi sebze meyveyi inceleyelim. o yıl eğer o üründen çok fazla olur ise piyasa fiyatı düşer arz talep durumu eğer o ürün çok az yetişmişse ürün fiyatı yukarıya fırlar. bu nedenle eskiden çok az kişide yüksek sınıfta high class item vardı fiyatları çok yüksekti fakat bug yüzünden şuan piyasa high class item kaynadığından +1 lerinin tabi fiyatı eskiye nazaran düşüktür. fakat para miktarı kara para yüzünden normalin üstünde olması ve bu kara parayı herkesin elde edememesi nedeniyle fiyatlar eskiye nazaran uçmuş haldedir. nasılsa alıcı var olduğundan yukarılara fırlamaktadır. sizin anlayacağınız. koda develüasyon oldu :D
oyunda para nasıl azalır. kara para oyundan önce bitmeli yani buss dupe olduğu sürece piyasa düşmez onu baştan söyleyeyim. buss düpe gibi illegal para kazanma yöntemleri biterse. 1. pot almak için global pazara yani npc lere parayı verirsiniz. 2. item basarken alınacak olan sc paraları yine npclere gider. 3. item şansını arttırmak için alınan npclerden alınan ürünlere para gider. 4. hornx gibi yüksek upgradelerde para yapan itemleri basabilmek için alınan malzemelerde npclere gider. 5. tp lerden alınan paralar ile para npclere gider. 6. server değiştiren yada oyunu bırakan charların üzerindeki paralar belli süreliğine veya tamamen piyasadan çıkar.
bunun sonucunda arz talep meselesi ile piyasa düşer.
ancak şuanki serverlere bakıldığında bu süre buss düpesi gibi illegal para yöntemi bitecek olursa sanırım en az 3 ay diyorum. aksi takdirde bu piyasa ile oyuna devam edecez. saygılarımla...
bus düpesi bir yana her açılan charda 20 gb die bişi var yani her id ile 80 gb giriyo servera ve bu açığı kapatacaklarını zannetmiyorum ha para nasıl azalır sorusuna şöyle formüller üretilebilir 1-potlar 500k dan satılır 2-her tp 500k olur 3-her chardan gelirinin %80 i oranında vergi alınırsa serverda para kalmaz para var huzur var teorisi çürümüş olur ve para bitti huzur geldi olur
quote:
Orjinalden alıntı: L4st
bus düpesi bir yana her açılan charda 20 gb die bişi var yani her id ile 80 gb giriyo servera ve bu açığı kapatacaklarını zannetmiyorum ha para nasıl azalır sorusuna şöyle formüller üretilebilir 1-potlar 500k dan satılır 2-her tp 500k olur 3-her chardan gelirinin %80 i oranında vergi alınırsa serverda para kalmaz para var huzur var teorisi çürümüş olur ve para bitti huzur geldi olur
her yeni açılan charda nasıl 20 gb oluyor. yani nasıl her charla 80 gb piyasaya giriyor. bunlar düpe ile yapılan para değilmi yoksa sistem değiştide ko her id'ye 20 gb yüklüyorda benmi bilmiyorum. sonuç olarak her id ile 80 gb düpe yani kara parayla giriyor.
quote:
Orjinalden alıntı: altunga
quote:
Orjinalden alıntı: L4st
her yeni açılan charda nasıl 20 gb oluyor. yani nasıl her charla 80 gb piyasaya giriyor. bunlar düpe ile yapılan para değilmi yoksa sistem değiştide ko her id'ye 20 gb yüklüyorda benmi bilmiyorum. sonuç olarak her id ile 80 gb düpe yani kara parayla giriyor.
oyunun en büyük açıklarından biri her açılan charda 20 gb var yani düpe sayılmaz ama çok bğyğk bir açık