Şimdi Ara

server pc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bilgisayar dersinde hocamız ödev olarak sunucu bilgisayarı toplamamızı istedi.bütçe 7500$ ve bütün bileşenlerin tek tek fiyatlarını ve özelliklerinide yazmam gerek.ancak hiçbir yerde bu şekilde toplayabileceğim bir site bulamadım.sadece hazır toplanmış halde olanları var.nasıl bulabilirim yardım ederseniz sevinirim?(aynı anda 250 sunucuya baglanabilmeli.)

• aynı anda nasil 250 sunucuya baglanacak? ne ile baglanacak? baglanmaktan kasit nedir? hocaniz tek tek parca fiyati bulabiliyor mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

aynı anda nasil 250 sunucuya baglanacak? ne ile baglanacak? baglanmaktan kasit nedir? hocaniz tek tek parca fiyati bulabiliyor mu acaba?

peki nasıl oluyor bu iş.işin aslı benden 3 bilgisayar toplamamı istiyor.biri normal ev kullanıcısı için biri iş için biride sunucu için.iş ve normal ev kullanımı için topladım tek tek yaptım.ancak sunucu için bişi bulamadım.acaba bu farklı mı oluyor?ödevde ki açıklama şöyle:250 baglantı kurmalı aynı anda.elektrik kesintisinde başarısız olmamalı.hdd ve güç kaynağı sistemi kapatmadan değiştirilebilmeli.
  • Fiyat bulmak, Türkiyede ,gittigidiyor dışında zor diye düşünüyorum.Ebaya falan bakabilirsiniz ama serverlar hakkındada bilgi sahibide olursunuz.Ebaydaki 7500 dolara satılan server Türkiye fiyatlarına göre iyidir zaten.Ben olsam çıkartır onu veririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ag67

Fiyat bulmak, Türkiyede ,gittigidiyor dışında zor diye düşünüyorum.Ebaya falan bakabilirsiniz ama serverlar hakkındada bilgi sahibide olursunuz.Ebaydaki 7500 dolara satılan server Türkiye fiyatlarına göre iyidir zaten.Ben olsam çıkartır onu veririm.

sunucu bilgisayarında normal masaüstü toplar gibi ekran kartı ram anakart vs oluyor mu?tek tek fiyattan kastım ram anakart hdd vs hepsinin fiyatını yazmak.
  • newegg de sunucu icin anakart + islemci + ram + hdd vs hersey bulunabiliyor... oradan rahatca 0 fiyatlı toplayabilirsin.
  • Türkiyede zor diye düşünüyorum.İnternetten Türkçe sitelerden.10 bin dolarlık sunucuları aratın.Buradaki parçaları ebayda aratın.Tek tek fiyat bulmuş olursunuz.(Daha ucuza gelir)
    Böylece daha iyi bir sunucu toplama şansınız ortadan kalkacağı için hocanızın istediği ödevide başarı ile yerine getirmiş olursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sro için Teamspeak3 Server'ı.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

newegg de sunucu icin anakart + islemci + ram + hdd vs hersey bulunabiliyor... oradan rahatca 0 fiyatlı toplayabilirsin.

ordakilerdede parça fiyatları tek tek yok.toplam fiyatı var
  • Emin misin? tek tek senin icin toplamam kusura bakma ama tek anakart gosteririm... gerisini senin bulman gerekir. Dikkatli bak yoksa dersi gecemezsin

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131814
  • quote:

Emin misin? tek tek senin icin toplamam kusura bakma ama tek anakart gosteririm... gerisini senin bulman gerekir. Dikkatli bak yoksa dersi gecemezsin

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131814

zaten benim için topla demiyorum.ama benim yapamadıgım kısım aynı anda 250 baglantı kurmak nasıl oluyor.birde hddnin bilgisayarı kapatmadan değiştirilebilir olması gerek aslında cevap aradıgım kısımlar bunlar.

• Workstationlara bak TR'de satılan, sonra da internetten aşa yukarı fiyatları kaça denk geliyor onlara bak. Aynı workstation'ın TR fiyatı ile yurtdışı arasında fiyat olabilir ona göre de uygun bi kılıf ayarlarsın artık. Atıyorum 2x Xeon e5 2690 1600$ 32gb ecc bellek şu kadar vs. gibi(yada tower workstation değil de 2u rack olarak kullanılacaksa ona göre). Asus ,EVGA anakart vs. kendin kuracaksın yada. HDD sökme işine Hot Swap denir. İşletim sistemi driver ve donanım desteklediği sürece sistemden sökebilirsin veya takabilirsin. SATA'lar da hot swap özellik var mesela. Çok eskiden çok pahalı bişeydi how swap imkanı. Serverlar için gereklidir bu yüzden.

Aynı anda 250 bağlantıdan kasıt ne? Dosya sunucusu gibi çalışacak 250 tane client bağlanıcak gigabit networkden böyle bişey mi? Yoksa Dummy terminal bağlanıcak (aptal terminaller, cpu flan olmayan) onları çalıştırsın mı isteniyor? SAP S&D için test yapılacak bilmem kaç client bağlanabilsin bununla ilgili bişey mi? Evdeki bilgisayar da bağlanıyor bilmem kaçtane başka bilgisayara torrent de dimi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.